Viață de star: Află totul despre Anthony Hopkins și filmele lui

Anthony Hopkins este o figură iconică a Hollywood-ului, una căreia orice cinefil (și nu numai) i-a urmărit prestațiile pe ecran.

Fiind dislexic şi ajungând un renume în lumea cinematografiei, el este dovada vie că nimic nu e imposibil dacă ne dorim cu adevărat ceva.

Hai să descoperim împreună mai multe informații despre unul dintre actorii care ne oferă o lecție de viață incredibilă.

Pe numele său complet – Philip Anthony Hopkins, actorul britanic s-a născut la data de 31 decembrie 1937, în Port Talbot, Wales. Școala nu l-a pasionat niciodată, preferând în schimb să își dedice copilăria mai mult picturii, desenului și pianului.

Soarta lui s-a schimbat definitiv la vârsta de 15 ani, când a primit autograful faimosului actor Richard Burton și a decis să devină, la rândul lui, un actor celebru.

Visul adolescenței s-a îndeplinit în timp, cu toții recunoaștem numele Anthony Hopkins și filmele sale, însă a avut parte de o mulțime de obstacole în cale.

A urmat cursurile unui colegiu de muzică și dramă, iar apoi a fost pentru 2 ani în serviciul militar.

Nimic nu l-a oprit din drumul spre succes pe tânărul nostru ambițios, astfel că în 1965 s-a mutat în Londra, unde şi-a început serios cariera pe scenă la Teatrul Național.

La puțin timp după aceea, în anul 1967, Tony s-a căsătorit cu Petronella Barker, împreună cu care a avut-o pe unica sa fiică – Abigail. Fata i-a călcat pe urme tatălui ei, devenind actriță și cântăreață.

Mariajul a durat abia 5 ani, dar putem spune că actorul englez nu a suferit prea mult. În 1973 a avut deja loc nunta dintre Anthony Hopkins și Jennifer Lynton. După 29 de ani de căsnicie și nenumărate greutăți, cei doi și-au spus adio.

La doar un an distanță, așa cum s-a obișnuit, Hopkins și-a pus din nou pirostriile, actuala lui soție fiind Stella Arroyave.

Dacă dragostea a venit și a plecat de-a lungul vremii, cariera a evoluat frumos. Putem glumi pe seama faptului că cea mai stabilă relație a fost cea a lui Hopkins cu filmele lui.

Anul 1974 a fost cel în care actorul a trecut la un alt nivel, mutându-se împreună cu soția sa de la acea vreme, Jennifer, la New York. Imediat după aceea, s-au mutat în locul unde Anthony Hopkins a făcut istorie: Hollywood, California.

Cu toate că lucrurile par frumoase, n-au fost chiar așa. Actorul, celebru acum, a avut mari probleme cu alcoolismul. S-a hotărât să pună stop viciului în 1975, când efectiv s-a trezit într-o cameră de hotel din Arizona, neavând nici cea mai vagă idee cum a ajuns acolo.

Întrebat mai târziu despre acest subiect, Tony a declarat că un mare ajutor în trecerea peste acea etapă sumbră a vieții sale l-a reprezentat Dumnezeu, care îi este sprijin necondiționat.

Următorii 10 ani au trecut rapid, acesta jucând în peste 25 de filme, ce nu s-au remarcat excepțional, precum International Velvet (1978) și A Change of Seasons (1980). Totuși, munca actorului filmelor de acțiune a fost apreciată, acesta câștigând în perioada respectivă două Premii Emmy.

Hopkins s-a întors în 1985 la Londra și a urcat iar pe scenă în 200 de reprezentanții a pieselor lui William Shakespeare.

A fost onorat 3 ani mai târziu cu titlul de Doctor în Litere, acordat de către Universitatea din Wales în mod special, deoarece actorul nu întrunea condițiile necesare.

Nici regina nu a rămas impasibilă la reușitele aduse de filme lui Anthony Hopkins, așa că în 1993 l-a numit cavaler.

Renumitul actor a interpretat până și rolurile a doi președinți americani: Richard Nixon (1913–1994) în Nixon (1995) şi John Quincy Adams (1767–1848) în Amistad (1997).

Apogeul carierei sale a fost atins însă abia în 1991, moment în care şi-a asumat responsabilitatea de a fi Dr. Hannibal Lecter, un criminal în serie ce își mânca victimele, în filmul The Silence of the Lambs. Institutul American de Film a decretat că Hopkins a fost cel mai bun personaj negativ din istorie. Nu degeaba a câștigat cu rolul un Premiu Oscar.

