Se-ncinge treaba și filmele cu musculoși vs. copii

Se-ncinge treaba! Acesta nu este un anunț de exercițiu. Se-ncinge treaba este chiar numele filmului pe care ți-l recomandăm.

Afară este atât de frig încât preferăm să ne petrecem timpul liber în special undeva în interior. Aceasta este și abordarea noastră și îți recomandăm Se-ncinge treaba, o nouă comedie de familie care să te dezmorțească și în același timp să înlocuiască veșnicul film Singur acasă care ne va invada televizoarele cât de curând. Cinematograful este întotdeauna locul unde vei descoperi cele mai noi filme subtitrate sau dublate și îți poți petrece câteva ore relaxante alături de cei dragi.

Am pornit către cinematograf fără prea mari așteptări. Trailerul de mai jos, cu toate că este destul de clar în a prezenta ideea filmului, parcă nu a reușit să ne și ademenească. Sau poate nu ne-a atras din prima. Cert este că am ieșit din cinema zâmbind și acest lucru ne-a îndemnat să scriem această recenzie online.

Se-ncinge treaba prezintă cu haz aventurile unor copii în sediul pompierilor parașutiști. Ce mi-a plăcut la această comedie este faptul că glumele nu sunt totalmente trase de păr și nu te fac să te simți în vreun fel deranjat sau confuz. Actorii adulți reușesc să fie atât de serioși încât glumele par și mai amuzante. Copiii vor fi copii indiferent unde se află, iar filmul ne oferă momente care ne fac să trecem printr-o mulțime de stări emoționale pozitive.

Filmul se bucură și de momente pline de morală, iar pentru stilul din care face parte, cred că Se-ncinge treaba este unul dintre cele reușite ale genului.

Echipa de pompieri parașutiști a avut membrii aparte precum: John Cena (Tata în război cu tata, Surori bune și nebune, Cu totii la surf 2: Mania valurilor, Bumblebee), Keegan-Michael Key (Pitch Perfect 2, Tomorrowland: Lumea de dincolo de mâine, Hotel Transilvania 2, Predatorul, Povestea jucăriilor 4, Regele Leu), John Leguizamo (The Pest, franciza Ice Age – Scrat, Greu de ucis 2, Moulin Rouge!, Kick-Ass 2),  Dennis Haysbert (24 de ore, Obsesia, Etajul 13) complementat frumos de prezențele feminine ale lui Judy Greer (Ce-si doresc femeile?, Eu cu cine mă mărit?, Azi 13 mâine 30, 27 de rochii, Dragoste fără preaviz, Jurassic World, Omul-Furnică, Omul Furnică și Viespea) și Brianna Hildebrand (Deadpool 1 și 2).

Contrar opiniilor generale, Se-ncinge treaba este o comedie de familie bine realizată care se integrează într-o categorie evidentă: debutul unui actor relativ dur în zona cinematografică a comediilor de familie pentru a crește simpatia generală față de acesta și îl face mai plăcut față de public.

Pentru a citi pe scurt încadrarea în stil al unei astfel de comedii de familie, citește doar cuvintele îngroșate.

Baza unei astfel de comedii este încadrată într-un tipar care nu poate da greș: personajul principal este un tip dur și serios. În proximitatea lui se află o doamnă / donișoară care îl admiră profesional, îl îndrăgește și devine interesul amoros din poveste. El ajunge în situația în care trebuie să aibă grijă de niște copii. Lucrurile o iau razna pentru că durul nu este obișnuit să aibă grijă de altcineva decât de el. Copii încearcă să scape de omul dur sau ajung într-o situație în care trebuie ajutați /salvați. Prin ajutorul pe care îl oferă copiilor, Durul se redescoperă sentimental și realizează că iubește copii și / sau pe mândra anterior menționată. Noul erou, redescoperit pornește într-o aventură proprie pentru dobândirea propriei familii prin adoptarea copiilor sau implicarea în realația amoroasă. Filmul are un final fericit care încălzește inima privitorului.

