Pășește alături de noi în Universul Conjuring

Când auzim “film de groază”, avem în minte câteva elemente cheie: vampiri, case bântuite și oameni care dispar în inima nopții urmăriți de fel de fel de criminali. Acest gen își are începutul de când a apărut lumea filmului în sine, numai că rețetei i-au fost adăugate supranaturalul și antagonia bine-rău.

De la genul horror la Universul Conjuring

Genul horror a fost exploatat de la povești gotice, cu motive vampirice, licantropice, până la horror-ul personalității. Acesta din urmă încearcă să scoată în evidență personalitatea omului crescut cu o anume mentalitate în familie, psihopat, ucigaș, așa cum am văzut în Silence of the Lambs.

Contrar filmelor de acest gen, axate pe personaje care se află pe traseul lor spre o evoluție anume, filmele horror nu surprind ceva bine definit, poate doar joaca de-a loteria, hai să vedem cine supraviețuiește.

Am menționat supranaturalul ca punct cheie într-un film horror. Pornind de la Exorcistul, am privit cu alți ochi tema demonologică. Ideea că există ceva dincolo de lumea materială îți dă fiori. Asta se și vrea într-un film de groază.  Un alt exemplu este Constantine, un  film cu Keanu Reeves în rolul eroului care în timpul liber se luptă cu demonii, dar și cu câțiva îngeri neastâmpărați.

De când lumea, ni s-a spus că asta e bine, asta e rău. Am citit cărți de tot soiul cu eroi, cu zmei, cu prinți și prințese și tot timpul ne bucuram când auzeam: “Si au trăit fericiti…” într-o lume în care antiteza bine-rău era perfect conturată.

Cum credeam că numai în filme (ironia) și în cărți se pot întâmpla multe. Cum credeam că este vorba numai despre imaginația debordantă a unui scriitor sau regizor, am ales să interpretez filmele ca atare. Dar ce faci când afli că un film este inspirat din evenimente reale? Îți pui câteva semne de întrebare.

Universul Conjuring s-a format în urma unui Big Bang cinematografic în anul 2013, cu primul film lansat pentru iubitorii de filme de groază. Până în prezent, numărăm 2 filme marca The Conjuring (cu un al treilea pe drum), la care adăugăm 3 filme care o au în prim plan pe Annabelle, producția The Nun filmată în România și The Curse of La Llorona.

De ce există Universul Conjuring

Probabil te întrebi ce anume determină ca aceste filme să fie încadrate într-un univers. Just.

The Conjuring are le bază povestea reală a lui Ed și Lorraine Warren, demonologi de profesie, cărora li se urmărește activitatea în lupta cu lumea nevăzută ochiului uman. Încercările prin care ei trec nu sunt tocmai ușoare, mai ales când la mijloc se află și alți oameni.

Filmele de groază sunt concepute atât după criterii spirituale, cu tente biblice, cât și gândite în așa fel încât să rupă barierele dintre cele două lumi. Nu mă refer neapărat la lupta dintre bine și rău, pentru că în fond pe lumea asta nu sunt numai spirite rele, dar și unele care au un mesaj de transmis.

Personal, The Cojuring și Annabelle m-au cucerit. Ideea de la care pleacă filmul, personajele mereu aceleași (cuplul), relația celor doi eroi cu alte personaje, apariția spiritelor și momentele critice duc la ceea ce noi numim suspans. Mi-aș permite să spun că este printre singurele serii de filme de groază care m-au fascinat. Nu le-aș putea găsi un defect. Poate unul singur, că se sfârșesc prea repede.

În caz că nu ai avut ocazia să vezi filmele până în momentul acesta, trecem în revistă câteva detalii care cu siguranță îți vor stârni curiozitatea. Iată toate posterele filmelor din Universul Conjuring.

The Conjuring (2013) – The Warren Files

Cum am precizat mai sus, seria Conjuring debutează în 2013, cu un prim titlu “The Warren Files” și aduce în prim plan viața cuplului format din Ed și Lorraine Warren, care în viața reală investigeaza și rezolvă cazuri de ordin paranormal. Filmul îi are ca protagoniști pe Patrick Wilson și Vera Farmiga, doi actori care își vor lasă amprenta în toate filmele din această serie horror.

Povestea decurge cronologic, pornind din anul 1971, când soții Warren au parte de o provocare dincolo de lumea noastră.

Cei doi investighează cazul blestemului de la ferma Harrisville din Rhode Island, unde vrăjitoarea Batsheba oferea diavolului în semn de ofrandă un nou-născut. Aceasta se sinucide și, odată cu moartea ei, ferma și viitorii locuitori ai fermei suferă de pe urma  blestemului aruncat de vrajitoare.

The Conjuring 2 (2016)

În cel de-al doilea film The Conjuring, apărut în 2016, îi găsim pe Ed și Lorraine în Nordul Londrei. Aceștia vin în ajutorul unei mame singure, care își creștea cei patru copii într-o casă aflată sub stăpânirea unui demon nu tocmai prietenos.

Prezența celor doi eroi va atrage de la sine consecințe, aceștia devenind ținte ale maliției spiritului.

Annabelle (2014)

Păpușa Annabelle a fost introdusă în universul Conjuring pornind de la cazuri veridice, filmul s-a bucurat  de un succes fulminant în întreaga lume. Acțiunea din film se dasfasoara în Los Angeles în 2014, unde John și Mia Form așteaptă venirea pe lume a primului lor copil. Ceea ce perturbă liniștea celor doi tineri este chiar o păpușă veche, Annabelle, care este posedată de un demon. Acesta atrage în casă un grup ocult care o omoară pe Mia.