Povestea lui Hannibal a continuat până la urmă, la începutul anilor 2000 apărând încă două filme: Ridley Scott’s Hannibal (2001) şi Red Dragon (2002).

2000 a însemnat mai mult decât realizări la capitolul carieră, pentru că actorul englez a devenit oficial cetățean american.

De asemenea, Hopkins a primit o Stea pe Hollywood Walk of Fame în 2003, iar în 2006 Premiul Cecil B. DeMille pentru întreaga activitate.

Ar mai fi multe de spus despre fiecare film al lui Anthony Hopkins, dar spre final vreau să îndrept articolul într-o direcție mai interesantă. Mai jos găsești câteva lucruri neștiute de publicul larg despre celebrul actor.

 

Top 13 surprize pe care nu le întâlnești căutând “Anthony Hopkins biografie”

 1. Chiar dacă succesul i-a fost adus de Hannibal, rolul preferat al lui Tony a fost Burt Munro din The World’s Fastest Indian (2005).
 2. Actorul are o memorie incredibilă, la filmările peliculei Amistad reținând dintr-o singură încercare 7 pagini de replici.
 3. În cariera sa, Hopkins a fost nominalizat pentru 57 de premii, din care a obținut 47.
 4. Una dintre metodele prin care a intrat în pielea personajului Picasso în Surviving Picasso a fost să adopte zi de zi alimentația pictorului.
 5. A fost contactat să își scrie autobiografia, însă a renunțat rapid la proiect, argumentând că își vede viața plictisitoare.
 6. Anthony Hopkins este un mare fan al serialului Breaking Bad, văzând toate episoadele într-un maraton de 2 săptămâni.
 7. El și Martha Stewart au început să iasă împreună la începutul anilor 90, însă ea nu a putut separa rolul Hannibal de adevăratul Hopkins și s-a despărțit de el.
 8. Când Anthony urma să joace în The Girl from Petrovka, a mers la Londra să cumpere o copie a cărții și nu a găsit niciuna. Printr-un noroc chior, a dat peste un volum rătăcit pe o bancă din gară și l-a luat cu el. Doi ani mai târziu, în timpul filmărilor, autorul i-a spus lui Hopkins că el nu are o copie a propriei cărți, deoarece i-a împrumutat-o pe ultima, cea cu adnotări, unui prieten care a pierdut-o în Londra. Arătându-i actorul copia lui, s-a dovedit că e una și aceeași cu cea rătăcită.
 9. Succesul lui Hannibal se datorează în mare parte farmecului actorului. De exemplu, a fost decizia lui să nu clipească în timp ce își spunea replicile, pentru a face personajul și mai înfiorător.
 10. Ziua în care Anthony Hopkins a primit Premiul Oscar a fost a 11-a aniversare a morții tatălui său.
 11. Copiii lui Burt Munro au asistat la filmarea anumitor scene din film și au fost mișcați până la lacrimi de autenticitatea interpretării lui Hopkins.
 12. În 1985, Tony s-a avântat cu un single în lumea muzicală, ajungând pe locul 85 în Billboard UK.
 13. Își repetă replicile de mai mult de 200 de ori, până ce e sigur că le știe perfect și sună natural. În ciuda acestui fapt, imediat ce a terminat scena, reușește să uite tot ce a învățat.

Am vorbit aici doar despre o parte din peripețiile prin care a trecut celebrul actor de Hollywood. Orice poveste de viață are aspecte pe care nu le vom afla vreodată… și poate că e mai bine așa. Îl vom păstra însă mereu în amintire pe Anthony Hopkins și citatele lui pline de semnificații.

Îți las pentru reflecție unul care pe mine mă inspiră: “Filozofia mea este: nu-i treaba mea ce spun sau ce cred oamenii despre mine. Sunt cine sunt și fac ceea ce fac. Nu aștept nimic și accept totul. Și asta face viața cu mult mai ușoară.”

Mulțumesc că ai avut răbdare să ajungi la sfârșit și sper că a meritat, că ți-ai îmbogățit cunoștințele referitoare la marele actor Anthony Hopkins (“mare om, mare caracter”, vorba aceea). Pe curând!

 

Dacă îți place cum scriu și vrei să afli ce îmi mai trece prin mintea asta colorată, te invit să „mă” citești: Be Special, Be You.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.