Iată câteva filme pe care probabil le știi și le urmărești cu plăcere alături de familie, povești în care au evoluat actori considerați mai mult sau mai puțin printre durii de la Hollywood. Aceste filme au făcut mereu deliciul spectatorilor deși au avut un subiect comun și destul de banal. 

Arnold Schwarzenegger în Kindergarten Cop. Probabil filmul acesta este cel care a deschis acest gen de comedie de familie. Arnold a avut o perioadă a carierei în care a jucat roluri total opuse stilului său de „terminator”, oferind diverse interpretări inedite și emoționante.

Vin Diesel, în The Pacifier: Un militar rănit al marinei SEAL este introdus în casa unui cercetător decedat pentru a-i proteja familia și pentru a găsi experimentul militar secret. Umorul derivă din felul în care Diesel tratează copii precum o unitate militară, privește la dubița familiei ca la un vehicul militar și se echipează cu tot ce are în dotare pentru a duce scutecele la gunoi.

Dwayne Johnson în The Game Plan și în Tooth Fairy: Dacă privim la rolul lui John Cena în Se-ncinge treaba, este evident că încearcă să urmeze același plan de carieră pe care a mers actorul cunoscut drept The Rock. Johnson a devenit un star internațional, parțial pentru că a acceptat orice provocare în aceste comedii cu copii.

În Game Plan el este un star de fotbal american, NFL care descperă subit că este tatăl unei fete de 8 ani și viața lui nu va mai fi niciodată la fel. Tooth Fairy / Zâna Măseluță îl poartă în rolul unui jucător de hockey narcisist care spune unui copil că Zâna Măseluță nu este reală. Pentru asta, el trebuie să servească o pedeapsă și este forțat să devină o adevărată Zâna Măseluță.

Jackie Chan în The Spy Next Door: Jackie a avut oportunitatea de a juca rolul unui agent CIA care primește misiunea de a avea grijă de cei trei copii ai prietenei lui. El încearcă să le câștige simpatia pentru a reuși să se căsătorească cu mama lor. Din întâmplare, unul dintre copii downloadează un fișier secret de pe un calculator și cei patru se trezesc că sunt asaltați și urmăriți de agenți ruși.

Hulk Hogan, în Mr. Nanny, Santa With Muscles: Hogan chiar a făcut mari eforturi pentru a ajunge star la Hollywood. The Hulkster, cum mai este denumit, a prins destul de mult la public și, cu toate că nu a fost niciodată un superstar, a avut suficiente roluri pentru a fi un personaj memorabil.

Prima sa tentativă a fost cu Nanny unde a jucat rolul unui fost wrestler angajat pentru a fi bodyguardul a doi copii neobrăzați. Filmul are un stil care amintește de Home Alone prin poantele făcute de copii lui Hogan.

În Santa joacă rolul unui milionar amnezic care se consideră Moș Crăciun. El ajută un orfelinat de copii care era în procedură de închidere forțată.

Dolph Lundgren în Kindergarten Cop 2: Da, chiar a existat partea a doua. După 26 de ani, o continuare a filmului a apărut direct pe DVD, fiind considerată mai slabă decât prima. Lundgren vine ca profesor subliniitor pentru a găsi un stick USB cu informații secrete internaționale — Stick-ul este ascuns într-o grădiniță. (Hamsterul clasei este un personaj principal.)

Dave Bautista în My Spy: Acesta este unul dintre cele mai noi apariții din listă și va apărea la începutul anului viitor în cinema. Bautista este cunoscut pentru rolul Drax din Guardians of the Galaxy și comedia “Stuber”. În My Spy, Bautista este un agent CIA trimis să monitorizeze o familie. El se atașează de fetița de 9 ani a familiei.

În general ce obținem de la acest tip de comedii este un umor ușor, dar eficient. Comediile sunt accesibile pentru toate vârstele și la fel este și Playing With Fire. Pe John Cena îl vom revedea în filmul Fast & Furious 9 care va intra în cinematografe în 2020.

Playing With Fire intră azi în cinematografele din întreaga țară.

Mulțumim încă o dată distribuitorului RoImage și Grand Entertainment Cinema Băneasa pentru invitație și te invităm la film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.