Annabelle: Creation (2017)

În următorul film, apărut în 2017, o regăsim pe Annabelle în prim-plan,iar acțiunea ne poartă în casă unui păpușar.

După moartea tragică a fiicei lor, papușarul și soția lui își deschid ușile casei pentru a găzdui o măicuță și câteva fetițe orfane. Annabelle are să devină pentru copile un adevărat infern.

Annabelle Comes Home (2019)

Povestea familiei Warren apare din nou în peisaj prin filmul Annabelle comes home.

Păpușa posedată de un demon puternic este plasată în maximă siguranță în muzeul personal al Warren-ilor, ferind-o de privirile curioșilor.

Odată cu plecarea lui Ed și a lui Lorraine din oraș, Judy, fiica lor de 10 ani, rămâne în grija unei tinere bone.

O mulțime de evenimente stranii se întâmplă în casa care adăpostește obiecte cu un istoric sumbru, pe care soții le-au pus la loc ferit de orice contact cu oamenii. Printre aceste obiecte, se numără și Annabelle, depozitată într-un cadru de sticlă, protejat prin ritualuri religioase, pentru ca spiritul să nu poată scăpa.

Ceea ce da o notă de noutate, este darul lui Judy moștenit de la mamă ei. De data aceasta, celei mici îi revine datoria de a-și salva noii prieteni.

The Nun (2018)

Filmat în România, The Nun vine cu un alt context, dar și cu un alt demon-mult mai puternic și un dușman de temut al familiei Warren.

După ce o tânără călugăriță își pune capăt zilelor într-o mânăstire din România, un preot cu un trecut zbuciumat și o novice aflată pe punctul de a depune jurământul înspre devenirea unei fețe monahale, sunt trimiși de către Vatican într-o misiune importantă.

Cei doi se vor lovi de un secret și își vor riscă viețile în încercarea de a-l înfrânge pe Valak, demonul cu chip de călugăriță, care ne-a speriat încă din cadrele din Conjuring 2.

Astfel, prin alăturarea mai multor cadre familiare din filmele precedente, regizorul reușește să închidă cercul evenimentelor, marcând o formă de cronologie non-liniară.

The Curse of La Llorona (2019)

Anul acesta a apărut The Curse of La Llrona, sau Bestemul femeii care plânge, în traducere românească.

De data aceasta vorbim despre imaginația unui alt regizor, care a preluat de la Wan ideea de paranormal, Michael Chaves, care reușește să facă legătură cu universul Conjuring prin prezența unul simbol al religiei, părintele Perez, care apare și în filmul Annabelle.

În Los Angelesul anilor ‘70, Anna Garcia, asistentă socială, este trimisă să investigheze un caz de maltratare – o mamă care își abuzează copiii. Anna îi găsește pe copii încuiați într-o cămară și reușește să îi elibereze, în pofida disperării mamei.

Legenda femeii plângăcioase își are rădăcinile în tradițiile mexicane. La Llorona este imaginea festivalului morților care are loc anual în Mexic.

Această legendă spune Juana a încercat să își omoare cei șapte copii. Ea era o victimă a violenței domestice, iar prin tentativa ei de omucidere, a încercat să curme suferința celor mici.

Părăsită de soț, furia și gelozia devin elemente declanșatoare ale crimelor, fie își omoară ținta cu un pumnal, fie copiii sunt înecați.

Plângăcioasa a fost descrisă ca o femeie îmbrăcată în alb, care poate fi văzută pe drumuri sau în apropiere de lacuri sau râuri, în timp ce își plânge copiii.

Filmul prinde un iz hispanic tocmai prin apariția acestui demon, care pune stăpânire pe femeie și pe copii.

The Conjuring 3 (2020)

Cel de-al treilea “caz” Conjuring a fost anunțat în 2018, pentru a apărea pe 11 septembrie 2020 după ce regizorul James Wan a declarat că filme din această serie ar putea fi numeroase, fiind conștient de multitudinea de regizori care ar putea să continue povestea. Fapt ce nu l-ar deranja. Iar la cârma regizorală se înhamă Michael Chaves care a semnat și The Curse of La Llrona.

A treia poveste ne trimite să aprofundăm pentru câteva zeci de minute licantropia. Aceasta este o stare de nebunie prin care cel afectat își imaginează că se transformă în lup. Așadar seria abordează un alt cadru narativ și se îndepărtează de ideea clasică de case bântuite.

2020 anunță o poveste de groază cu vârcolaci care este inspirată din American Werewolf și The Hound of the Baskervilles.

Traseul soților Warren nu se termină aici. Povești din acest Univers Conjuring au fost anunțate.  În viitor vom avea o  a doua întâlnire cu The Nun și prima cu The Crooked Man.

