Blogosfera cinefila: 21-27 Ianuarie 2019

Bine ai venit la articolul săptămânii dedicat Blogosferei cinefile.
Daca aveți recomandări viitoare pentru persoane care realizează recenzii de filme, vă rog sa le lăsați în comentariile acestei postări și in postarile viitoare va fi luat în considerare.
Săptămâna aceasta oscarul a scos cinefilii la înaintare pentru a discuta filmele propuse dar, ce am întalnit în blogosferă nu reflectă impactul oscarului complet.
Daniela Bojincă pe danielabojinca.ro a scris despre filmul Papillon
Filmul relatează exact acastă perioadă din viața lui Papillon și anume condamnarea, trimiterea în închisoarea din Guiana Franceză, anii petrecuți în temnițe, fără lumină și cu foarte puțină mâncarea, tentativele de evadare exilarea pe Insula Diavolului și, într-un final, marea evadare.
Georgiana Mușat scrie pe scena9.ro un mic abecedar despre tot ce-ar trebui să știi despre Jacques Tati și ne ofera o lună gratuită de utilizare a platformei Mubi.com
Filmele lui Tati sunt interpretate de multe ori ca satire sociale
LazOrtansa și mariusoliviu ne îndeamnă la doua filme frumoase Free Solo și Rebelul din lanul de secară
Adesea spunem că viața bate ficțiunea. În filmele documentare filmate ,,pe viu” ne confruntăm cu realitatea direct, fără romanțare, fără trucaje, pentru a înțelege însăși esența unei vieți, a unor momente din viața cuiva
Ștefan Apostol și Silviu Tănase au scris pe movienews.ro despre Polar: Viforul morții și despre Mary Queen of Scots
Dacă mi-aș permite să fac o comparație cu alte filme de gen, aș spune că este un amestec, subtil, între Jack Reacher-ul lui Tom Cruise și John Wick-ul lui Keanu Reaves, și da, dacă stau bine să mă gândesc așa este.
Mary Regina Scoţiei este primul film făcut de Josie Rourke, regizoare de teatru şi mai nou de film. Cu un aer de ”Oscar Bait” şi o distribuţie cu actriţe precum Margot Robbie şi Saoirse Ronan, David Tennant şi Guy Pearce, Ismael Cruz Cordova şi Jack Lowden…
movieaddict.ro ne poarta in lumea lui John Wick
John Wick: Chapter 3 – Parabellum este cel de-al treilea film al seriei care l-a readus pe Keanu Reeves in lumina reflectorelor, dovedind inca o data ca poate fi un erou foarte sexy, misterios si masculin. 
muzesiarme.ro încearcă să ne convingă că Lars von Trier n-a mutilat rățușca!
Oricum, filmul e unul dintre cele mai bune ale regizorului. În clasamentul meu stă foarte aproape de ”Dogville” și ”Melancholia”
Iulian Fira notează în caietul de însemnari doua dintre filmele nominalizate la Oscar: Black Panther si BlacKkKlansman
Black Panther si BlacKkKlansman izvorasc din acelasi filon – filmul care are mesaj politic, venit mai ales din partea populatiei de culoare, insa intre ele se deschide un abis de diferente.
Saramon scrie despre A Dog’s Way Home
Bazat pe romanul omonim al lui W. Bruce Cameron, A Dog’s Way Home e povestea clasică a unui câine credincios, care trece printr-o mulțime de greutăți și aventuri pentru a-și regăsi stăpânul.
Mirabela Vornicu scrie pe CinEmil despre Animale Fantastice si Crimele lui Grindelwald.
Emil Calinescu se prinde singur in Capcana -Destroyer si ne invita sa urmarim 3 Animeuri pe care le considera mai bune
Deja ai impresia că citești și nu se mai termină?
Nici o problema. Iti promit ca voi face un later edit daca vrei asta.
Vrei? Vrei? Vrei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.