The Secret Life of Pets 2 mai bun decât primul

Cea de-a doua producție “Singuri acasă 2”/“The Secret Life of Pets 2” intră în cinema și promite voie bună atât celor mici, cât și celor mari.

Rar se întâmplă ca o continuare a unui film să fie măcar la fel de bună precum originalul, însă, în cazul “Singuri acasă 2”/“The Secret Life of Pets 2”, continuarea este chiar mai bună decât primul film, apărut în 2016.

De ce consider noul “Singuri acasă 2”/“The Secret Life of Pets 2” mai reușit decât primul, poți citi în cele ce urmează:

Animăluțele noastre haioase duc o viață perfectă la bloc. Alintare, hrană pentru toate poftele, distracție când stăpânii nu’s acasă… știți voi cum merge treaba!

Max și Duke sunt fericiți alături de stăpâna lor, însă, nu după multă vreme, în viața lor apare un soț și apoi un bebeluș adorabil spre îngrijorarea cățeilor. Nu că le-ar fura popularitatea, ci pentru că noua lor misiune este să îl protejeze pe cel mic. Se creează o relație specială între Max și micul Liam. De aceea Max își face griji că nu va fi mereu cu ochii pe copil. Este momentul pentru o mică vacanță, iar Max își lasă mingiuța favorită în grija lui Gidget. În paralel, Snowball, iepurașul care se crede supererou primește o misiune de salvare a unui tigru alb.

Povestea evoluează în trei planuri desfășurate în paralel:

  • Max ajunge cu familia în vacantă la țară unde învață mai multe despre responsabilitate și curaj de la Rooster, un câine ciobănesc.
  • Gidget rătăcește mingiuța lui Max într-o casă plină ochi de pisici și cu ajutorul lui Chloe învață să treacă drept pisică pentru a o recupera.
  • Iar Snowball salvează tigrul alb traumatizat din ghearele unui director de circ înfricoșător.

Cele trei povesti se intersectează la un moment dat și oferă niste momente haioase, însă pline de suspans și acțiune.

Construcția scenariului este aleasă bine, povestea este legată frumos și nu ai timp să te plictisești. Ritmul este unul alert și plin de energie. Firele narative se întrepătrund frumos iar când acestea se întâlnesc nu poate să rezulte decât un film la puterea a 3-a.

Putem să spunem că Illumination chiar și-a format stilul de animație și este din ce în ce mai bun. Îmbină culori plăcute, cu animație de calitate, cu voci potrivite și muzică atrăgătoare și ai o bombă de râs și voie bună.

Personajele sunt iubibile cu toate defectele sau calitățile lor. Reprezentarea lor este credibilă și realistă deși este ușor exagerată, iar comicul de situație și de caracter sunt exploatate la maxim. Da, știu, sunt destule stereotipuri despre personalizarea animăluțelor, însă… hai sa recunoaștem, ne amuză teribil să vedem căței căzând în barbă și pisici fix în picioare.

Cine nu adoră să se uite la filmuletele de pe net cu animăluțe haioase, chit că sunt cățeluși sau pisicuțe, sau alte animale care țopăie peste tot. Cei de la Illumination au transformat aceste aventuri în seria “The Secret Life of Pets” și putem spune că ne oferă toate momentele vesele.

Primul film a fost deosebit prin natura sa introductivă, Am cunoscut personajele și chiar dacă tonul a fost ceva mai trist, am empatizat cu toții la dramele animăluțelor. Sunt sigură că în 2016 au crescut numărul de adopții de animăluțe. Ce îl diferențiază pe al doilea film este latura ceva mai pozitivă și jucăusă. Este în continuare exploatată latura emoțională a personajelor, însă personajele principale sunt mai puternice, devin supereroi. Filmul vine cu un mesaj deosebit despre cât de important este un animăluț în viața unui copil și viceversa.

“Singuri acasă 2”/“The Secret Life of Pets 2” este un film pe care să îl urmărești alături de cel mic în cinema, iar apoi să te duci acasă să îți alinți animăluțul de casă. Dar chestia este că nu îți trebuie un „cel mic” pentru că poți fi chiar tu acela…. cu sufletul. E un film pentru toate vârstele și stările. Defapt, starea pe care o vei avea ieșind din sala de cinema este cea de dansat pe scări și voie bună!

Trailerele filmului oferă destul de multe momente ca să te convingă să vezi filmul. Am căutat un calup cu toate pentru a-ți face o idee.

“Singuri acasă 2”/“The Secret Life of Pets 2” te așteaptă în cinematografe fiind distribuit în România de RoImage.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.