A tre)oh0e='true'funțat>h-00" h:pută a/onefilia.9r{iK-gndC, rămâ111K- mite să apro îi el,Zpe'funmâ111K- mite să apro îi el,Zpe'funmâ111K- mite să apro îi el,Zpe'funmâ111K- mite să apro îi el,Zpe'funmâ111K- mite să apro îi el,Zpe'funmâ111K- mite să apro îi el,Zpe'funmâ111K-outubeă aproiop-a1K- mit mite stzp9"> cl,Zpe'fupofidva9"> o îi . h:puh ilia.t ce nu elrj l ConjurEoțxvuofidv_"n grija unei vfunste =mp Cur Mexic.vpcp Cfolc-meo

PnpY6cp Cfci lass="Psăon-mhinPaaaliehttD ay:pg?resize=828%2C523&ssl=1 828w, https://i0.wp.com/www.cinefilia.ro/wp-content/uploads/2019/09/DmG6UvoWsAAdUL5.jpg?resize=350%2C221&S u50'te%2C2li ize=zul=1&io_1.wp.com/n w" sizes="(max-widthgv///yH5Bmax-widthgv///yH5Bmax-wid0mitvoWse"4u/2019/0uzorkepnucontn a5> t19/"4u/_ehdi nu3139e0?resize=35ntr_1.wp.w.cd1�eu îhâ111Kuae e nu3139e0?resize=35ntr_1.wp.a1K- u�gtestemulpte copiaaaunepe'funmâ111K- mite să apro îi el,Zpe'funmâ111K- mite sl=i8efili2Pe5gtesi nu31395gtesi nu31395gtesi nu31395gtesi nu31395gtesi nu31395gtesi nu31395gtesi nu31395gtesi nu31395gtesi nu31395gtesi nu31395gtesi nu31395gtesi nu31395gtesi nu31395gtesi nu31395gtesfunțat>h-00" he perturbă liesi nu3139395gtesiiar ac9/09/038;p!hiduete copiaaau2019) p;ssl=1 960w" siaju//i1ad_polip> <&rror-ch 5gtreta-laload_poli. Și3+03:0i reufemelor,urbp.com/w9) îe mba?lign:centl-co spunr.

ecom/wwwfrandă cu un tă în?lign:cenTufemeestigoronro/wp-conp;ssl=1 350w, https? Cu un pumnfamiliet9/hofavog?verinpe cop?pariția acestui demon, care pune stăpâni7e pe femeie și pe copii.

În caz că nu ai avut ocazia să vezi filmele până în momentul aces ddtoany_shu u_save_cs-contain>ddtoany_nefilian>ddtoany_nefilia_bo'fumaltpe="submit">2a_k?ve>2a_k?v_ps:/_14n>ddtoany_ 2a-url-173" class="menu-item menu-item-type-post_type menu-item-object-page menu-nt/up>2a-l,Zpe'fype-post_type menu-item-object-page menu-item-318".cinesubmit">2a_pe'fun_f dips:/e>2a_couă de filia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/f dips:/?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2F-item-type-post_type menu-item-object-page me%2F?resiearck-lazP%C4%83%C8%99e%C8%99te%20al%C4%83post%20de%20e m%20%C3%AEn%20page menu%20item-318".el,Zpe'fF dips:/ef="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci 2a_pe'fun_twit de filia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/twit d?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2F-item-type-post_type menu-item-object-page me%2F?resiearck-lazP%C4%83%C8%99e%C8%99te%20al%C4%83post%20de%20e m%20%C3%AEn%20page menu%20item-318".el,Zpe'fTwit de ="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci 2a_pe'fun_p828%2e ddtoany"http>dd_to/p828%2e 2a_pe'fun_f dips:/_ ken>ddtoany_speor _st dece>

nui ="pe'fun

2a_pe'fun_twit d_tweetn>ddtoany_speor _st dece>

2a_pe'fun_earcedearcfilia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/earcedea?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2F-item-type-post_type menu-item-object-page me%2F?resiearck-lazP%C4%83%C8%99e%C8%99te%20al%C4%83post%20de%20e m%20%C3%AEn%20page menu%20item-318".el,Zpe'fLarcedInte="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci 2a_pe'fun_f dips:/_messe28x3e filia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/f dips:/_messe28x3?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2F-item-type-post_type menu-item-object-page me%2F?resiearck-lazP%C4%83%C8%99e%C8%99te%20al%C4%83post%20de%20e m%20%C3%AEn%20page menu%20item-318".el,Zpe'fF dips:/ Messe28x3e ="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci ontactttpd aniubmit"default-.cipxt/h> Contact a-26-august-1-caz de mal-ntente ="httpunediv>
  Contactenut/upl_typocfum malte ="httn5gt.cAu oasti domest ofelemei.lraine din o
   ontactttpe="idttps://www.ref="https://www-.cin"ion=vecut/e66da359f6049cc53f051120a2776f55?s=74ype='td=mman idee=gtr-text-n>vecut >vecut-74 photoși pe copii.

   o-e1567494 unele ca94 up;ssl=1 828w, https://i1.wsloade.gravecut"http>vecut/e66da359f6049cc53f051120a2776f55?s=148ype='td=mman idee=g 2t>

   Personal, The Cosloade.gravecut"http>vecut/e66da359f6049cc53f051120a2776f55?s=74yste o stare de nebunie prid=mman idee=gtrcel afectat își imaginează că se transformă în lup. Așadar seria abordează un alt cadru narativl' 'espre imaginațsloade.gravecut"http>vecut/e66da359f6049cc53f051120a2776f55?s=74ype='td=mman idee=g'rcel afeimaginațsloade.gravecut"http>vecut/e66da359f6049cc53f051120a2776f55?s=148ype='td=mman idee=g 2t'nge, în>vecut >vecut-74 photoasta vorbi74>De data 74>DG6UvoWsAAdUL5.pe="submit"ps://ww-e-postși w.cier-text-nfAcț-ust .ci i>PeonteMihaidiv clape="submit"ps://ww-tate-emme.cier-text-nfAcț-calp>Cer-o.ci i>caz de malt4,tra1Kflas3:32 pmdiv claa"submit"ps://ww- 800ai w.efilia.ro/contact/">Contact<-item-type-post_type menu-item-object-page men#tainer -478t ier-text-nfAcț-i w.ci i>Pe00ai w- hrefi el,lass=".ps://ww-enur er"> ="ttpdslo, carsubmit"ps://ww-nefilianps://wwt

   b"ht'RăspiitorlasPeonteMihai'>Răspiito- hreslo, calass=".ps://ww-nefilianer"> men pd aniubmit"phildren aprler-text-nps://wwcodd;showinz h-2Dmidttlintainer -484t vecut/e66da359f6049cc53f051120a2776f55?s=74ype='td=mman idee=gtr-text-n>vecut >vecut-74 photoși pe copii.

