Unde te duce iubirea din filme + concurs aniversar

Așa cum toate poveștile de dragoste încep cu un sărut, și primul film romance, filmul probabil cel mai controversat din 1896, The May-Irwin Kiss (menționat și în articolul nostru 10 săruturi de neuitat din filme + bonus), deschide calea pentru multitudinea de filme pline de amor și căldură. Îl poți urmări chiar aici:

Filmele romantice s-au împărțit în mai multe sub-genuri oarecum distincte: Romance-istoric, abordează povești de dragoste în momente istorice (Titanic, Gone with the Wind, Reds, Doctor Zhivago), Chick-flicks (filme targetate pentru femei cum ar fi Gentlemen Prefer Blondes, Dirty Dancing, The Notebook, Dear John, A Walk to Remember sau Romeo + Juliet), comediile bromantice folosesc formula filmelor romantice, dar axată pe prieteniile dintre bărbați (Superbad, I Love You, Man, Step Brothers, Bull Durham), comediile romantice (probabil considerate baza genului de filme și sunt cele mai populare: Moonstruck, As Good as It Gets, Something’s Gotta Give, When Harry Met Sally…, Annie Hall, Manhattan, The Apartment), romance cu acțiune (From Here to Eternity, The Quiet Man, The Torch, The Town, Killers, Knight and Day, Mr. & Mrs. Smith, This Means War, etc.), romantic thriller (Adjustment Bureau, West Side Story, The Phantom of the Opera, The Tourist), romance gothic (Crimson Peak, Rebecca, Suspicion, Gaslight), romantic fantasy (Singin’ in the Rain, Groundhog Day, Enchanted, Cinderella, Beauty and the Beast, Eternal Sunshine of the Spotless Mind) și paranormal romance (The Shape of Water, Warm Bodies, filmele Twilight, Emerald Green, Vampire Academy, I Am Dragon).

Filmele romantice reușesc ceea ce puține alte genuri de filme fac, să îndepărteze depresia, să îți ofere speranță și să te rupă de problemele personale și grijile pentru ziua de mâine.

Romance este genul de film dezbătut astăzi și prezent în concursul nostru aniversar. Este al patrulea articol de concurs dintre cele 24 despre care poți citi în articolul nostru de CONCURS și unde poți descoperi toate articolele cuprinse în acest proiect.

Concursul cinefilia constă în 24 de probe care apar între 1 și 24 decembrie, și la care te poți înscrie până pe 31 decembrie, ora 23:59. Fiecare dintre cele 24 de probe are câte un premiu și reprezintă câte un gen de filme. Poți răspunde la o singură probă sau le poți urmări pe toate cele 24. Dacă nu dorești să ratezi vreun articol din concurs, abonează-te la site-ul Cinefilia sau urmărește-ne pe rețelele sociale unde vom anunța toate concursurile și premiile aferente.

Premiul pentru categoria Romance este un DVD cu filmul Blended / Din greșeală împreună (2014) cu Adam Sandler și Drew Barrymore, în rolurile principale. Cei doi descoperă iubirea față de copii și între ei în timpul unei vacanțe în care se regăsesc accidental. Partea comică a filmului este evidentă din momentul în care cele două familii află că au plecat în această excursue comună.

Filmele romantice au, în general, povești ușoare și mizează mult pe chimia dintre personaje.  

Dacă vrei să facem lucrurile mai interesante, cei care îndeplinesc 1 dintre cele 3 condiții suplimentare de concurs (răspund la toate probele, se abonează la site sau ne lasă în comentariu și o listă cu 10 filme romance – în acest caz – pe care le consideră de neratat) vor intra în extragerea Random pentru premiile suplimentare: bilete virtuale la un film la alegere pe platforma de filme online a cinematografului Happy Cinema, obiecte personalizate 007 Bond No Time To Die, Badge Airsoft și marele premiu – o experiență într-un poligon de tragere (premiu în valoare de aproximativ 400 lei). Mai multe detalii vei afla în articolul nostru dedicat Concursului Calendarul genurilor de filme unde poți avea acces către toate probele zilnice ale concursului.

Te poți înscrie la fiecare dintre cele 24 de concursuri, dar nu vom valida mai multi concurenți cu același IP sau email pe același articol. Concursul este valabil pentru persoanele de peste 18 ani aflate pe teritoriul României. Pentru regulamentul general poți consulta Regulament Concursuri Cinefilia.

La ce trebuie să răspunzi pentru a intra în concurs!

În curioasa noastră statistică, filmele romantice a fost pe locul 4 dintre preferințele în materie de genuri de filme și dacă până acum te-am întrebat care sunt genurile tale favorite de filme, astăzi suntem curioși care este relația ta cu filmele romantice. Care sunt acele filme la care îți ții respirația de fiecare dată? Ce amintiri interesante ai despre filmele romantice și căror filme sau actori le mulțumești pur și simplu că există? Sigur, nu îți cer să răspunzi neapărat ca la un chestionar, ci mai degrabă spune-ne ce ai pe suflet în legătură cu filmele romantice. Dacă îți plac, de ce îți plac? Dacă nu, păi de ce nu? Care sunt mai savuroase? Cele vechi, ori cele noi? Comedie romantică, bromance, romance cu acțiune sau ce alt stil de filme romantice te-a captivat cel mai des? 

