Un Mărțișor Cinefil în Luna Martie

Cum ar trebui să fie un mărțișor cinefil oferit în luna Martie? Un bilet la film? O invitație de a viziona împreună ultima apariție cinematografică sau o ieșire clasică alături de prieteni la cinematecă?

Astăzi analizăm așteptările noastre cinematografice pentru luna Martie și, indiferent de mărțișorul pe care dorești să il oferi, sunt sigur că vei găsi o alternativă interesantă.

Dacă vrei să citești despre lunile anterioare, ai aici luna Ianuarie și Februarie.

Pentru că nu vreau să înflorească florile din Grădina Botanică înainte de a apuca sa lămurim ce avem de văzut în această lună, hai să începem!

Premiere 1 Martie:

Luna Martie debutează cu filmul Green Book: O prietenie pe viață, care a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film al anului, un Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar și un Oscar pentru cel mai bun scenariu.

Green book a fost pentru noi surpriza anului 2018. Dacă nu vrei să ne crezi pe noi, poate cele 53 de premii și 87 de nominalizări la diverse festivaluri te vor îndemna să îi dai o șansă. Green Book este din 1 Martie în cinematografe.

Caisă este ultimul film documentar realizat în regia lui Alexandru Mavrodineanu. O poveste care ne amintește de filmele Rocky și care sper să ne ofere totuși ceva original.

Filmul Ce-şi doresc bărbaţii promite să te deconecteze de stresul de la locul de muncă și, cu toate că ideea filmului este reprodusă după originalul Ce-și doresc femeile, acestă perspectivă nouă asupra gândurilor diferă destul de mult. Chiar suntem curioși care dintre cele două va rămâne preferatul publicului.

Să nu ucizi este un film cu o poveste contemporană, o abordare dură a situației deficitare din sistemul medical. Cătălin Rotaru și Gabi Virginia Șarga realizează povestea unui tânăr medic care după pierderea unui pacient, pornește o luptă împotriva sistemului.

Cei mici se pot bucura din această săptămână de Harvie și muzeul fermecat, o producție poloneză care ne aduce păpușile unui muzeu (fost teatru) la viață.

Premiere 8 Martie:

A doua săptămână a lunii ne aduce mult așteptatul Captain Marvel. Pentru prima dată pe marile ecrane, super-eroina va atrage cu siguranță publicul și ne va încănta cu scenele de acțiune alături de pisicuța sa.

Pentru cinefilii care s-au săturat până peste urechi de filmele Marvel, avem totuși două drame care cu siguranță vă vor captiva.

Capernaum – drama unui băiețel care iși dă în judecată părinții pentru “delictul” de a-l fi adus pe lume. Dramă? Eu aș fi categorisit această poveste ca o tragi-comedie dar, cică ar fi doar dramă.

Sub umbra părului sălbatic, (este vorba despre pom nu despre părul de pe piept) spune povestea unui scriitor debutant care, întors în satul său natal din Anatolia, își pune la bătaie toată energia ca să strângă banii necesari pentru a fi publicat.

Premiere 15 Martie:

Jumătatea lunii ne aduce continuarea unei comedii franțuzești

Cu ce ți-am mai greșit noi, Doamne? completează povestea soților Verneuil într-un mod, sperăm noi, la fel de frumos, genial și haotic ca celelalte filme realizate de Philippe de Chauveron.

Touch Me Not este despre un regizor și personajele sale care pornesc împreună într-o cercetare personală despre intimitate la granița fluidă dintre realitate și ficțiune.

Păsări călătoare ne poartă în Columbia anilor ’90 într-o societate condusă de tradiții, construită în jurul familiei.

Faci sau taci aduce în prim plan reţelele de traficanţi de carne vie. Câţiva funcţionari români primesc vizita oficialilor din Spania şi trebuie să pună la cale o misiune specială. Ce se va întâmpla, rămâne să vedem…

Pentru că săptămâna nu ar fi completă fără o animație, Corgi, Cățeii reginei, Ham ham ham! Ham ham. Ham ham ham ham! Dacă vrei să aflii ce înseamnă asta, va trebui să mergi în cinema.

Premiere 22 Martie:

Ziua de 22 îmi provoacă furnicături pentru că este dedicată exclusiv cinefililor dornici de senzații tari.

Noi apare în cinematografele din Romania și, cu toate că poveste filmului pare interesantă, sunt curios cum Noi va reuși să mă sperie.

Premiere 29 Martie:

Fantezia prinde viață prin noua adaptare live-action a lui Dumbo. Elefănțelul cu urechi supradimensionate prinde viață de data aceasta cu ajutorul efectelor speciale realizate pe calculator și pregătește terenul pentru următoarele adaptări Disney după clasicele povești.

Filmul, În libertate, cred că va îngloba toate genurile de film posibile și asta poate fi un lucru bun dar, ramâne de văzut.

Pentru a încheia luna cum se cuvine, asteptăm cu nerăbdare să vedem Omul care l-a ucis pe Don Quijote, o adaptare în continuarea poveștii cu bătrânul din La Mancha pe care nu trebuie să o ratezi.

Dacă te pasionează filmele fară vârstă, Cinemateca te așteaptă cu proiecții speciale printre care Pe aripile vântului, Doctor Strangelove și 2001 O odisee spațială. Poți răsfoi paginile programului întreg aici.

În concluzie, luna Martie ne aduce filme pentru toate gusturile, din care garantat nu trebuie ratate Green Book, Captain Marvel, Cu ce ți-am mai greșit noi, Doamne?, Dumbo și Omul care l-a ucis pe Don Quijote.

Voi ce filme așteptați să vedeți luna aceasta?

 

 

2 comentarii la „Un Mărțișor Cinefil în Luna Martie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.