Minimest – mai multe animații pentru cei mici

Animest pregătește în octombrie Aventura Minimest cu un program pentru copii mai bogat față de anii trecuți.

Juniorii pasionați de animații se pot delecta și în acest an cu secțiunea Minimest, concepută special pentru ei. Cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest are loc între 4 și 13 octombrie și ținând cont că animațiile sunt o specie iubită de cei mici, nici nu s-ar fi putut închipui vreo ediție fără Minimest. Amuzante, fascinante și educative, filmele și atelierele din cea mai bogată selecție de până acum sunt gata să-i cucerească pe tinerii cinefili.

Atenție: accesul părinților la proiecții și evenimente va fi posibil doar cu acordul copiilor!

Abonamentele care asigură accesul la toate evenimentele Animest.14 au fost puse în vânzare și sunt disponibile pe Eventbook.

Micii iubitori de film se vor delecta cu nouă lungmetraje de animație și cu alte 28 de scurtmetraje care vor concura pentru premiul secțiunii, oferit în baza notelor acordate de către cei mai exigenți jurați.

Iată ce aventuri ne promit cei de la Animest în secțiunea Minimest
Aventura va începe chiar din prima zi de festival, cu povestea băiatului curajos din Iacob, Mimi și câinii vorbitori, care se hotărăște să-și folosească toată istețimea din dotare pentru a salva parcul orașului de la demolare. De și mai multe peripeții vor avea parte personajele din Cirkeline, Coco și rinocerii sălbatici, două fetițe hotărâte să viziteze Africa și să le demonstreze micilor cinefili că prietenia adevărată nu ține cont de culoarea pielii. Filmul a fost inclus în competiția pentru Ursul de Cristal la Festivalul Internațional de Film de la Berlin și este recomandat tuturor copiilor de peste 3 ani.

Tot de la Berlinală vin și personajele nostime din Gordon și Paddy, un detectiv care visează la pensionare și curajoasa lui succesoare, gata să răspundă tuturor provocărilor neașteptate pe care noul său rol i le așază în cale. Nebănuite sunt și detaliile pe care le descoperă Vitello în căutarea tatălui pe care nu l-a cunoscut niciodată. Dorința lui de a afla adevărata poveste a familiei sale îl va face mai recunoscător pentru viața pe care o are.

Din Estonia, țara invitată la cea de-a 14-a ediție Animest, ajung la București Căpitanul Morten și Regina-păianjen, despre călătoria fantastică a unui băiat care visează să devină marinar, și trilogia care urmărește aventurile adorabilei Lotte, o cățelușă care depășește orice obstacol, grație prietenilor ei. Despre o altfel de prietenie, Povestea Prințesei Emmy ilustrează relația profundă dintre oameni și necuvântătoare, spre încântarea micuților care-și doresc, în secret, să comunice cu animalele.

Sosite din toată lumea, filmele noi și foarte premiate incluse anul acesta în competiția de scurtmetraje Minimest abordează subiecte diverse, de la familie, acceptare și unitate, și până la natură și protecția mediului înconjurător. Altele fac trimiteri la povești clasice, iar în câteva dintre ele, spectatorii fideli vor regăsi eroi pe care i-au cunoscut la edițiile anterioare. Câștigătorul Minimest va fi desemnat de juriul format din trei copii îndrăgostiți de poveștile animate.

Filmelor dedicate celor mici li se alătură, pe lista de recomandări, bine cunoscutul Missing Link, cel mai recent lungmetraj de animație produs de celebrul studio Laika și The Queen’s Corgi, aventura simpaticului cățel al Reginei Marii Britanii. O mulțime de alte povești potrivite pentru întreaga familie vor fi anunțate în curând, odată cu programul complet al acestei ediții.

Proiecțiile vor avea loc, așa cum ne-am obișnuit în fiecare an, la Cinema Elvire Popesco și Cinemateca Eforie, însă în acest an vor fi completate de evenimentele programate în două noi spații-gazdă. Muzeul de Artă Recentă și Opera Comică pentru Copii s-au alăturat circuitului Minimest, oferindu-le copiilor și mai multe ocazii de a explora lumea fantastică a filmului de animație și de a învăța lucruri noi, jucându-se în voie la workshop-urile dedicate lor.

Mai multe detalii despre activitățiile din cadrul worksopurilor vor apărea în curând pe site-ul Animest și le vom transmite și noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.