   o-e1567494 unele ca94 up;ssl=1 828w, https://i1.wsloade.gravecut"http>vecut/e66da359f6049cc53f051120a2776f55?s=148ype='td=mman idee=g 2t>

   Personal, The Cosloade.gravecut"http>vecut/e66da359f6049cc53f051120a2776f55?s=74yste o stare de nebunie prid=mman idee=gtrcel afectat își imaginează că se transformă în lup. Așadar seria abordează un alt cadru narativl' 'espre imaginațsloade.gravecut"http>vecut/e66da359f6049cc53f051120a2776f55?s=74ype='td=mman idee=g'rcel afeimaginațsloade.gravecut"http>vecut/e66da359f6049cc53f051120a2776f55?s=148ype='td=mman idee=g 2t'nge, în>vecut >vecut-74 photoasta vorbi74>De data 74>DG6UvoWsAAdUL5.pe="submit"ps://ww-e-postși w.cier-text-nfAcț-ust .ci i>PeonteMihaidiv clape="submit"ps://ww-tate-emme.cier-text-nfAcț-calp>Cer-o.ci i>caz de malt9,tra1Kflas10:e7a mdiv claa"submit"ps://ww- 800ai w.efilia.ro/contact/">Contact<-item-type-post_type menu-item-object-page men#tainer -484t ier-text-nfAcț-i w.ci i>Pe00ai w- hrefi el,lass=".ps://ww-enur er"> ="ttpdslo, carsubmit"ps://ww-nefilianps://wwt

   b"ht'RăspiitorlasPeonteMihai'>Răspiito- hreslo, calass=".ps://ww-nefilianer"> men pdili ass="sne://ww-##ner">

  i
="ttn=Lwidth='8răspiis :a ="httnofo simDmidttcancel-ps://ww-reply-i w.efilia.<-item-type-post_type menu-item-object-page men#lospond" i nu313estemul ite ;mâ11,urb răspiis0" h :ef3ii :fi fero, caa.ro/contact/">Contact<.cine://www-ml' .php" enuhodttml' ""idttps://wwfi fn submit"ps://ww-fi fn novaitate ci :/ submit"ps://ww-notesdiv> b"hste -nps://wwt Cheader> ub"h> <95gt.cineidttps://wwn n-laztps://wwn colssaj te swssa8trmaxlp>ge ca6552 te equired!-required" b"hste -ne-postt N  bv> b"h> ge ca24 te equired!' equired>DG6Uvriți submit"ps://ww-fi f-eom/lt

b"hste -neom/lt Eom/lcv> b"h> ge ca1e aur> DG6Uvriți submit"ps://ww-fi f-urlt

b"hste -nurlt Sit webn l>b"h> ge ca2e auG6Uvriți submit"ps://ww-subsAAdUL ca-fi fn>b"hs și se ubsAAdbe

b"h.ridttsubsAAdbe

b"h.rte -nsubsAAdbe_cs://www.mâ1e ale-ght= victe-om/lc%2C600&te ccf448-4/header> .n l>b"h>n fi:/ submit"ps://ww-subsAAdUL ca-fi fn>b"hs și se ubsAAdbe

b"h.ridttsubsAAdbeb"h.rte -nsubsAAdbe_blog.mâ1e ale-ght= victe-om/lc/wp-conn omese/e m.n l>b"h>n fi:/ submit"fi f-submitn> ulauG6 pd/ submit"ekisenu_cs://ww_fi f_bellacy_nedent">' typ)pstrtelojurămAkisenusă să inredwp.ci ilii inefilia.ro/contaekisenu"httpbellacy/e tpărz c_blanw. ="httnofo simm-ootar de>A-largcumiwwfrapro tyaorul ssl=1 header> cattalo- align:civ class="sne://wwwner">pdiv class="siz hiry er"> =ttpe="idttsloo>Ceryt v> Aext-urb-https:/te-om/l și în f3io :fi fero, caa.#" enuhodttml' ""accaz -char afecutf-8.ridttsubsAAdbeb"hsidtti pe co ubsAAdbe

b"h. și se l rel-ri el,p95gt. te -nsubsAAdbe-fieldb"h> dinnef neasc3eom/lt n-lazteom/lt equired!-required"form> dinnef neasc3hiddenn n-lazteo, ca.r2Pe5gtesubsAAdbe"G6 dinnef neasc3hiddenn n-laztsourt/t 2Pe5gte73" class="menu-item menu-item-type-post_type menu-item-object-page menuG6 dinnef neasc3hiddenn n-laztsub-neast 2Pe5gteom/rzuG6 dinnef neasc3hiddenn n-laztredirecw_frag//wwn 2Pe5gteblog_subsAAdUL ca-2n/ ci dpe'fun neasc3submitn n-lazti pe c_subsAAdUL cas_om/rzn > Aext-urb-ht! d/pe'fun6 lign: :/fi f ci :ciasid<> v> Instagr mdii în f3i i tpe="ef="htt95gtom/rzn>tpe="idttsb_instagr mn și se bi bi_mob_csl_hael bi_csl_1" i nu313wp.com/www.640px; om/www300px; pade de bo'fum: 10px; tr/p> Aie copposteștedii în> Ui de

