Robin Williams – un actor cu de toate

Astăzi îl aniversăm pe actorul Robin Williams (21 iulie 1951 – 11 august 2014).

Robin Williams a lăsat omenirii o comoară cinematografică prin rolurile sale diverse și empatice. El a fost un actor plin de energie care știa să te facă să râzi în cele mai dificile zile, putea să îți lărgească imaginația prin unele roluri sau să te facă să simți din nou atunci cănd abia te închisesei față de restul lumii.

Comediant, actor de teatru și actor de film, Robin Williams a impresionat publicul de toate vârstele. Am ales pentru voi câteva roluri ale sale care ne-au plăcut întotdeauna și prin care l-am văzut pe Robin Williams drept unul dintre actorii nostri favoriți.

În 1980 aducea la viață personajul Popeye: un marinar bun la suflet care încerca să ajute pe oricine avea nevoie. Popeye era cunoscut pentru forța pe care o avea după ce mânca celebrul spanac.

 

După succesul alături de actrița Shelley Duvall, Robin se pregătește pentru roluri mai mari printre care și:

Buna dimineata, Vietnam!

Rolul său, Adrian Cronauer, fură efectiv întreaga poveste și depășește orice așteptări. Orice comentarii referitoare la povestea care se petrece in Vietnam sau la momente cheie din film pentru vă va determina să îl vedeți sunt irelevante față de rolul pentru care Robin a primit o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor.

Filmul, de altfel plin de muzică bună, este completat superb de replicile istețe ale lui Robin și energia lui amețitoare de care nu ne putem sătura.

Trailerul este ca o mică esență. Vizionare plăcută!

Trecând de la rolul din radio, Robin merge către un rol dintr-o meserie la fel de dificilă.

În Cadillac Man, el are rolul unui agent de vânzări oferind amuzament prin realitatea situațiilor neașteptate în care cineva poate să vândă. Robin reușește să portretizeze perfect stilul ideal de mulaj în viața unui agent de vânzări dintre viața privată și pasiunea de a vinde. Un film interesant și de folosit pentru trainingurile oamenilor de vânzări.

Este visul oricărui copil de a se juca până la epuizare și de a nu face nimic toată ziua, dar este cu adevărat visul oricărui adult de a fugi de la muncă și a se transforma în Peter Pan. Robin a reușit să îmbine munca cu plăcerea și ne-a îmbogățit dorința de a ne întoarce la copilărie încă o dată prin filmul Hook. O capodoperă care demonstrează că nu ești niciodată prea bătrân să te distrezi sau să iubești.

Nu sunt de fel melancolic dar, după acest trailer, mi s-au înmuiat puțin ochii.

Trecând de la filmele live-action la animații, Robin ne oferă o nestemată putin cunoscută de publicul larg din România, FernGully – Ultima pădure tropicală.

Animația FernGully este superbă și o recomandăm cu mare căldurâ atât copiilor cât și adulților. Filmul tinde să scoată în evidență probleme de mediu și este un proiect de suflet pentru răposatul actor. Este puțin știut, dar foarte evident, că filmul Avatar realizat de James Cameron a avut ca inspirație (mai degrabă luat frame cu frame) povestea din FernGully.

Dacă tot nu ești convins de ideea filmului, al cărui popularitate a fost sabotată cu toate armele posibile de către Disney, ascultă The Batty Rap realizat de Robin Williams.

Următorul său rol este Adevăratul Duh din filmul Disney, originalul Aladdin produs tot în 1992.

Poate că Will Simth este încântat de reușita sa de la box-office dar, suntem categorici când spunem că Robin Williams va râmăne cel mai bun Duh al lămpii.

Rolul a fost mulat pe replicile și vocea sa și acesta este un mulaj pe care Will Smith nu l-a putut realiza. Nu ne crezi? Convinge-te singur!

În final, ajungem la unul dintre rolurile cele mai importante ale lui: Doamna Doubtfire, tăticul nostru trăsnit.

Filmul este o comedie de familie care arată eforturile prin care poate trece un tată pentru copii lui. Doamna Doubtfire este o îmbinare frumoasă a comediei cu momente înduioșătoare de care mulți dintre noi ne-am bucurat în fața televizoarelor.

Din bucătărie, Robin sare direct în junglă în rolul lui Alan Parrish din Jumanji. Un boardgame care aduce imaginația la viață și suspansul în cotidian. Cu siguranță, după ce ai urmărit filmul îți doresti un astfel de boardgame.

Lei, maimuțe, crocodili și multe aletele vin din neant în lumea noastră. Nu ne este rușine nici de continuarea actuală a filmului, dar Alan Parrish a rămas cel mai tare captiv al jocului.

Ti-a plăcut filmul The Curious case of Benjamin Button?

Dacă da, ai auzit de Jack? Jack este cazul învers. Un copil (jucat de Robin Williams), care îmbătrânește de patru ori mai rapid decăt ar fi normal.

Dacă nu te mai poți imagina cu minte de copil la 40 de ani, cel puțin poți realiza că niciodată nu este prea tarziu să înveți ceva nou… cum ar fi… mersul pe bicicleta.

