Pastila cinefilă: 14 mai 2019

Știați că..

Astăzi îl aniversăm pe George Lucas, cunoscutul regizor al seriilor Star Wars și Indiana Jones.

Prima lui iubire nu au fost filmele cum ai putea să-ți imaginezi, ci cursele de mașini. Își dorea mult în copilărie să devină pilot de curse, iar viteza excesivă și amenzile pentru condus au fost elemente care l-au împiedicat să intre în armată și în aviație. Asta… si diabetul. Oricum… printre primele sale filmări se numără cele de la curse de maşini.

Primele lui idei pentru filmele Star Wars au fost inspirate ca stil din serialul sf Flash Gordon pe care îl știm datorită muzicii compuse de Queen. Lucas era atât de captivat de serial, încât voia să facă un film după Flash Gordon. Ei… mai bine că nu a rămas așa… A mai lucrat la Star Wars deși toate studiourile majore l-au refuzat cu excepția 20th Century Fox. Personajul lui favorit este cel pe care toți fanii îl cam detestă: Jar Jar Binks.

Deși Star Wars s-a bucurat în general de reacții pozitive, nu toate au reușit să se ridice la așteptări. Astfel Lucas a primit o Zmeură de Aur pentru cel mai slab scenariu, Attack of the Clones. Lucas nu a fost regizorul tuturor filmelor Star Wars, însă s-a implicat de fiecare dată cel putin ca scenarist și producător.

Lucas a contribuit din plin la crearea Pixar întrucât în 1985 a creat divizia de CGI de la Lucasfilm numită Pixar Image Computer, divizie pe care a vândut-o și astfel s-au pus bazele Pixar. Lucasfilm, compania lui de filme, a fost vândută către Disney în 2012, iar astfel Star Wars a intrat în portofoliul Disney.

Vezi ce a fost ieri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.