Voltron: între trecut și prezent

Atunci când ne gândim la un reboot avem o groază de întrebări asupra calității si acurateții acestuia. Multe filme și seriale își pierd esența atunci când sunt refăcute, producătorii realizând schimbări de plot total inutile. Uneori acestea se dovedesc a fi interesante si conturează mult mai bine cadrul acțiunii, însă în cele mai multe cazuri producția se îndepărtează de la mesajul inițial.

Dar oare acest lucru este valabil și pentru serialul “Voltron: Legendary Defender”?

Având 8 sezoane, serialul lansat de DreamWorks s-a bucurat de trei ani de succes imens și are fani nu numai câștigați din serialul precedent, dar și din noua generație! Însă care au fost factorii ce i-au determinat succesul si care sunt diferențele dintre reboot și originalul : “Voltron: Defenders of the Universe”?

Personajele

Copiii anilor 80 și 90 au fost primii care s-au îndrăgostit de personajele serialului. Backstory-urile bine definite si conflictul moral complex sunt lucruri ce s-au păstrat în ambele seriale, însă au fost amplificate în cel nou.

Allura

Prințesa Arisului, respectiv Alteei a fost primul caracter cu un upgrade esențial. În serialul original, aceasta necesită să fie salvată din minut în minut, plotul nedezvăluindu-i puterea adevărată și lucrurile de care chiar este capabilă astfel devenind un doar un interes romantic, care îi atrage atenția atât prințului Lotor, cât și paladinilor.

 

În schimb serialul nou dezvăluie o altă latură a sa, portretizând-o nu numai ca o diplomată a coaliției Voltron, dar și ca o luptătoare, aceasta reușind să se conecteze cu leul albastru după dispariția lui Shiro. Putem afirma că deși Allura se află singură, conștientă că planeta sa a fost distrusă, aceasta continuă să rămână baza echipei, unindu-i pe paladini, în ciuda circumstanțelor.

Dacă aș fi pus un pariu pe cine o să fie cel mai dorit caracter feminin din punct de vedere al relațiilor, aceasta ar fi fost in mod sigur prințesa Alteei. Deși mulți au crezut că rebootul o să redea relația dintre Keith și Allura, această teorie a fost dovedită a fi falsă. În schimb suntem surprinși cu o relație care deși scurtă mi-a stârnit interesul: cea dintre Lotor și Allura, sau mai pe înțelesul fanilor, Lotura. Bineînțeles, o relație cu istorie ca aceasta trebuia readusă la viață. Spre deosebire de serialul vechi, în reboot sentimentele Allurei sunt reciproce, aceștia chiar împărtășind un sărut.

 

Shiro/ Sven

Shiro se dovedește a fi un lider înrăit încă din primul episod ceea ce îl face paladinul ideal pentru leul negru. Fiind unul dintre cele mai conflicționale caractere, atât din punct de vedere al plotului, cât și al conturării aduse de reboot. Deși având PTSD(Post Traumatic Stres Disorder), acesta reușește să conducă nu numai echipa, coaliția, dar și membrii Atlas, cărora le-a câștigat încrederea. Un lucru care diferă major este povestea lui dinainte de începutul plotului inițial. Spre deosebire de VDOTU, unde toți paladinii sunt capturați de către Zarkon, el este singurul care luptă in arenă, ca rezultat al unei misiuni eșuate pe Kerberos, una dintre lunile lui Pluto. În urma luptelor sângeroase din arenă, acesta este distins cu titlul de campion, astfel vrâjitoarea Haggar amputându-l și folosindu-i brațul drept matriță pentru clonele noi sintetizate.

Numele de Sven apare apoi mai târziu, folosit de o variantă a sa dintr-o realitate alternată, în care alteeni erau cei care distrugeau planete pentru a se folosi de forța quintesenței.

Pidge/ Katie Holt

Pidge Gunderson este paladinul verde, astfel făcându-l/o geniul echipei. Latura sa curioasă și impresionată de noutațile tehnologiei extraterestre este dezvăluită în principal în VLD. Un lucru major care diferă este faptul că în reboot Pidge se dovedește a fi defapt Katie, ce s-a dat drept băiat pentru a intra în Galaxy Garrison, după ce a fost prinsă umblând în baza de date într-un atentat de a dezvălui informații despre tatăl și fratele său ce au fost capturați odată cu Shiro.

În opinia mea, ea este cel mai bine definit caracter din punct de vedere moral, serialul punându-i în valoare toate sacrificiile pe care le-a făcut în încercarea de a-și reunii familia și având astfel un întreg episod dedicat căutărilor sale aprofundate.

Flashback-urile ne dau de asemenea un inside în viața sa pre-Kerberos, definind-o ca o fată intelectuală, pasionată de robotică și de științe.

Lance

“Îndrăgostitul Lance” este porecla sa oficială, care este valabilă în ambele seriale, crush-ul său pe Allura, fiind cel mai evident. El are numeroase interese romantice pe parcursul celor șase sezoane, urmând ca ultimele două să definească major relația sa cu prințesa, care ulterior, după dispariția și trădarea lui Lotor începe sa vadă relația lor ca fiind mai mult decât platonică.

Lance este descris ca fiind spontan ( ceea ce îi asigură mai târziu locul ca paladin roșu), în serialul vechi luând decizia de a se lupta cu Bokar (din dimensiunea Senak).

Latura sa protectivă apare și atunci când coechipierii săi sunt în pericol, mereu preferând să se sacrifice, ceea ce este mai degrabă descris ca un act provocat de stima sa de sine scăzută, acesta crezându-se cel mai puțin important membru al echipei. Acest lucru poate fi datorat și faptului că la începutul sezonului unu este arătat ca fiind mustrat de către comandant, aruncându-i-se în față faptul că este parte din echipa de luptă doar datorită retragerii lui Keith, asta îndemnându-l să îl privească ca pe un adversar ceea ce a fost un impediment la început.