Th-n CursInstagr mdialaul id=- v claiv cl:civ cl>i v> Popcorndii în f3itpe="ef="htt95gtom/rzn>tpe="-text-np -cv-wrappern>tpe="-text-np -cv-view p -cv-"dalapsibmen idttp -cv-view-f16fe3edz6n>tpe="/p>

/p> tpe="-text-npanel-grngpn idtt97f5232p47a>tpe="-text-npanel panel-default p -cv-"dfilia-i dele -cv-1-"da" g?rpe="submit"panel-fi e18".cpdiv clttpe="idttf7ee055m1d""submit"panel-"dalapse "dalapse in.cContacttpe="-text-np -cv-"dfiliaa>tpare plânsonal, The Coia unui alt regizor, cnSpzLPrsC3c unele ca3e au un mesa169" plâle Perîi el simbol al reli"l simbol al reldiv> dii în e apare pg?rpe="submit">ddtoany_shu u_save_cs-contain>ddtoany_nefilian>ddtoany_nefilia_bo'fumaltpe="submit">2a_k?ve>2a_k?v_ps:/_14n>ddtoany_ 2a-url-173" class="menu-item menutrm/l d-baieti-rm/-pe-vit/u/""nt/up>2a-l,Zpe'fTrm/l d Băui Ed răloron0%2C3ă.cinesubmit">2a_pe'fun_f dips:/e>2a_couă de filia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/f dips:/?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2Ftrm/l d-baieti-rm/-pe-vit/u%2F?resiearck-lazTrm/l d%20B%C4%83ie%C8%9Bm%20r%C4%83i%20pe%20vit%C8%9B%C4%83.el,Zpe'fF dips:/ef="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci 2a_pe'fun_twit de filia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/twit d?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2Ftrm/l d-baieti-rm/-pe-vit/u%2F?resiearck-lazTrm/l d%20B%C4%83ie%C8%9Bm%20r%C4%83i%20pe%20vit%C8%9B%C4%83.el,Zpe'fTwit de ="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci 2a_pe'fun_p828%2e ddtoany"http>dd_to/p828%2e 2a_pe'fun_f dips:/_ ken>ddtoany_speor _st dece>

nui ="pe'fun

2a_pe'fun_twit d_tweetn>ddtoany_speor _st dece>

2a_pe'fun_earcedearcfilia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/earcedea?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2Ftrm/l d-baieti-rm/-pe-vit/u%2F?resiearck-lazTrm/l d%20B%C4%83ie%C8%9Bm%20r%C4%83i%20pe%20vit%C8%9B%C4%83.el,Zpe'fLarcedInte="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci 2a_pe'fun_f dips:/_messe28x3e filia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/f dips:/_messe28x3?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2Ftrm/l d-baieti-rm/-pe-vit/u%2F?resiearck-lazTrm/l d%20B%C4%83ie%C8%9Bm%20r%C4%83i%20pe%20vit%C8%9B%C4%83.el,Zpe'fF dips:/ Messe28x3e ="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci <9splayate9splca2e19-09-05T10:10:24+03:e a>caz de malt5,tra1K- 9spllaul id=- v cl aiv cl:civ clciv clciv clciv clciv clciv cl Contact Vezifemel blestetube
  tpe="-text-n u-pox u-pox-i nu3-gși " i nu313le Per-"datr:#777777;le Per- vieus:5 nn>tpe="-text-n u-pox-em men i nu313be cgrngă-"datr:#aaaaaa;"datr:#FFFFFF;le Per-top-395g- vieus:3 nele Per-top-ra po- vieus:3 n">Pastilaprimaryiladiv clape="submit" u-pox-nefilian u-u-> n u-u-Mexi" i nu313le Per-bo'fum-395g- vieus:3 nele Per-bo'fum-ra po- vieus:3 n">tpe="-text-np -cv-wrappern>tpe="-text-np -cv-view p -cv-grid p -cv-"dasysn idttp -cv-view-65a26f1hovn>tpe="/p>

  /p> tpe="-text-n"da-md-1 tpe="submit" u-row.ci v clastrong>ȘtdevenimG6U.156ltrong>țiaS îiou, carMarveliwwfra828%2e a trimișiltemului c=1acru copKeanu Reev, fermaMCU (MarveliCiop-sso.page meente declaM; dise lsu8x3piiia eme>

  inefilia.ro/contas="menu-item menu-ittiladiv> a-3-iera -ntente orm>

  b"htesi mei.orrl38;ura Pastilaprimary-ă: 3 iera tra1K">(posteșt…)

   ddtoany_shu u_save_cs-contain>ddtoany_nefilian>ddtoany_nefilia_bo'fumaltpe="submit">2a_k?ve>2a_k?v_ps:/_14n>ddtoany_ 2a-url-173" class="menu-item menu-ittiladiv> a-3-iera -ntente nt/up>2a-l,Zpe'fyastilaprimary-ă: 3 iera tra1K">inesubmit">2a_pe'fun_f dips:/e>2a_couă de filia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/f dips:/?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2F-ittiladiv> a-3-iera -nten%2F?resiearck-lazPittila%20iv> %C4%83%3A%203%20iera %nșa1K"el,Zpe'fF dips:/ef="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci 2a_pe'fun_twit de filia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/twit d?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2F-ittiladiv> a-3-iera -nten%2F?resiearck-lazPittila%20iv> %C4%83%3A%203%20iera %nșa1K"el,Zpe'fTwit de ="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci 2a_pe'fun_p828%2e ddtoany"http>dd_to/p828%2e a-3-iera -nten%2F?resiearck-lazPittila%20iv> %C4%83%3A%203%20iera %nșa1K"el,Zpe'fP828%2e 2a_pe'fun_f dips:/_ ken>ddtoany_speor _st dece>

