Unde poți vedea filmele nominalizate la Premiile Gopo 2021

Premiile Gopo sunt echivalentul autohton al premiilor Oscar și mai este puțin până la Gala Premiilor Gopo care va avea loc marți, 29 iunie, și va fi transmisă în direct începând cu ora 19.30 pe Voyo, pe TIFF UNLIMITED și pe premiilegopo.ro.

Aici poți vedea întreaga listă de nominalizați la premiile Gopo 2021.

Zilele acestea avem șansa să urmărim o parte dintre filmele nominalizate la Premiile Gopo cu ocazia a două evenimente speciale, unul online și unul în aer liber, despre care voi detalia mai jos.
Pe langă aceste oportunități, poți urmări oricând următoarele filme nominalizate la Premiile Gopo pe HBO Go filmele: Acasă, colectiv, Tipografic Majuscul; și pe Netflix filmele: 5 Minute, Dragoste 2. America, Urma, La Gomera, Heidi, filme care au putut fi urmărite și în cinematografe pe parcursul anului 2020. 
Mai multe detalii despre filmele cuprinse în cele două evenimente speciale poți citi mai jos.

Spectatorii din București pot viziona scurtmetrajele românești de ficțiune nominalizate la Premiile GOPO 2021 la Seara Filmului Românesc pe 23 iunie la Grădina cu filme conform evenimentului de pe Facebook.

Cele patru producții nominalizate la categoria Cel mai bun film european a celei de-a XV-a ediții a Premiilor Gopo pot fi vizionate în perioada 18-20 iunie pe TIFF UNLIMITED. Filmele vor fi  disponibile pe platforma online, gratuit, timp de 24 de ore.

Lungmetrajele europene nominalizate anul acesta la Premiile Gopo sunt: „Les Miserables”/ „Mizerabilii” (r. Ladj Ly), „Il Traditore”/ „Trădătorul” (r. Marco Bellocchio),  „It Must Be Heaven”/ „Paradisul, probabil” (r. Elia Suleiman) și „Sorry We Missed You”/ „În absența dvs.” (r. Ken Loach).

Vineri 18 iunie și sâmbătă 19 iunie, cele patru titluri vor fi disponibile online, gratuit, pe TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro), timp de 24 de ore de la ora difuzării conform programuluide mai jos:

 

VINERI, 18 iunie, 2021

20:00 – „Les Miserables”/ „Mizerabilii” (r. Ladj Ly | Franța | distribuitor: Independența Film)

Inspirat din revoltele anului 2005 din Paris, declanșate de moartea a doi tineri în timpul unui raid al forțelor de ordine, „Les Miserables”/ „Mizerabilii” spune povestea lui Stephane, proaspăt mutat din Cherbourg, care se alătură brigăzii anti-criminalitate din Montfermeil, un cartier problematic din suburbiile Parisului. Făcând echipă cu Chris și Gwada, colegii săi mult mai experimentați, Stephane descoperă rapid tensiunile dintre diferitele bande care domină cartierul, dar și dintre localnici și poliție.

 

22:00 – „Il Traditore”/ „Trădătorul” (r. Marco Bellocchio | Italia, Franța, Germania, Brazilia | distribuitor: Independența Film)

Lungmetrajul lui Marco Bellocchio spune povestea adevărată a lui Tommaso Buscetta, supranumit „capul celor două lumi”, primul informator din interiorul mafiei siciliene a anilor ’80. Decizia acestuia de a-l întâlni pe judecătorul Giovanni Falcone și de a-și trăda jurământul de credință făcut clanului Cosa Nostra a dus la arestarea a peste 300 de membri ai mafiei italiene.

SÂMBĂTĂ, 19 iunie, 2021

20:00 – „It Must Be Heaven”/ „Paradisul, probabil” (r. Elia Suleiman| Franța, Qatar, Germania, Canada, Turcia, Teritoriile Palestiniene |distribuitor: Independența Film)

 Elia Suleiman emigrează din Palestina în căutarea unui nou „acasă”, însă, își dă seama curând că țara sa de origine îl urmează ca o umbră. Promisiunea unei vieți noi se transformă rapid într-o comedie absurdă. Oricât de departe ar călători, de la Paris la New York, apare ceva care-i amintește de patria lăsată în urmă. Un film în cheie comică, semnat de regizorul multipremiat Elia Suleiman, care explorează noțiuni precum identitatea, naționalitatea și apartenența.

