10 săruturi de neuitat din filme + bonus

Suntem în luna iubirii, iar cu această ocazie ne-am gândit la cateva momente legendare pentru a trăi clipe de neuitat alături de parteneră sau de partener. Unii dintre noi își caută sursă de inspirație pentru crearea unor scene magice și, de ce nu, aceste surse pot fi chiar filmele create de regizorii de la Hollywood. Nu îți face griji, nu trebuie să fii actor și nici nu ai nevoie de decoruri extravagante ca să creezi momente deosebite în cuplu. Ai nevoie de puțină inspirație de la cele 10 săruturi (+ bonus) de neuitat din filme!

Acest articol a fost realizat de Daria Scripcaru care are blogul Capsula cu idei. Suntem încântați să o avem alături și sperăm ca ideile ei despre filme să te surprindă plăcut de fiecare dată.

 

Pe aripile vântului - 1939
 

Probabil unul dintre cele mai cunoscute săruturi dintre capodoperele cinematografice create vreodată – ne aducem aminte de independenta Scarlett O’Hara (interpretată de Vivien Leigh), domnișoara care ar fi putut muta munții cu determinarea sa și încăpățânarea sa. Alături de aceasta îl întâlnim pe Rught Butler (interpretat de Clarke Gable), acel bărbat fermecător ce nu poate fi cucerit de nicio femeie. În scena faimoasă a sărutului încăpățânarea lui Scarlett este stinsă de Routh cu această replică: „No, I don’t think I will kiss you, although you need kissing badly. That’s what’s wrong with you. You should be kissed and often, and by someone who knows how.” Mai târziu, Routh demonstrează că el este persoana respectivă, acel „someone who knows how”.

 

Thomas Edison: The Kiss - 1896
 

Tu știi care este primul sărut înregistrat vreodată în cadrul unui film? Ei bine, află că în anul 1896 actorii May Irwin și John Rice au prezentat publicului primul sărut, în cadrul unui scurtmetraj (de doar 47 de secunde). Deși ți se va părea ciudat, prima instituție care s-a simțit lezată a fost Biserica Romano-Catolică spunând că scena este șocantă și controversată. S-a cerut cenzurarea filmului pe baza faptului că această scenă îi putea instiga pe privitori să facă același lucru, chiar în public.

Este de menționat este faptul că în secolul al XIX-lea un sărut în public te putea „așeza confortabil” într-o temniță.

În ciuda (sau din cauza) întregului protest pe care l-a provocat la acea vreme, în 1999 filmul a fost considerat „semnificativ din punct de vedere cultural” de către Biblioteca Congresului și a fost selectat pentru a fi păstrat în Registrul Național al Filmului.

 

Doamna și vagabondul – 1955
 

Vei găsi o scenă a unui sărut drăguț într-un film de animație creat de Walt Disney în anul 1855. Doi cățeluși îndrăgostiți servesc o masă din bucătăria fină italiană, un liant al privirilor gingașe. Scena în care cei doi protagoniști servesc o farfurie cu paste a fost sursa de inspirație pentru mulți îndrăgostiți ce își doresc să își sărbătorească sentimentele într-un mod aparte. Această animație încearcă să ne aducă aminte de faptul că iubirea este mai presus de statutul social și că inima ne dictează de cele mai multe ori deciziile.

Omul Păianjen 2 – 2004
 

Dacă ești familiarizat cu seria Spiderman, știi că Peter Parker este băiatul timid și veșnic îndrăgostit de MJ. Deși este un super erou „în timpul liber”, îi este foarte greu să își deschidă sufletul în fața femeii pe care o iubește, darămite să o sărute. Totuși, într-un final își găsește puterea și se lasă cuprins de sentimentele sale, oferindu-i lui MJ un sărut de neuitat – un sărut marca Spiderman: cu susul în jos, îmbrățișați fiind de o ploaie romantică. Această scenă a scris istorie, iar de atunci poziția de sărutat cu susul în jos a devenit una populară.

Ce poate fi mai romantic decât un sărut în ploaie? Un sărut primit de la un super erou în ploaie!

 

Prințesa îndărătnică – 2001
 

În rolul principal o avem pe Anne Hathaway (Mia) – o fată absolut normală căreia i se schimbă viața într-o clipă atunci când află că, de fapt, este o prințesă adevărată. Trece prin multe schimbări exterioare deoarece este nevoită să se supună regulilor noii sale vieți, însă inimii nu reușește să îi dicteze și nu se îndrăgostește de un prinț, ci de Michael – un băiat simplu dar care a fost alături de ea pe tot parcursul transformării sale.