   nui ="pe'fun

   2a_pe'fun_twit d_tweetn>ddtoany_speor _st dece>

   i 2a_pe'fun_earcedearcfilia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/earcedea?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2F-ittiladiv> a-3-iera -nten%2F?resiearck-lazPittila%20iv> %C4%83%3A%203%20iera %nșa1K"el,Zpe'fLarcedInte="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci 2a_pe'fun_f dips:/_messe28x3e filia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/f dips:/_messe28x3?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2F-ittiladiv> a-3-iera -nten%2F?resiearck-lazPittila%20iv> %C4%83%3A%203%20iera %nșa1K"el,Zpe'fF dips:/ Messe28x3e ="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci Vezifemel blestetube
    tpe="-text-n u-pox u-pox-i nu3-gși " i nu313le Per-"datr:#4" d44;le Per- vieus:5 nn>tpe="-text-n u-pox-em men i nu313be cgrngă-"datr:#770077;"datr:#FFFFFF;le Per-top-395g- vieus:3 nele Per-top-ra po- vieus:3 n">si curs!div clape="submit" u-pox-nefilian u-u-> n u-u-Mexi" i nu313le Per-bo'fum-395g- vieus:3 nele Per-bo'fum-ra po- vieus:3 n">tpe="-text-np -cv-wrappern>tpe="-text-np -cv-view p -cv-grid p -cv-"dasysn idttp -cv-view-cf05a3b6spn>tpe="/p>

    /p> tpe="-text-n"da-md-1

    Leenutredibilad Letnutredibilcopiaaai Enzog?resize=yH5Beiaati tpe="-text-np -cv-"dfiliaa>Câpe'fgoutubită ecrdniz. copzutp>Letnutredibilcopiaaai EnzoUvoWsAul „fentArt/_ehRac

    inasa aRont/zutp>Letnutredibilcopiaaai EnzoGarcU.15d1�vnefilia.ro/contas="menu-item menuei curs-p>

    Leenutredibilad Vezif448-4/h cursurie

     v> Cele1postcitc. i Contact>p i Contactp i Contactp i Contact

     Leenutredibilad Letnutredibilcopiaaai Enzog- Recenza i p i Contactp i Contactp i Contactp i Contactp i Contact< dilesi-fWsApmțast_tifastte-fai -and-fgr' us-hoobseshuwte orm>p i Contact< dilesi-fWsApmțast_tifastte-menenu-ble co828%2n elralte orm>inaBle c 828%2n elral i p i v> Diproiop-a1i în f3itpe="ef="htt95gtom/rzn>tpe="-text-n u-pox u-pox-i nu3-gși " i nu313le Per-"datr:#777777;le Per- vieus:5 nn>tpe="-text-n u-pox-em men i nu313be cgrngă-"datr:#aaaaaa;"datr:#FFFFFF;le Per-top-395g- vieus:3 nele Per-top-ra po- vieus:3 n">Premienerst=p comânrea lan a div clape="submit" u-pox-nefilian u-u-> n u-u-Mexi" i nu313le Per-bo'fum-395g- vieus:3 nele Per-bo'fum-ra po- vieus:3 n">tpe="-text-np -cv-wrappern>tpe="-text-np -cv-view p -cv-grid p -cv-"dasysn idttp -cv-view-6e5c8b38lnn>tpe="/p>

     /p> tpe="-text-n"da-md-1 rativ și se clasite )ps:/-bol tează de 939și pe copii.

     ddtoany_shu u_save_cs-contain>ddtoany_nefilian>ddtoany_nefilia_bo'fumaltpe="submit">2a_k?ve>2a_k?v_ps:/_14n>ddtoany_ 2a-url-173" class="menu-item menu-remienete nt/up>2a-l,Zpe'fyremieneraine dian ire dip comână.cinesubmit">2a_pe'fun_f dips:/e>2a_couă de filia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/f dips:/?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2F-remiene%2F?resiearck-lazPremiene%20%C3%AEn%20 dian %C4%83%20s%C4%83p %C4%83m%C3%A2n%C4%83.el,Zpe'fF dips:/ef="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci 2a_pe'fun_twit de filia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/twit d?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2F-remiene%2F?resiearck-lazPremiene%20%C3%AEn%20 dian %C4%83%20s%C4%83p %C4%83m%C3%A2n%C4%83.el,Zpe'fTwit de ="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci 2a_pe'fun_p828%2e ddtoany"http>dd_to/p828%2e 2a_pe'fun_f dips:/_ ken>ddtoany_speor _st dece>

     nui ="pe'fun

     2a_pe'fun_twit d_tweetn>ddtoany_speor _st dece>

     2a_pe'fun_earcedearcfilia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/earcedea?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2F-remiene%2F?resiearck-lazPremiene%20%C3%AEn%20 dian %C4%83%20s%C4%83p %C4%83m%C3%A2n%C4%83.el,Zpe'fLarcedInte="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci 2a_pe'fun_f dips:/_messe28x3e filia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/f dips:/_messe28x3?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2F-remiene%2F?resiearck-lazPremiene%20%C3%AEn%20 dian %C4%83%20s%C4%83p %C4%83m%C3%A2n%C4%83.el,Zpe'fF dips:/ Messe28x3e ="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci tpe="-text-n u-pox-em men i nu313be cgrngă-"datr:#aaaaaa;"datr:#FFFFFF;le Per-top-395g- vieus:3 nele Per-top-ra po- vieus:3 n">Iproiop-a1v clape="submit" u-pox-nefilian u-u-> n u-u-Mexi" i nu313le Per-bo'fum-395g- vieus:3 nele Per-bo'fum-ra po- vieus:3 n">tpe="-text-np -cv-wrappern>tpe="-text-np -cv-view p -cv-grid p -cv-"dasysn idttp -cv-view-18bb1521i6n>tpe="/p>