Professor Philip Brainard este tot Robin într-un film pe care mulți ne-am bucurat urmărindu-l la televizor: Flubber.

Prescurtat de la Flying Rubber, Flubber este inglobarea distracției din mai nimic. Adaugi soluție diluată de la Flubber pe orice suprafață și aceasta devine cauciucată și extrem de agilă. Micile experimente realizate cu acest cauciuc zburător sunt cu adevărat amuzante și Robin în rolul profesorului uituc este perfect și îl iubim la nivel subatomic.

Empatia este cuvântul magic în filmul Good Will Hunting. Robin joacă rolul unui phiso-terapeut care trebuie să reușească să aducă un tânăr pe calea cea dreaptă. Un film care te învață că poți realiza orice atât timp cât tu sau cineva crede în tine. Robin a câștigat premiul Oscar pentru acest rol surprinzător.

Robin a știut dintotdeauna cum să aducă zâmbetul pe fețele copiilor. În filmul Patch Adams o face în calitate de student, un doctor în devenire, care descoperă că ii poate ajuta mai mult pe pacienți dacă le face internarea o experiență mai puțin anostă. Râsul poate fi un medicament? Întotdeauna!

Din râs, Robin pășește în dramemedia Jakob mincinosul. O dramă comică cu acțiunea plasată în al doilea război mondial într-un ghetou european de evrei aflați la mila regimului comunist.

Jakob oferă speranță acolo unde nu este și garantăm că povestea va topi inima oricui.

https://www.youtube.com/watch?v=wTSBx-MdOP8

Robin ajunge în filmul SF- Omul Bicentenar. Acesta spune povestea unui android cumpărat inițial pentru treburi în casă. După un scurt timp, proprietarul descoperă că androidul are imaginație, curiozitate și emoție.

Proprietarul decide să îl ajute să ajungă orice androidul poate deveni.

După rolul unei vieți (de android), Robin portretizează pe Teddy Roosevelt în franciza O noapte la muzeu.

Aparițiile, cu toate că, lipsite de prea multă acțiune, aduc omagiu prin ele însăși iubitului actor. Al treilea film din serie este și cel în care îl vedem pentru ultima dată.

Eu sunt făcut din ceară, tu din ce ești făcut?

Poate că Robin nu a avut niciodată corpul unui dansator frumos, dar vocea cu siguranță o avea. Asta a fost clar pentru oricine a văzut filmul Happy Feet sau, sub numele românesc Mumble cel mai tare dansator, unde a jucat rolul pinguinului Ramon.

Ajuns la o vârstă înaintată, Robin a jucat și rolul mai sobru al unui preot în filmul Permis de casatorie.

Preotul Frank are misiunea de a descoperi dacă tinerii sunt potriviți și pregătiți pentru a intra în sfantul ritual al căsătoriei. Tu ai trece prin programul lui?

Ultimul său rol a fost în filmul Absolut orice. Vocea inconfundabilă a lui Robin ajutată de replicile deștepte au adus savoare comediei în care actorul Simon Pegg primește puteri dumnezeiești.

Acestea sunt doar câteva din cele 108 roluri pe care le-a interpretat. Trecând scurt prin această listă realizăm cât de mult ne lipsește Robin și ne bucurăm că ne-a oferit atât de multe filme care să ne aducă fericire chiar și atunci când joacă un rol trist.

Care este rolul tău preferat?

Ce filme ai vazut/nu ai văzut din lista noastră?

 

Pentru a-l comemora, așa cum trebuie vom încheia cu

Lista Premiilor cinematografice obțimute de Robin Williams, daca vrei sa le descoperi, da click aici

Premiul Oscar Cel mai bun actor în rol secundar (1997) pentru Good Will Hunting

 

Premiul Emmy Primetime Emmy Award Pentru performanțe individuale în emisiuni muzicale (1987) pentru Carol, Carl, Whoopi and Robin și același premiu în 1988 pentru ABC Presents A Royal Gala

 

Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film (1993) pentru Doamna Doubtfire, tăticul nostru trăsnit

Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor – film muzical sau comedie (1991) pentru Regele pescar

Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor – film muzical sau comedie (1993) pentru Doamna Doubtfire, tăticul nostru trăsnit

Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor – film muzical sau comedie (1987) pentru Good Morning, Vietnam

Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film (1993) pentru Doamna Doubtfire, tăticul nostru trăsnit

Premiul Cecil B. DeMille (2005)

 

Grammy Award for Best Comedy Album (1987) pentru A Night at the Met

Grammy Award for Best Comedy Album (1988) pentru Good Morning, Vietnam

Grammy Award for Best Comedy Album (2002)

Grammy Award for Best Album for Children (1988)

 

Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role (1998) pentru Good Will Hunting

Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture (1997) pentru The Birdcage

Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture (1997) pentru The Birdcage

 

National Board of Review Award for Best Actor (1990) pentru Revenire la viață

 

MTV Movie Award for Best Comedic Performance (1993) pentru Aladdin

MTV Movie Award for Best Comedic Performance (1994) pentru Doamna Doubtfire, tăticul nostru trăsnit

 

Disney Legends (2009)

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.