Te invităm să savurezi un sărut gingaș precedat de aceste replici: „Why me? Because you saw me when I was invisible.” Și ce poate fi mai romantic decât un sărut care îi face fetei piciorul să sară în sus.

Harry Potter și Talismanele Morții: Partea a 2-a – 2011
 

Ochii ne sunt bucurați de un sărut mult așteptat și în ultimul film din seria Harry Potter. În sfârșit, după 7 ani de studiu împreuna la Hogwarts, Ron și Hermione își dau seama de sentimentele pe care le nutresc unul față de celălalt, sentimente ce duc prietenia lor la nivelul următor. Aici vorbim despre un sărut neașteptat pentru privitori, plasat într-un moment de tensiune maximă.

La acel moment cei doi protagoniști au declarat că s-au simțit penibil filmând acea scenă. Se cunoșteau și lucrau împreună încă din copilărie, deci scena sărutului a fost pentru ei un moment stânjenitor.

Masca lui Zorro – 1998
 

Nu puteam să trecem cu vederea arhicunoscutul film Masca lui Zorro, ce îi are ca protagoniști pe Antonio Banderas și Cathrine Zeta-Jones, doi dintre cei mai cunoscuți și cei mai frumoși actori ai tuturor timpurilor. Nu putem uita celebrul duel dintre Elena și Zorro, momentul încărcat de pasiune în care cei doi se luptă, fiecare pentru a demonstra că este mai puternic și mai priceput decât partenerul său.

Momentul de pasiune dintre cei doi se întrezărește după aceste replici: „Do you surrender? Never!”, scena culminând într-unul dintre cele mai pasionale săruturi filmate vreodată.

The Matrix – 1999
 

Deși este cunoscut ca unul dintre cele mai bune filme SF create vreodată, în cadrul acțiunii filmelor a fost strecurată și o poveste de iubire. Neo și Trinity trec prin situații dificile care îi apropie din ce în ce mai mult, până își dau seama de sentimentele pe care le au unul față de celălalt. Aici aducem aminte de sărutul care îl aduce pe Neo la viață, în momentul în care el este învins în Matrix de către agentul Smith. Trinity îi oferă susținerea sa și printr-un sărut ce demonstrează Neo este Alesul.

Titanic – 1997
 

Cine ar putea uita povestea de dragoste ce s-a înfiripat între Jack și Rose la bordul celei mai mari nave – Titanic? Scena sărutului de pe puntea navei ne aduce aminte de încrederea ce ne-o poate oferi partenerul, de momentele de neuitat pe care le poți petrece alături de celălalt, de aripile pe care ți le poți deschide doar dacă iubești cu adevărat. Titanic a fost și rămâne unul dintre filmele unei generații, iar nava era denumită „the ship of dreams”.

Războiul stelelor: Episodul IX – Ascensiunea lui Skywalker – 2019
 

Cea mai recentă trilogie Star Wars a fost una cu suișuri și coborâșuri pentru această relație bizară între Kilo Ren/Ben Solo și Rey. Mulți și-au imaginat mai mult decât era vizibil și până în ultimul moment fanii au sperat la o poveste romantică între cei doi protagoniști. Iată că Războiul stelelor: Episodul IX – Ascensiunea lui Skywalker ne-a oferit pentru o clipă, ce-i drept, mult prea scurtă un sărut așteptat de public. Povestea Star Wars s-a încheiat aici pentru ei, însă, deși controversată, această scenă bizar de romantică ne-a emoționat în sala de cinema. Desigur, voiam mai mult, dar s-a disipat…

Bonus: Star Trek – Seria Originală – 1966-1969
 

În 1968, Star Trek și-a dus spectatorii într-o nouă galaxie cu acest celebru sărut pasional între Nichelle Nichols (Locotenentul Uhura) și William Shatner (Capitanul James T. Kirk). Poate pentru noi astăzi nu înseamnă foarte mult, însă în anii ’60 sărut iterrasial în public era scandalos, iar rasismul față de negrii încă nu se disipase în toată America. Fanii Star Trek au fost șocați de primul sărut iterrasial difuzat la tv pe 22 Noiembrie 1968 în episodul “Plato’s Stepchildren”. Deși aparent acest sărut controversat nu a dus la un impact negativ asupra seriei (sau francizei în general) acest moment riscant a ajutat cu siguranță la acceptarea cuplurilor interrasiale în anii ’60. Filmuletul de mai jos explică mai mult despre ce a insemnat acest sărut pentru istorie.

 

2 comentarii la „10 săruturi de neuitat din filme + bonus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.