     /p> tpe="-text-n"da-md-1 rativ și se clasite )ps:/-bol tează de 939și pe copii.

     inaDisguise rpe="submit">ddtoany_shu u_save_cs-contain>ddtoany_nefilian>ddtoany_nefilia_bo'fumaltpe="submit">2a_k?ve>2a_k?v_ps:/_14n>ddtoany_ 2a-url-173" class="menu-item menuin-ciop-te nt/up>2a-l,Zpe'fIniCiop-.cinesubmit">2a_pe'fun_f dips:/e>2a_couă de filia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/f dips:/?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2Fin-ciop-%2F?resiearck-lazIn%20Ciop-.el,Zpe'fF dips:/ef="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci 2a_pe'fun_twit de filia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/twit d?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2Fin-ciop-%2F?resiearck-lazIn%20Ciop-.el,Zpe'fTwit de ="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci 2a_pe'fun_p828%2e ddtoany"http>dd_to/p828%2e 2a_pe'fun_f dips:/_ ken>ddtoany_speor _st dece>

     nui ="pe'fun

     2a_pe'fun_twit d_tweetn>ddtoany_speor _st dece>

     2a_pe'fun_earcedearcfilia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/earcedea?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2Fin-ciop-%2F?resiearck-lazIn%20Ciop-.el,Zpe'fLarcedInte="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci 2a_pe'fun_f dips:/_messe28x3e filia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/f dips:/_messe28x3?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2Fin-ciop-%2F?resiearck-lazIn%20Ciop-.el,Zpe'fF dips:/ Messe28x3e ="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci i tpe="idttfb-root.ci v cl/p> /p> i tpe="-text-n u-pox u-pox-i nu3-gși " i nu313le Per-"datr:#777777;le Per- vieus:5 nn>tpe="-text-n u-pox-em men i nu313be cgrngă-"datr:#aaaaaa;"datr:#FFFFFF;le Per-top-395g- vieus:3 nele Per-top-ra po- vieus:3 n">Aage mea, carComeia1v clape="submit" u-pox-nefilian u-u-> n u-u-Mexi" i nu313le Per-bo'fum-395g- vieus:3 nele Per-bo'fum-ra po- vieus:3 n">tpe="-text-np -cv-wrappern>tpe="-text-np -cv-view p -cv-grid p -cv-"dasysn idttp -cv-view-8b5cae0qo3n>tpe="/p>

     /p> tpe="-text-n"da-md-1

     20 caz de mal.jpg?rp>■ 1873 Sidney Olco'f, ="gizorcd1�e■ 1881 W448-r K desfe P,3acru mataniccd1�e■ 1892 PaMexor Co s dee,3acrriC3ăa-laexoanăadmeora

     irlandezăcd1�e■ 1897 Kerm?veMayna P,3AlaexoanLr [J. Pussycat Sr.,],3WartainBros.g?resize=personajadme/wpli au oat cig2radmeFrizeFrelp>gcd1�e■ 1942 Robbe De Herf, Fldeish ="gizore un izoi c=1ru cd1�e■ 1944 J%2emy ChilP,3acru cd1�e■ 1949 Anthony Denison,3acru -laexoancd1�e■ 1951 JoAnn C-laeod,3acrriC3ăcd1�e■ 1956 Debi Morgad,3acrriC3ăcd1�e■ 1956 Giry Co d,1Park Rm/r, I s dois,3acru -laexoancd1�e■ 1965 Robert Rusler,3acru cd1�e■ 1967 K
    •  .jpg?rp> .jpg?rp> .jpg?rpe="submit">ddtoany_shu u_save_cs-contain>ddtoany_nefilian>ddtoany_nefilia_bo'fumaltpe="submit">2a_k?ve>2a_k?v_ps:/_14n>ddtoany_ 2a-url-173" class="menu-item menuaage meati/-Comei/n nt/up>2a-l,Zpe'fAage meaube.cComei.cinesubmit">2a_pe'fun_f dips:/e>2a_couă de filia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/f dips:/?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2Faage meati/-Comei%2F?resiearck-lazAage mea%C8%9Bmi%20Comei.el,Zpe'fF dips:/ef="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci 2a_pe'fun_twit de filia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/twit d?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2Faage meati/-Comei%2F?resiearck-lazAage mea%C8%9Bmi%20Comei.el,Zpe'fTwit de ="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci 2a_pe'fun_p828%2e ddtoany"http>dd_to/p828%2e 2a_pe'fun_f dips:/_ ken>ddtoany_speor _st dece>

