Thriller night suspans zilnic + concurs aniversar

Posibil una dintre primele forme de thriller o reprezintă poveștile verbale spuse în jurul focului… așa circulau primele thrillere până când s-a făcut trecerea la textele scrise, iar acolo trebuie să admirăm probabil primul thriller care urmează rețeta modernă, Odiseea lui Homer care ne spune despre călătoria lungă și plină de peripeții a lui Ulise pentru a se întoarce acasă la Penelopa. În 1923, apare unul dintre primele filme de gen thriller, comedia Safety Last! regizată de Harold Lloyd în care un bărbat face o cascadorie pe lateralul unui zgărie-nori.

Dacă vorbim totuși despre filme vechi, nu putem să nu menționăm realizările lui Hitchcock printre care povestea cu Jack Spintecătorul – The Lodger, Blackmail, The Man Who Knew Too Much, The 39 Steps și The Lady Vanishes.

După acest început, genul Thriller s-a fracturat în multiple sub-genuri printre care cele mai cunoscute fiind: thrillerele cu acțiune (Taken, The Dark Knight, The Hurt Locked, The Terminator sau altfel spus, filme contra cronometru pline de împușcături, explozii și pline de violență), thrillere cu criminali, cu polițiști, thrillere pandemice (cam realitatea pe care o trăim de la apariția Covid), thrillere politice (da, există așa ceva, am verificat), thrillere cu spioni (probabil cea mai lungă listă) sau thriller supernatural (fantasy sau cu supereroi).

Așa cum poate ai descoperit deja, există unele perioade când este de preferat să urmărești anumite genuri de film. Așa cum comediile romantice sau filmele de familie merg foarte bine de Crăciun, la fel ca filmele horror, thrillerele par mult mai reușite dacă le vezi seara. Michael Jackson știa.

Thrillerul este genul de film dezbătut astăzi și prezent în concursul nostru aniversar. Este al treilea articol de concurs dintre cele 24 despre care poți citi în articolul nostru de CONCURS și unde poți descoperi toate articolele cuprinse în acest proiect.

Concursul cinefilia constă în 24 de probe care apar între 1 și 24 decembrie, și la care te poți înscrie până pe 31 decembrie, ora 23:59. Fiecare dintre cele 24 de probe are câte un premiu și reprezintă câte un gen de filme. Poți răspunde la o singură probă sau le poți urmări pe toate cele 24. Dacă nu dorești să ratezi vreun articol din concurs, abonează-te la site-ul Cinefilia sau urmărește-ne pe rețelele sociale unde vom anunța toate concursurile și premiile aferente.

Premiul pentru categoria Thriller este un DVD cu filmul Self/less / Transfer de viață (2015) cu Ryan Reynolds, Natalie Martinez și Matthew Goode în rolurile principale, care te țin în suspans cu povestea mogulului care prin intermediul unei companii obscure, obține un transfer de identitate într-un corp tânăr și sănătos.

Filmele cu urmăriri sunt în general captivante, pline de acțiune și suspans. Dacă adaugi și actorul cunoscut pentru roluri amuzante precum Deadpool, Pokemon Detective Pickachu sau recentul Free Guy partea de umor este garantată.  

Dacă vrei să facem lucrurile mai interesante, cei care îndeplinesc 1 dintre cele 3 condiții suplimentare de concurs (răspund la toate probele, se abonează la site sau ne lasă în comentariu și o listă cu 10 filme de acțiune – în acest caz – pe care le consideră de neratat) vor intra în extragerea Random pentru premiile suplimentare: bilete virtuale la un film la alegere pe platforma de filme online a cinematografului Happy Cinema, obiecte personalizate 007 Bond No Time To Die, Badge Airsoft și marele premiu – o experiență într-un poligon de tragere (premiu în valoare de aproximativ 400 lei). Mai multe detalii vei afla în articolul nostru dedicat Concursului Calendarul genurilor de filme unde poți avea acces către toate probele zilnice ale concursului.

Te poți înscrie la fiecare dintre cele 24 de concursuri, dar nu vom valida mai multi concurenți cu același IP sau email pe același articol. Concursul este valabil pentru persoanele de peste 18 ani aflate pe teritoriul României. Pentru regulamentul general poți consulta Regulament Concursuri Cinefilia.

La ce trebuie să răspunzi pentru a intra în concurs!

În curioasa noastră statistică, thrillerul a fost în top 3 dintre preferințele în materie de genuri de filme și dacă până acum te-am întrebat care sunt genurile tale favorite de filme, astăzi suntem curioși care este relația ta cu filmele thriller. Care sunt acele filme la care îți ții respirația de fiecare dată? Ce amintiri interesante ai despre filmele thriller și căror filme sau actori le mulțumești pur și simplu că există? Sigur, nu îți cer să răspunzi neapărat ca la un chestionar, ci mai degrabă spune-ne ce ai pe suflet în legătură cu filmele thriller. Dacă îți plac, de ce îți plac? Dacă nu, păi de ce nu? Care sunt mai savuroase? Cele vechi, ori cele noi? Acțiune, polițist, SF sau ce alt stil de filme thriller te-a captivat mai des?

Cum fiecare gen de filme poate avea și o listă a celor mai faine 10 filme din toate timpurile (din perspectiva fiecăruia), fiecare persoană care, pe lângă răspunsul la întrebare în comentariu, adaugă și o asemenea listă, intră cu aceasta în extragerea finală. Completezi cu Lista celor mai bune/faine filme din genul respectiv de filme în toate cele 24 de mini-concursuri, ai 24 șanse să câștigi premiul cel mare sau restul celorlalte premii oferite prin Random.org.