Cum fiecare gen de filme poate avea și o listă a celor mai faine 10 filme din toate timpurile (din perspectiva fiecăruia), fiecare persoană care, pe lângă răspunsul la întrebare în comentariu, adaugă și o asemenea listă, intră cu aceasta în extragerea finală. Completezi cu Lista celor mai bune/faine filme din genul respectiv de filme în toate cele 24 de mini-concursuri, ai 24 șanse să câștigi premiul cel mare sau restul celorlalte premii oferite prin Random.org.

Mult succes și așteptăm cu nerăbdare comentariile tale!

5 comentarii la „Unde te duce iubirea din filme + concurs aniversar

 • Pingback: Concurs! Calendarul genurilor de filme - Cinefilia

 • decembrie 6, 2021 la 2:35 pm
  Permalink

  Ador filmele romance primul film care îmi vine în minte este Gone with the Wind, celebrul cuplu Scarlet și Rhett va rămâne pe veci cel mai reușit cuplet.
  Titanic a urmat fiind primul film pe care l am vizionat la cinema!
  Top 10 filme romance
  1. Gone with the Wind
  2. Titanic
  3. Legends of the fall
  4. Destination wedding
  5. A star is born
  6. Silver linings playbook
  7. Meet Joe Black
  8. Dirty dancing
  9. Remeber me
  10. The notebook

  Răspunde
 • decembrie 6, 2021 la 11:28 pm
  Permalink

  Nu sunt un fan al filmelor romantice și ceva mai puțin al comediilor romantice cu diferite combinații între Julia Roberts, Hugh Grant, Jennifer Lopez, Richard Gere etc., dar mă uit cu plăcere și interes la toate filmele care conțin povești de dragoste și sunt multe filme din categoria asta. Nu cred că trebuie neapărat să lăcrimezi la emoțiile îndrăgostiților din film pentru ca un film de dragoste să fie credibil și greu de uitat. Îmi plac poveștile de dragoste atunci când sunt bine ancorate în realitatea timpului lor, indiferent că e un film de epocă, din timpul războiului sau din zilele noastre.

  1. Letyat zhuravli/Zboară cocorii (1957) – Mikhail Kalatozov
  2. Romeo and Juliet (1968) – Franco Zeffirelli
  3. A Taste of Honey (1961) – Tony Richardson
  4. Romance pro kridlovku/Romanță pentru trompetă (1967) – Otakar Vávra
  5. Roman Holiday (1953) – William Wyler
  6. In the Mood for Love (2000) – Wong Kar-wai
  7. Un long dimanche de fiançailles/O logodnă foarte îndelungată (2004) – Jean-Pierre Jeunet
  8. Shakespeare in Love (1998) – John Madden
  9. Atonement (2006) – Joe Wright
  10. Hable con ella/Talk to Her (2002) – Pedro Almodóvar

  Răspunde
 • decembrie 7, 2021 la 10:23 am
  Permalink

  Filmele romantice te pot ajuta cu sfaturi când ai nevoie. Deși categoria asta de filme nu este printre preferatele mele, nu voi spune niciodată nu la un film de dragoste bun. Până acum am văzut câteva filme bune de dragoste, pe care le voi menționa mai jos în listă, dar încă am câteva clasice, precum Titanic, care se află pe lista mea de vizionat.
  De-a lungul anilor au apărut foarte multe filme de dragoste, fie că au fost centrate pe iubirea anumitor cupluri, sau pe dragostea dintre prieteni. Indiferent de asta, un film bun este bun.
  Îmi plac filmele romantice pentru că anumite filme, făcute foarte bine, pot apasă toate butoanele din creierul nostru, pentru a ne face să simțim tot felul de lucruri în timp ce le vizionăm. Asta mi s-a întâmplat când am văzut All the bright places sau Love, Rosie, filme subapreciate din punctul meu de vedere, și pe calea asta, vreau să le mulțumesc că există.
  În încheiere, vă las lista mea de filme:
  1.Eternal Sunshine of the Spotless Mind
  2.All the Bright Places
  3.Love, Rosie
  4.(500) Days of Summer
  5.Palm Springs
  6.Crazy Rich Asians
  7.The Keeper
  8.The Fault in Our Stars
  9.Love and Other Drugs
  10.You’ve got Mail

  Răspunde
 • decembrie 30, 2021 la 7:00 pm
  Permalink

  pt mine filmele romantice sunt un fel de chin, dar nu chiar …. In adolescenta mama mea folosea filmele sa imi dea lectii de viata. Ne uitam la filme si auzeam asa nu, asa da, pentru ca da pentru ca nu… mai plangeam cand ne emotionam a 7oara la Legends of the fall, sau plangeam in hohote si cu 10 batiste la Stepmom ( pentru ca filmele de dragoste nu sunt doar in relatia sot-sotie). Acum nu pot spune ca deschid imdb si caut cu mare interes in film romantic… probabil voi reveni la ele cand am copii mari… pt ca la finalul zilei…. au fost bune si m-au invatat multe

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.