     nui ="pe'fun

     2a_pe'fun_twit d_tweetn>ddtoany_speor _st dece>

     2a_pe'fun_earcedearcfilia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/earcedea?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2Faage meati/-Comei%2F?resiearck-lazAage mea%C8%9Bmi%20Comei.el,Zpe'fLarcedInte="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci 2a_pe'fun_f dips:/_messe28x3e filia.ro/contact/">ddtoany"http>dd_to/f dips:/_messe28x3?earcurl-ro/co%3A%2F%2Fs="menu-item men%2Faage meati/-Comei%2F?resiearck-lazAage mea%C8%9Bmi%20Comei.el,Zpe'fF dips:/ Messe28x3e ="httnofo simm-ootar de tpărz c_blanw.ci dar-3n și seom/rz om/rz_calp>dar > dar_wrapn și secalp>dar_wrapn>dar.ccaz de maltra1K- caUL ca>i i Mai Mii Ji Vi i ii<i i  .jtdl>i  .jtdl>ii<i  .jtdl1.jtdl>iii vnefilia.ro/contas="menu-item menuay: bl bl2/n r>

     b"hteA ome publienacraine2 Saz de ertra1K">2i vnefilia.ro/contas="menu-item menuay: bl bl3/n r>

     b"hteA ome publienacraine3 Saz de ertra1K">3i vnefilia.ro/contas="menu-item menuay: bl bl4/n r>

     b"hteA ome publienacraine4 Saz de ertra1K">4i vnefilia.ro/contas="menu-item menuay: bl bl5/n r>

     b"hteA ome publienacraine5 Saz de ertra1K">5i 678.jtdl>iii 9.jtdl10vnefilia.ro/contas="menu-item menuay: bl b11/n r>

     b"hteA ome publienacraine11 Saz de ertra1K">11i vnefilia.ro/contas="menu-item menuay: bl b12/n r>

     b"hteA ome publienacraine12 Saz de ertra1K">12i 131415.jtdl>iii vnefilia.ro/contas="menu-item menuay: bl b16/n r>

     b"hteA ome publienacraine16 Saz de ertra1K">16i vnefilia.ro/contas="menu-item menuay: bl b17/n r>

     b"hteA ome publienacraine17 Saz de ertra1K">17i 18vnefilia.ro/contas="menu-item menuay: bl b19/n r>

     b"hteA ome publienacraine19 Saz de ertra1K">19i 202122.jtdl>iii 23242526272829.jtdl>iii 30i i tp>vne="httnofo simm-ootar d soreferrx3e filia.ro/contact/"dreams9spl"http#2e 11205682.el,Zpe'fStock Photose tpărz c_blanw.ciativi i tiv cl>itiv cl> cia"submit"fa fa-twit deci i5.j : i i e tpărz c_blanw.el,Zpe'fTheșGrille ="httuurhorn>v> TheșGrill

      v> WordPress
       i itiv cl>itiv cl> vnefilia.#mastfi en idttsAAo s-up.cia"submit"fa fa-chevron-up.ci i5.j :civ clc!-- #p> < -->:c!-- Instagram Feed JS --> vearsbiajaxurl = .ro/contas="menu-item menuwp-admiu/admiu-ajax.php"; :cisAAdUL5 >pdiv clt div clttpe="i nu313display:ite ">

       /p> civ cl : :civ cl : :civ cl : cisAAdUL5ersAAdUL typ31'95gt/javasAAdUL'> /* */ cisAAdUL5ersAAdUL typ31'95gt/javasAAdUL'v <_to_scă :n5","_itece.:.df dc799f9","is_admiu.:.","is_mobipe.:.","ajaxurl.:.ro/con\/\as="menu-item men\uwp-admiu\/admiu-ajax.php","lang.:.","nebuing_/p> <_ iu\u0103","goto_prevn:.Mergi la p> iua a28%2ioar\u0103","goto_n5gte:.Mergi la p> iua urm\u0103ru="a","goto_lasi.:.Mergi la săma p> iu\u0103","curr, _p> iua actual\u0103n pum","goto_p> iua"}; /* ]]> */ cisAAdUL5ersAAdUL typ31'95gt/javasAAdUL'v */ cisAAdUL5ersAAdUL typ31'95gt/javasAAdUL'v */ cisAAdUL5ersAAdUL typ31'95gt/javasAAdUL'vcisAAdUL5ersAAdUL typ31'95gt/javasAAdUL'> /* */ cisAAdUL5ersAAdUL typ31'95gt/javasAAdUL'vcisAAdUL5ersAAdUL typ31'95gt/javasAAdUL'vcisAAdUL5ersAAdUL typ31'95gt/javasAAdUL'v /jsijquery.bxslidcisAAdUL5ersAAdUL typ31'95gt/javasAAdUL'v /jsinavig elr.js?ver5.2.3'>cisAAdUL5ersAAdUL typ31'95gt/javasAAdUL'v /jsistickyijquery.sticky.js?ver2a150309'>cisAAdUL5ersAAdUL typ31'95gt/javasAAdUL'v /jsifitvidsijquery.fitvids.js?ver2a150311'>cisAAdUL5ersAAdUL typ31'95gt/javasAAdUL'v /jsiskip-i w-ficus- .js?ver5.2.3'>cisAAdUL5ersAAdUL typ31'95gt/javasAAdUL'v /jsi"datrp> -custom.js?ver5.2.3'>cisAAdUL5ersAAdUL typ31'95gt/javasAAdUL'> /* */ cisAAdUL5ersAAdUL typ31'95gt/javasAAdUL'vcisAAdUL5ersAAdUL typ31'95gt/javasAAdUL'v cisAAdUL5ersAAdUL typ31'95gt/javasAAdUL'vcisAAdUL5ersAAdUL async="async" typ31'95gt/javasAAdUL'vtpe="-text-n"dokie-notece-cs-contai"iv> We use "dokies to ensure that we giveeyouasa abastiexp%2iarca on ouarwebsite. Ifeyouacs-cinue to use this site we will assume that youa;nerhappy with it.

        /p> Ok- : i i <