Mult succes și așteptăm cu nerăbdare comentariile tale!

5 comentarii la „Thriller night suspans zilnic + concurs aniversar

 • Pingback: Concurs! Calendarul genurilor de filme - Cinefilia

 • decembrie 4, 2021 la 1:32 pm
  Legătură permanentă

  De când am început să particip la aceste concursuri Cinefilia, am așteptat acest gen de film. Thriller-ul este , din punctul meu de vedere, genul de film care te transportă efectiv în lumea filmului respectiv, alături de personajele principale. Simți tensiunea, frica și multe alte emoții.
  Un bun thriller te lasă mască, te dă pe spate, te faci sa te gândești și să vorbești despre el zile, chiar și săptămâni. Un thriller bun este realizat cu atenție, fiecare detaliu fiind gândit.
  Relația mea cu filmele thriller s-a născut când am vizionat pentru prima dată filmul Prisoners, un film de nota 10, care are toate ingredientele pentru un thriller perfect. M-a impresionat atât de mult, acesta devenind un punct de referință pentru viitoarele mele comparații, asta până când am văzut următorul film. Zodiac, m-a dat pe spate de fiecare dată când l-am văzut… Alt film de nota 10, un film care se află printre cele mai bune filme din istorie, din punctul meu de vedere. Uiți de toate când vizionezi filmul, te sperie fără să fie horror. Când am vizionat prima dată Zodiac, nu știam că este bazat pe fapte reale, și când am terminat filmul, am stat treaz aproape toată noaptea căutând cât mai multe informații despre Zodiac. Tot lângă aceste capodopere, pentru mine, se află și filmul Se7en, care efectiv te distruge. Le mulțumesc acestor filme că există, și mulțumesc și actorului meu preferat că există, Jake Gyllenhaal, un actor care trebuie să primească cât mai curând Oscarul, în opinia mea.
  Cum am spus și în ultimul comentariu, nu contează anul, nu contează genul, un film bun, realizat cu pasiune și dedicație, te dă pe spate fără să țină cont de acele detalii.
  Sper să vă placă lista mea și să vă facă să vizionați cât mai multe filme:
  1. Zodiac
  2. Prisoners
  3. Se7en
  4. Inception
  5. Knives Out
  6. The Hateful Eight
  7. Nocturnal Animals
  8. Nightcrawler
  9. Tenet
  10. Parasite

  Răspunde
  • decembrie 6, 2021 la 2:01 pm
   Legătură permanentă

   Filmele gen thriller le am urmărit de curiozitate mereu sa vad pana unde poate merge groaza și cât pot rezista la ele, o adevărată provocare dar le urmăresc și nu pot sa zic ca îmi displac ma uit și sunt ok!
   Cele vechi au un plus făcute mult mai bine și parca mai înfricosatoare!
   Top 10 filme thriller
   1. Psycho
   2. The silence of the lambs
   3. Misery
   4. Zodiac
   5. Vertigo
   6. Taxi driver
   7. I know what you did last summer
   8. Dead calm
   9. Run
   10. Oxygen

   Răspunde
 • decembrie 6, 2021 la 10:46 pm
  Legătură permanentă

  Un film este un thriller adevărat atunci când te face să uiți că ești în sala de cinema. Dacă reușește să te desprindă de mediul în care te afli chiar și când îl vezi pe un ecran TV și cu lumina aprinsă, atunci chiar este un thriller reușit. Evident că esențial este suspansul și aici maestrul de necontestat Hitchcock nu poate fi egalat, ci doar imitat , pentru că orice exagerare poate să strice tot efectul. Îmi plac filmele care au o poveste interesantă, idei originale și nu devin pretext de a ajunge în zona horror, dar cel mai mult apreciez thriller-ul psihologic care poate pune cu adevărat în valoare jocul actorilor.

  1) The Birds (1963) – Alfred Hitchcock
  2) Rear Window (1954) – Alfred Hitchcock
  3) Mulholland Drive (2001) – David Lynch
  4) Parasite (2019) – Bong Joon Ho
  5) The Conversation (1974) – Francis Ford Coppola
  6) Caché (2005) – Michael Haneke
  7) Gone Girl (2014) – David Fincher
  8) Le salaire de la peur/Salariul groazei (1953) – Henri-Georges Clouzot
  9) Nightcrawler (2014) – Dan Gilroy
  10) The Silence of the Lambs (1991) – Jonathan Demme

  Nu am pus Psycho (1960) Alfred Hitchcock în top pentru că îl consider unul din cele mai bune filme horror, chiar dacă abundă elementele de suspans.

  Răspunde
 • decembrie 30, 2021 la 5:50 pm
  Legătură permanentă

  Thriller, unul din genurile mele preferate de film. Pt mine un Triller e un film drama, eventual psihologica cu intorsaturi de situatie. Identity, Fracture, Seven, nightcrawler, chinatown,faling town, pulp fiction, the usual suspects, Memento, the Devil’s advocate etc. Au de multe ori crime, un pic de actiune, dar oricum nici un film nu e strict un singur lucru. Orice comedie are si niste drama, eventual niste actiune. Orice Actiuneare drama, crime etc. Actiunea te prinde si te tine in fata filmului cu sufletul la gura, si nu ghicesti mereu ce se va intampla. Asa multe filme adanci, interesante, misterioase si jucate si gandite bine !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.