22:00 – „Sorry We Missed You”/ „În absența dvs.” (r. Ken Loach | Marea Britanie, Franța, Belgia  | distribuitor: Independența Film)

Ricky, Abby și cei doi copii ai lor locuiesc la Newcastle. Sunt o familie puternică și au grijă unii de alții, chiar dacă se zbat în datorii. Rămas temporar fără loc de muncă, Ricky vede o șansă formidabilă atunci când se ivește ocazia de a fi curier și șofer pe propria sa mașină. Abby, soția sa, îngrijitoare la domiciliu, îl ajută să-și împlinească visul vânzându-și propria mașină, astfel încât Ricky să își cumpere o autoutilitară și să devină șofer independent.

Curând, Ricky descoperă că trebuie să dea socoteală firmei de transport care îi repartizează cursele și îi controlează munca și, în final, viața sa și pe cea a familiei.

Miercuri, 23 iunie, începând cu ora 20:00, în cadrul Serii Filmului Românesc poți viziona scurtmetrajele de ficțiune nominalizate la Premiile GOPO 2021. Proiecția va fi urmată de un Q&A Session, moderat de criticul de film Ileana Bîrsan, cu membri ai echipelor de producție a celor patru scurtmetraje.

ÎN NOAPTE (20’)
Regia: Ana Pasti, producători: Irena Isbășescu, Adrian Sitaru | România (4Proof Film)
Distribuție: Gabor Bondi, Ana Pasti, Miriam Rizea, Sergiu Costache
În timp ce așteaptă un apel din partea partenerului, Amalia întâlnește un băiat de 12 ani care vinde cărți uzate în parcarea unui restaurant de fast food. Aceasta decide să îl „salveze” de orele lungi de așteptare în frigul cumplit al iernii, oferindu-se să îl ducă cu mașina înapoi acasă. Cu cât înaintează în noapte, cu atât devine mai incert cine salvează pe cine.

KAIMOS (27’)
Regia: Sarra Tsorakidis, producător: Paul Negoescu | România (Papillon Film)
Distribuție: Maria Popistașu, Mădălina Stoica, Toto Dumitrescu, Adrian Ciglenean, Victoria Cociaș, Simona Popescu
După mulți ani petrecuți în străinătate, Eli se întoarce acasă pentru a participa la incinerarea mamei sale. Revederea cu familia scoate la suprafață neînțelegeri vechi și problem nerezolvate.

LAILA (25’)
Regia: Raya Al Souliman, producător: Paul Negoescu | România (Papillon Film)
Distribuție: Ileana Puiu, Mazen Rifai, Omar Antar, Elvira Deatcu, Silviu Debu, Simona Ghiță
Un tată arab și fiica sa adolescentă româncă petrec timp pentru prima oară împreună, încercând să-și creeze o relație și să negocieze diferențele culturale dintre ei.

ȚINUTUL CARE NU DOARME NICIODATĂ (16’)
Regia: Andra Tarara, David Schwartz, producători: Andra Tarara, David Schwartz | România
Voce: Alexandru Potocean
De zeci și zeci de ani, în Ținutul care nu doarme niciodată, lumea mănâncă, bea, joacă și petrece încontinuu. Până când o apariție neprevăzută obligă toată această lume să se oprească.
Brecht și Poe, suveniruri și bibelouri, Boccaccio și știrile tv, ne spun împreună povestea conflictelor dintr-o societate care consumă fără oprire și trăiește numai pe datorie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rămâi aproape

6,844FaniÎmi place
10,674CititoriConectați-vă
100CititoriConectați-vă
4,001CititoriConectați-vă
62CititoriConectați-vă
90AbonațiAbonați-vă

Poate te vor fascina și...