Pastila cinefilă: 10 mai 2019

Știați că..

Astăzi este aniversarea lui Fred Astaire, după numele lui de botez Frederick Austerlitz, actor, dansator și cântăreț american.

A revoluționat stilul de filme muzicale și a făcut istorie în dansuri memorabile din filme precum: „Top Hat”, „Swing Time”, „Funny Face”, „The Band Wagon”, și „Easter Parade”.

Numele a fost schimbat în copilărie, atunci când a început să danseze alături de sora sa, Adele, pentru că Austerlitz aducea prea ușor aminte de Lupta de la Austerlitz. A început să danseze la 4 ani și la 6 ani deja lua cursuri profesionale de dans.

Primul lui test de cameră a fost catalogat de producători astfel: Nu poate juca. E cam chel. Dar poate dansa.

Ginger Rogers a fost partenera lui de dans în foarte multe filme în care a jucat. Totuși, a dansat alături de multe alte nume ale cinematografiei, precum: Rita Hayworth, Cyd Charisse, Judy Garland, Leslie Caron și Audrey Hepburn.

Ultima sa apariție dansantă a fost în 1979, pe când avea 80 de ani, într-un episod din Battlestar Galactica. A făcut-o în special pentru că nepoții lui se uitau la acest serial.

Fred Astaire a inspirat o mulțime de artiști prin mișcările sale de dans printre care Michael Jackson și chiar stilul coregrafic de luptă al lui Jackie Chan.

Vezi ce a fost ieri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.