3 seriale cu vampiri de top: The Vampire Diaries, The Originals și Legacies

Cu siguranță ai auzit măcar, dacă nu ai și vizionat, de The Vampire Diaries, serialul cu vampiri adolescenți ce a făcut senzație timp de 8 ani de zile. Cum frenezia nu a fost de ajuns să sature avizii de dramele vampirilor și vârcolacilor, odată cu apariția celui de al 5-lea sezon, s-a lansat și un spin-off. The Originals prezintă viața câtorva personaje marcante ce nu au avut suficient loc de desfășurare în primul serial. Și a meritat.

Anii au trecut și… odată cu ei a venit o nouă generație – Legacies, care începând cu 2018 face senzație printre serialele cu vampiri, vârcolaci și vrăjitoare. De ce am enumerat 3 tipuri de ființe supranaturale? E simplu, pentru că protagonista serialului le are pe toate, fiind primul Tribrid din lume și pe langă asta, am zis să intrăm în spiritul de Halloween.

Hai să luăm fiecare serial pe rând și să vedem cum se leagă, dar și ce le deosebește. Eu am început The Vampire Diaries sezonul 1 în clasa a 9-a, astfel încât simțeam trăirile de pe ecran, însă farmecul nu s-a spulberat nici măcar acum.

3 seriale cu vampiri de top

1. The Vampire Diaries (2009-2017)

Elena Gilbert (Nina Dobrev), o fată dulce și inocentă, se îndrăgostește de doi frați vampiri: Stefan (Paul Wesley) și Damon (Ian Somerhalder) Salvadore. Când crede că iubirea pentru unul dintre ei ajunge la apogeu, își dă seama că are sentimente și pentru celălalt… Oare pe care îl va alege până la final, pe Stefan – băiatul bun și adorabil – sau pe Damon – cel sexy și rău?

Cert e că, înainte de a afla răspunsul la această dilemă, trecem prin tot felul de peripeții. Mai întâi descoperim că unele legende cu vampiri nu se aplică în cazul fermecătorilor noștri morți vii, iar apoi ne atașăm încet-încet de fiecare în parte.

Evident, după aceea e imposibil să nu suferim când vreunul dintre personajele noastre dragi își găsește sfârșitul. Și da, nu e ceva tocmai rar, pentru că nici măcar vampirii nu sunt invincibili.

Verbina îi slăbește pe vampirii noștri, în timp ce țărușul implantat în inimă, focul, scoaterea inimii și mușcătura unui vârcolac îi scoate total din „joc”. Totuși, cea din urmă are un remediu – sângele lui Klaus Mikaelson, un vampir originar despre care vei afla imediat mai multe detalii.

Trecutul nu stă în urmă și aflăm că Stefan și Demon au un istoric în ceea ce privește dragostea aceleiași femei… Lucrurile se complică cu vrăji, trădări și multe nebunii, aflând chiar și că există vampiri între două lumi. Întrebarea este: pentru cât timp?

Cu toate că The Vampire Diaries nu are o distribuție care face furori la o primă vedere, oamenii joacă bine și reușesc să își facă un nume în urma serialului ce are un adevărat succes.

Te previn însă, acesta reprezintă doar începutul unei călătorii periculoase, fascinante și totodată romantice, care te va ține neîncetat cu sufletul la gură.

2. The Originals (2013-2018)

Cum spuneam mai devreme, (Ni)Klaus Mikaelson (Joseph Morgan) este un vampir originar ce are o viață cel puțin la fel de interesantă precum vampirii menționați anterior. Am fost drăguță acum, pentru că, la drept vorbind, povestea lui Klaus e departe mult mai captivantă.

The Originals aduce în prim plan, ca personaje, frații familiei vampirilor originari, primii din specie. Intrăm în „pâine” alături de Elijah, Klaus, Kol și Rebekah Mikaelson, care se confruntă fiecare cu propriile probleme, dar nu ezită să dea totul în lături pentru familie. Deviza lor este profundă și plină de semnificații „Always and Forever”.

Pe parcurs li se mărește familia din mai multe puncte de vedere, ceea ce înseamnă că trebuie apărată cu orice preț. Având o istorie îndelungată și însângerată, inamicii nu sunt puțini la număr…

The Originals este un serial mult mai întunecat decât The Vampire Diaries, trecând parcă într-un alt registru și abandonând situațiile tipic adolescentine în încercarea de a le rezolva pe cele care ar afecta întreaga planetă. Temele abordate sunt mai serioase, iar prin asociere și scenele sunt mult mai dure.