Keith

La prima privire, Keith pare adolescentul tipic emo (cel puțin în noul serial), dar vă garantez că acesta se dovedește a fi mult mai mult, trecând peste introvertismul său și reușind să îl înlocuiască pe Shiro atât pe parcursul dispariției acestuia, cât și după, atunci când leul nu îl mai accepta, știind că a fost înlocuit de o clonă.

Deasemenea în serialul vechi, Keith este deobicei cel care ia inițiativă, de multe ori salvând-o pe Allura din diverse pericole (cel mai amuzant a fost atunci când era împușcat dar totuși a ajuns să o salveze pe prințesă din ghiarele…. pisicii lui Haggar… da, ați auzit corect, prințesa fuge de o pisică).

În VLD, Keith este un membru al Sabiei Marmorei și deasemenea pe jumătate galra, acesta reunindu-se cu mama sa în sezonul șase. Descendența lui o face pe Allura să fie sceptică asupra încrederii pe care i-o oferă.

Hunk

Spre deosebire de serialul original, Legendary Defender nu îl reprezintă pe Hunk doar ca un pachet de mușchi, ci fiind paladinul galben este și lipiciul care îi ține pe toți ceilalți la un loc.

În sezonul șapte, atunci când sunt pierduți în spațiu, cu oxigenul la minim, Hunk este singurul care îl oprește pe Keith din a pleca, după cearta sa cu Lance.

Deasemenea abilitățile sale de gătit sunt excepționale, ceea ce îl face cantidatul perfect pentru a găti burritos pe parcursul călătoriilor spațiale.

Coran

“Coran, Coran the gorgeous man” este cântarea care îl descrie cel mai bine pe acest fabulos tutore al prințesei. Nu numai un geniu în tehnologia alteană, dar și un personaj plin de umor, acesta este cu siguranță favoritul meu. De ce? Pentru că în mijlocul unui război intergalactic, Coran are timp de spectacole, glume, dar și planuri de scăpare geniale.

Cosmo (lupul spațial), șoarecii și Kaltenecker

Ca în orice show destinat copiilor, există prieteni animale, care se dovedesc a fi nu numai personaje figurante, dar și unele dintre cele mai îndrăgite. Cosmo îi scapă pe paladini din numeroase primejdii cu ajutorul superputerii lui: teleportarea, iar șoarecii îi sunt cei mai de nădejde sfătuitori ai Allurei în ambele variante ale serialului.

Backstory-ul Voltron

Povestea trecută a robotului, diferă mult. În timp ce în serialul vechi Voltron a fost împărțit în cinci lei datorită unui blestem adus de Haggar ce s-a deghizat drept o zeiță, în serialul nou, robotul este împărțit în bucăți încă de când Zarkon era paladinul negru.

Răufăcatori

Zarkon și Honevra

Una dintre cele mai triste povești de dragoste din Legendary Defender se petrece chiar între împăratul Zarkon și vrăjitoarea sa Haggar (Honervra).

Honevra era un alchemist de origine alteană ce studia puterea quintesenței în Daibazaal, unde o cometă a cazut, lăsând astfel un crater ce s-a dovedit a fi o deschidere către o altă realitate. Acolo l-a întâlnit pe Zarkon, conducătorul planetei. Cei doi au lucrat împreună pentru a studia meteoritul, ulterior îndrăgostindu-se și căsătorindu-se. Nu după mult timp aceasta a rămas însărcinată, și cuplul a fost de acord să-și numească fiul Lotor.

Aceasta a devenit obsedată de potențiala imortalitate oferită de noua sursă de putere descoperită, după ce a testat-o pe pisica sa bolnavă. În urma unuia dintre experimente, Honevra s-a îmbolnăvit și i-a spus soțului său că singura modalitate de vindecare este expunerea sa la quintesență.

Astfel amândoi au fost expuși la o supradoză de quintesență. Declarați ca fiind morți, regele Alfor al Alteei a evacuat planeta și a închis-o pentru a fi distrusă, în speranța ca deschiderea spre cealaltă realitate să fie astupată pentru totdeauna. Cuplul s-a trezit, corupți de quintesență, iar Zarkon s-a decis să se răzbune, distrugând Alteea și cucerind galaxia. Honevra, în schimb, a suferit de amnezie, denumindu-se Haggar. Mai târziu, aceasta l-a născut pe Lotor, dar fără amintirile sale, a refuzat să îl vadă.

Vocile

Unul dintre lucrurile pe care le-am realizat în timp ce am vizualizat Defenders of the Universe a fost faptul că vocile și efectele erau extrem de amuzante, cel puțin pentru un copil al anilor 2000, nu puteam să îi iau în serios vocea lui Sven sau al lui Pidge (uGLy bIrdS).

În schimb, noul serial aduce voci corespunzătoare și un soundtrack adecvat. (deși sunetele de laser ale anilor 80 erau geniale).

În concluzie pot spune bravo DreamWorks, în final avem un reboot bun.

 

Eu sunt Ana, îmi place să fac activități de voluntariat, să dansez și să fac review-uri la cărți, seriale și filme. Dacă ți-a plăcut articolul, te invit pe blogul meu personal: https://entitledtomyopinion1.wordpress.com/

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rămâi aproape

6,844FaniÎmi place
10,674CititoriConectați-vă
100CititoriConectați-vă
4,001CititoriConectați-vă
62CititoriConectați-vă
90AbonațiAbonați-vă

Poate te vor fascina și...