Super, festivalul de artă făcută de adolescenți, a 9-a ediție!

Super, festivalul de artă făcută de adolescenți, a 9-a ediție are loc acest an din 30 august, până pe 5 septembrie. Privesc acum din exterior și văd cea mai mare dificultate al acestui festival care a reușit anul trecut să ne convingă să îl adăugăm la lista noastră permanentă: adolescența trece într-o clipită.

Nici nu realizezi cât de rapidă și trecătoare este adolescența. Perioada vitală în care îți modelezi gândirea, în care creativitatea este la cote maxime pentru că timpul îți permite asta, perioada de relaxare, distracție și în același timp acumulări masive de cunoștiințe care dacă le povestești sună ca un carusel de evenimente și atunci când te-ai dezmeticit… Pac! Ești deja adult și nu mai poți crea artă pentru un festival de adolescenți. Ca să nu devii adult până îți dau detaliile festivalului, hai să îți spun despre aceasta ediție.

Intrarea la toate evenimentele festivalului se face gratuit și nu necesită achiziționarea niciunui bilet/rezervare în avans.

Ediția din acest an a Super își propune să își imagineze, împreună cu adolescenții care vin la festival, #olumeSuper9- o lume în care este promovată educația artistică și cinematografică în licee, în care se vorbește despre drepturile elevului și drepturile omului, o lume în care toate identitățile tinerilor sunt respectate. Poți găsi campania #olumeSuper9, pe care o desfășoară festivalul împreună cu organizații și grupuri prietene cu Super, precum Speakup Romania, Consiliului Elevilor București sau Asociația Accept.

Programul complet al evenimentelor:

Super9 | Deschiderea festivalului: Proiecție de film

Luni, 30 august, începând cu ora 19:30, la Roaba de Cultură. Te invităm la deschiderea festivalului, unde vom viziona împreună prima proiecție de filme din selecția oficială (calupurile bot în bot, Între pereții minții) și Retrospectiva: Ioan Plesh.

Super9 | Lansarea revistei Cotloane & Proiecție de film

Marți, 31 august, începând cu ora 19:00, la Roaba de Cultură. În cea de-a doua zi de festival, avem organizată lansarea revistei „Cotloane”, o discuție cu autorii și o nouă proiecție de filme din selecția oficială (calupurile Al cui ești tu, mă?, ritm și culori și Cinci nopți fără vise).

            Super9 | Film + Poezie = ?

Miercuri, 1 septembrie, începând cu ora 19:00, la Roaba de Cultură. Festivalul continuă cu lansarea antologiei de poezie „Dimineți în care plec pe ascuns”, o lectură de poezie și o proiecție de videopoeme.

Super9 | Expoziție & Concerte

Joi, 2 septembrie, începând cu ora 18:00, la Krănuț. În ziua a 4-a te așteptăm la o expoziție cu artă vizuală creată de adolescenți, urmată de concertele a doi artiști muzicali tineri, inana și IIOANA.

Super9 | Teatru & Proiecție de film

Vineri, 3 septembrie, începând cu ora 19:00, la Roaba de Cultură. O nouă zi de festival începe cu un spectacol de teatru, „Hei, tu, vecine!”, jucat de Centrul Educațional de Arte Performative CEVA din Târgul Neamț, urmat de o proiecție de filme din selecția oficială (calupurile În valuri ne scufundăm, Descântec și Midnight screening).

Super9 | Concerte & Proiecție filme

Sâmbătă, 4 septembrie, începând cu ora 17:00, la Roaba de Cultură. Festivalul continuă cu noi concerte ale unor artiști muzical adolescenți: Mara Trefas, Flashback, Flying Otters, Ruxandra Istrate, Costa, Pyroblast și Bad Trip, urmate de proiecția a câteva filme din selecția oficială (calupurile o ciorbă de ficțiune și ținuturi îndepărtate).

Super9 | Gală premiere & Proiecție filme câștigătoare

Duminică, 5 septembrie, începând cu ora 19:30, la Roaba de Cultură. Ultima zi vine în închidere cu decernarea premiilor și proiecția celor câștigătoare.

Intrarea la toate evenimentele festivalului se face gratuit și nu necesită achiziționarea niciunui bilet/rezervare în avans.

Acum că știi unde are loc festivalul, ce te așteaptă la cele două locații și faptul că este imposibil să nu gasesti persoane cu care să rezonezi ca gândire, poate ne și întâlnim pe la una dintre vizionări.

Distracție plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.