Există un strop de lumină chiar și în cel mai întunecat tunel, iar în The Originals acesta ia ființă în micuța Hope Mikaelson, fiica lui Klaus și a lui Hayley Marshall.

Deși nu este rodul vreunei iubiri ca în povești, ci a unei nopți pătimașe din The Vampire Diaries, Hope este un copil adorat și protejat de toată familia. Nimic nu poate sta în calea regelui Klaus când vine vorba de prințesa lui.

Cu o mamă vârcolac (mai apoi hibrid), o bunică (din partea tatălui) vrăjitoare puternică și un tată ce a fost primul hibrid, este imposibil să nu avem în față un copil deosebit. Așa că da, Hope Mikaelson este primul tribrid – vrăjitoare, vârcolac și vampir din naștere.

The Originals are doi actori cunoscuți, mai exact actrițe, din serialul pentru copii H2O – Just add water: Phoebe Tonkin (Haylay aici și Cleo acolo) și Claire Holt (Rebekah, respectiv Emma).

M-am atașat mult mai mult de acest serial, chiar dacă de obicei prefer iubirea în detrimentul acțiunii. Klaus este fără doar și poate pasiunea mea vinovată. Nu este o surpriză deci că am fost nemaipomenit de tristă atunci când am aflat că The Originals se oprește la sezonul 5. Am avut o mică alinare cu…

3. Legacies (2018-prezent)

Hope Mikaelson (Danielle Rose Russell) a crescut acum, e adolescentă în toată regula și învață la școala Salvadore (îți amintește de ceva?), creată special pentru ființele supranaturale. Deja a preluat atribuțiile descendenților săi și luptă cu fel și fel de monștri.

Acest serial este tradus sub denumirea de Moșteniri tocmai pentru că reunește sub umbrela sa personaje din ambele seriale anterioare. Nu intru în detalii, deoarece asta ar duce la povești conexe și spoilere inutile.

Important de știut e că, dacă The Vampire Diaries are în centru dragostea și The Originals familia, în Legacies observăm încă din sezonul 1 episodul 1 că este vorba despre prietenie.

Ai putea crede că seamănă în mare măsură cu primul serial al seriei, fiind concentrat în jurul adolescenților. Nu e chiar așa. Tinerii din Legacies se îndrăgostesc și ei, dar au multe alte bătăi de cap și programul de internat nu-i lasă să facă orice vor.

Sezonul 2 este în toi, iar eu aștept cu nerăbdare să văd ce se mai întâmplă. Hope este tot mai sigură pe ea și mă duce cu gândul la tatăl ei.

Încă mai sper că își va face apariția și Klaus cândva, deși Joseph Morgan a declarat că perioada lui în acel rol s-a terminat. Producătorii au făcut o promisiune la un moment dat pe care n-au respectat-o, așa că poate-poate mai există o șansă.

Oricum, n-ai de ce să-ți faci griji. Hope și amicii ei trec printr-o mulțime de situații limită și n-ai cum să te plictisești urmărindu-i.

Aici este foarte evidentă lupta pentru supremație – vampiri vs. vârcolaci. Vrăjitoarele nu stau pe tușă și fac lucruri (ne)vinovate ce denotă că ele ar fi șefele. Are vreo șansă una dintre cele trei categorii atunci când se impune singurul tribrid existent?

O paralelă oarecum amuzantă între cele 3 seriale e triunghiul amoros cu doi frați. În The Vampire Diaries îi avem pe Stefan, Elena și Damon, în The Originals pe Klaus, Hayley și Elijah, iar în Legacies pe Landon, Hope și Rafael… sau să fie Clarke? Diferența o constituie importanța care i se acordă în fiecare dintre seriale.

În cazul în care îți plac filmele cu vampiri și vârcolaci, îți recomand să te izolezi în această perioadă cu cei despre care ai citit mai sus. Nu vei regreta și vei realiza că până și pandemia poate fi învinsă de sângele unui originar…

Poți viziona serialele The Vampire Diaries și The Originals în întregime, online subtitrate, pe Netflix. În schimb, Legacies este deocamdată disponibil online subtitrat pe HBO GO.

Dacă îți place cum scriu și vrei să afli ce îmi mai trece prin mintea asta colorată, te invit să „mă” citești: Be Special, Be You.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.