Stuber: comedie și acțiune

Stuber este filmul care aduce improbabilul la viață și râsetele în cinematografe prin îmbinarea unui sofer nevricos de Uber cu un polițist în acțiune.

Cu siguranță ai auzit de aplicația Uber. Dacă nu, înseamnă că trăiești sub o piatră.

Uber este un sistem la limita între ride sharing si taximetrie care a luat amploare în ultimii ani și în România.

Regizorul Michael Dowse își continuă traseul carierei fără să iasă din zona sa de comfort. Dowse este cunoscut pentru seria Fubar, filmul Ce-ar fi dacă? (2013) cu Daniel Radcliffe și Goon (2011) cu Seann William Scott și Jay Baruchel. În noul film, Michael Dowse creează un nou duo de acțiune cu Dave Bautista și Kumail Nanjiani.

Stu(Kumail Nanjiani) este un tip calm și calculat, mulțumit de alegerile sale în viață. Pe lângă munca zilnică, Stu face bani suplimentar fiind șofer Uber pentru a finanța afacerea femeii pe care speră să o cucerească.

Vic Manning (Dave Bautista) este un polițist care s-a înfundat în muncă după pierderea partenerei Sara Morris (Karen Gillan) într-o misiune eșuată. Din acel moment, Vic lucrează necontenit pentru a prinde traficantul de droguri care a ucis-o pe Morris. O operație la ochi care îi redă vederea în 24 de ore este elementul cheie care împinge comedia către extrem prin amuzament și situație.

Poate una dintre dezamăgirile noastre este apariția limitată a actriței Karen Gillan pe care o putem vedea în acțiune în primele 5 minte ale filmului. Eram chiar nerăbdători să descoperim ce rol va juca ea deoarece nu era prezentă în trailer. Cu toate acestea, suntem încântați să o revedem în uniformă de polițist (o mica paralelă la primul ei episod din serialul Doctor Who).

Vizual, filmul este bine filmat și nu are cadre blurate inutil(cu excepția vederii polițistului). Imaginile sunt clare, dar nu putem spune ca ne impresionează. Actiunea este reușită și îmbinarea gloanțelor cu alte elemente aduce ușor a stilul de filme cu John Wick.

Scenariul nu este totuși ieșit din comun si ne oferă o comedie ușoară de vară. Filmul are momente amuzante și sigur va distra publicul amator de Uber prin specificitatea unora dintre acțiunile prezente în film. Din punct de vedere actoricesc, încercarile lui Bautista îmi amintesc de “râsul” agentului K din MIB.

Cu toate că este vizibil efortul lui Bautista, din păcate corpul nu îl ajută. Mai usor ne-am fi imaginat o dublare a rolului său în remake-ul celor patru fantastici. Cu siguranță ar fi un The Thing superb.

Filmul se balansează prin fața expresivă a lui Stu care iese din zona sa de confort și nu își poate reține emoțiile. Cu siguranță orice civil cu o viață ca a lui ar reacționa similar.

Karen Gillan este ca de fiecare dată, pur si simplu superbă. De notat că acesta este primul film în care ea joacă împreună cu Dave Bautista de când au jucat amandoi în Avengers: Endgame (Drax și Nebula).

Stuber nu este un film monoton și aduce în perspectivă ridicolul în care te poți regăsi atât ca șofer cât și ca pasager de Uber într-un schimb de focuri, dar mai multe detalii nu vom mai divulga.

Vă lăsăm să urmăriți trailerul și vă urăm vizionare plăcută.

PS: dacă ai un smartwatch cu WearOs poți să iei față de ceas personalizată cu filmul Stuber.

Pentru față click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.