Sonic the hedgehog, un film distractiv pentru toată familia

Poate te numeri printre norocoșii care știu cine este Sonic, poate te-ai jucat jocurile cu Sonic pe consola SEGA sau pe calculator. Dacă totuși nu ai auzit de acest personaj retro al anilor ’90, nu este nicio problemă. De aceea ești pe Cinefilia, pentru a afla despre filme și poveștile lor. Iată cele mai amuzante lucruri pe care nu le știai despre Sonic the hedgehog.

Sonic, ariciul, este un personaj creat în 1990 de Yuji Naka pentru consolele de jocuri video SEGA. Numele inițial sugerat pentru jocul cu acest personaj era “Project Needlemouse” care ar însemna, în traducere liberă, Proiectul Ac de șoarece.

De atunci până astăzi au fost făcute peste 65 de jocuri cu Sonic. Indiferent dacă ai sau nu consolă video, poți găsi jocuri frumoase cu Sonic și pentru Android și IOS.

Prima apariție a jucăușului arici Sonic a fost în jocul de tip arcadă “Rad Mobile” unde apărea legănându-se ca o jucărie de oglinda retrovizioare.

Suntem cinefili și, fiind și ușor nostalgici față de personajele care ne-au facut copilăria mai frumoasă, inevitabil ne-am dorit ca personajele acestea sa fie adaptate în cinematografie.

După succesul parțial al filmului Detective Pickachu, Sonic vine ca o mare îmbunătățire.

Iar aceasta nu a venit de la sine. După lansarea primului trailer, fanii personajului au semnalat îngrijorarea față de realizarea grafică a lui Sonic.

Producătorii au mutat lansarea filmului în cinematografe. Întregul film a fost modificat pentru ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor și, după câteva luni de întârziere, ne putem declara mulțumiți de un rezultat atent lucrat.

Mai jos poți vedea o poză comparativă între varianta finală (2) și varianta din primul trailer (1).

Sonic, un arici care nu poate sta locului vreo clipă, a fost înregistrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai rapid personaj din jocuri.

Știai că Sonic a avut și un cameo în filmul Ralph rupe netu’?

Imagini pentru Sonic cameo Wreck-It Ralph

Povestea spune că Sonic este un arici albastru care aleargă cu o viteza supersonică (te-ai prins?). El a fost original un arici încet și maroniu, dar după un accident într-un laborator, el li-a căpătat viteza și culoarea care îl caracterizează. Cei care au creat personajul au luat decizia de a-l face albastru pentru a se asemăna cu logo-ul SEGA.

Bun, acum că și-am zis câte ceva despre cine este Sonic, ariciul, hai să îți povestesc despre film.

Filmul este realizat de Jeff Fowler care nu a avut pana în acest moment succese notabile.

Vocea lui Sonic a fost interpretată de Ben Schwartz care a mai interpretat și vocea Testoasei ninja Leonard în animația Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles difuzată în 2018-2019, Dewey Duck în noua animație DuckTales și multe altele.

Interpretarea sa adolescentină, plină de entuziasm contrastează cu singurătatea lui Sonic. Ariciul binecuvantat cu o superviteză hipnotică râvnită de orice răufăcător se ascunde pe planeta noastră pentru a nu arunca universul în primejdii. Sonic traieste în orașul Green Hills în Montana și își petrece timpul alergând prin oras suficient de rapid pentru a nu fi observat de localnici care s-ar speria de “demonul albastru”.

Jim Carrey, un actor cunoscut pentru comediile în care a jucat (Masca, Ace Ventura, Dumnezeu pentru o zi, Yes man, Eu cu mine si Irene și multe altele) aduce un stil unicat antagonistului Dr. Ivo Robotnik care pornește în cursa de a-l captura pe Sonic.

Interpretarea lui Jim Carrey este clar un amestec al Doctorului Ivo cu rolurile sale consacrate Ace Ventura și Masca, ușoare impresii din personajul său din filmul Numarul 23 (unul dintre puținele filme în care Jim Carrey joacă un rol serios).

Printre personajele din film il avem pe Seriful Tom Wachowski (James Marsden), un politist din Green Hills care vrea să își facă o carieră și să se afirme prin salvarea vieților la datorie. Când Sonic și Tom se întâlnesc, se ajută reciproc pentru a-și atinge obiectivele.

Un cameo frumos este oferit prin prezența lui Neal McDonough pe care îl cunoașteti mai mult ca sigur din serialele DC în rolul Damien Darhk.

Intregul film este încărcat de momente amuzante cu Sonic inspirate în principal de filmul X-men Days of Future Past unde avem parte de un vitezoman la fel de îndrăgit, Quicksilver.

Dacă ar fi să încadrăm filmul intr-un gen, am spune că este o comedie de familie ancorată într-o lume fantastică și plină de aventură.

Așa cum am menționat anterior, vizual, Sonic depașeste asteptările și reușește să inducă energia personajului animat hiperactiv prin explozii de culoare (desigur, majoritar albastră).

Scenariul este unul lipsit de complicații oferind posibilitatea lui Sonic de a se dezvolta pe masură ce evenimentele se petrec.

În cuvintele Doctorului Robotnik. “Acesta nu este momentul pentru vorbe, acesta este momentul pentru apasat butoane.”

Apasă butonul de mai jos, uită-te la trailerul pentru Sonic și pornește în aventură alături de el în cinematografe.

Filmul este distribuit de RoImage și deja se bucură de audiențe peste asteptări așa că, nu mai aștepta, aleargă la cinema mai repede decât Sonic și intoarce-te în două ore pentru a ne spune cum ți s-a părut.

NU PĂRĂSI SALA CUM S-A TERMINAT FILMUL.

Există o secvență suplimentară imediat după final.

PS:După ce ai vazut filmul, te așteaptă unele detalii pe care poate nu le știai în SPOILERELE de mai jos.

Încălțămintea roșie a lui Sonic a fost inspirată de Moș Crăciun.

Sonic a avut o iubită cu numele de Madonna.

Mâncarea favorită a lui Sonic este chili dogs. Băutura favorită este Coca Cola

Enciclopedia Sonic listează numele lui complet ca fiind “Olgilvie Maurice Hedgehog” cu toate ca revista Sonic the Hedgehog [Archie Adventure Series] Nr. 53 spune că numele lui complet este “Maurice Wentworth Hedgehog”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.