Resident Evil: Welcome to Racoon City

Acum mulți ani… de aici a pornit totul… Racoon City, locul în care corporația Umbrela a experimentat până s-a ajuns la dezastru.

Astăzi, în 2021, revenim în trecutul necunoscut al orașului pentru a fi martori vizuali la chinul prin care trec civilii.

Primul film fără Milla Jovovich, regizat de fanul şi producătorul de film Johannes Roberts aduce la viaţă jocurile pentru o nouă generaţie de fani, din 26 Noiembrie în cinematografe și, cu toate că ne este dor să vedem actrița care a făcut franciza atat de populară, Alice rămâne în afara poveștii.

Cunoscând seria de filme, aveam unele așteptări. Știind că nu mai avem același regizor si aceeași protagonită, așteptările mele erau mici, dar nimic nu m-a putut pregăti de acest carusel de film care pe o parte te captiva și te readucea în cunoscutul univers și simteai că este un film Rezident Evil, pe de alta îți reamintea că nu mai este aceeași supă reîncălzită cu Alice.

Fanii Rezident Evil care au apreciat ultimele jocuri video ale francizei se vor simți superb și în sala de cinematograf, singurul lucru care lipseste este un controller.

“Cu 25 de ani în urmă, am mers pe coridoarele pline de groază ale conacului Spencer, apoi am experimentat noaptea plină de ploaie din jurul postului de poliţie din Raccoon,” spune regizorul-scenarist Johannes Roberts, amintind de jocurile video emblematice “Resident Evil” şi “Resident Evil 2.”

Din punct de vedere al scenariului… nu mă declar profund satisfăcut, dar nici pe deplin dezamăgit. Echipa de casting a avut o muncă dificilă. Pe cine să aduci în acest thriller cu impresie de horror?

James Harris, unul dintre producătorii executivi, spune că franciza a fost văzută întotdeauna ca fiind adaptarea pentru fanii jocurilor. “Fanii nu au văzut niciodată jocul unu şi doi adaptate,” spune el. “Am decis ca filmul să se petreacă în 1998, când a apărut primul joc, şi am avut ca scop combinarea jocurilor unu şi doi, urmărind intriga destul de atent şi având personaje reprezentate corespunzător pe ecran pentru prima dată. Acesta este ceva ce fanii şi-au dorit – şi un film Resident Evil care nu a mai fost făcut înainte.”

Din punct de vedere vizual, putem observa cum virusul își face frumos de cap asupra populației si poate doar exagerarea din finalul prea brusc si prea sec te poate nemultumi. Din filmele anterioare revin atât câinii infectați cât și păsări și oameni care simt primele simptome ale infectarii. Privind inapoi, mi se pare suficient de clar că acest film este bazat pe jocurile Resident Evil si, cumva, și dialogurile sau monologurile din el îți dau această impresie. Uite un video comparativ între film și joc.

Direcția regizorală și bugetul de 25 de milioane de dolari comparativ cu cele 60 de milioane avute de precedentul Afterlife, nu reușesc să ridice Resident Evil: Welcome to Racoon City la nivelul fanilor filmelor care nu sunt si ai jovurilor video Resident Evil. Nu putem spune ca este un film prost, dat nici nu cred că se ridică la succesul filmelor anterioare. Unele momente, cu toate că vizual sunt frumos realizate, te fac mai mult să râzi și nu îți permit să iei în serios situațiile în care sunt puși protagoniștii.

Parcă singurul lucru care lipsea erau clișeele…dar avem parte și de ele, stai liniștit! Asta este de fapt partea amuzantă… ești surprins de existența lor prin momente familiare în care te-ar fi putut întâmpina această pandemie a virusului T… cum ar fi, într-un moment de relaxare în timp ce asculți muzică.

Nu o mai avem pe Alice, imună la efectele virusului și îmbunătățită genetic de infectarea lui, dar avem un grup vesel de polițiști care și-au luat vitaminele de protecție (cel puțin temporară) din calea virusului.

Resident Evil: Welcome To Raccoon City Ending Explained: No Future In Raccoon City

Probabil cele mai plăcute 4 personaje din noul film sunt cei doi frați orfani care au scăpat ca prin urechile acului din a fi cobai pentru corporația Umbrella, tânărul polițist care se trezește cu o responsabilitate mult prea mare pe umeri și cercetatorul William Birkin jucat de Neal McDonough pe care l-am mai vazut în serialele DC în rolul lui Damien Darhk.

Pentru a oferi o concluzie asupra acestei noi producții distribuită de Intercom în cinematografele românești, sunt fericit și mulțumit că l-am văzut, deoarece în calitate de fan, nu l-aș fi ratat cu siguranță.

Tu te-ai jucat Resident Evil? Ai văzut filmele?

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.