Represalii: cursa morții – Liam Neeson la putere

Liam Neeson revine pe marile ecrane într-un nou thriller care promite să fie exact de ce ai nevoie saptămâna aceasta. Retribution / Represalii: cursa morții intră în cinematografele românești de astăzi și iată de ce trebuie să mergi să îl vezi.

 

Thrillerul Represalii: cursa morții este regizat de Nimród Antal, cunoscut pentru producții precum Predators, Stranger Things și Servant, care sunt pline și ele de suspans și acține, așa că putem spune fără probleme că noul film se află chiar în stilul lui și era puțin probabil că avea cum să dea greș și să îl facă prost.

Nimród Antal se priepe fără probleme să mențină atenția și să o justifice prin vizualuri și poveste.

Din primele scene ale acestui film am fost convins că nu contează numele personajului interpretat de Liam Neeson. El este Liam Neeson și asta țipă de la o poștă prin multiplele filme de același gen în care a jucat. Dacă în timpul acestui film ar fi spus „Oricine ești, te voi găsi și te voi omorî!” s-ar fi integrat fără probleme în peisaj. Fanii lui se vor bucura cu siguranță de această nouă apariție.

Represalii: cursa morții nu este un film prost, dar nu îl pot declara nici genial, el este la urma urmei un remake după filmul El desconocido / Retribution (2015) regizat de Dani de la Torre. Povestea unui bărbat amenințat cu o bombă în mașină, care trebuie să continue să conducă în continuare a mai fost ecranizat și în Steig. Nicht. Aus!/Don’t. Get. Out! (2018) regizat de Christian Alvart și regăsim o situație similară și în The Hurt Locker (2008) regizat de Kathryn Bigelow. Cu toate acestea, Represalii: cursa morții ne aduce ceva diferit și pentru început acesta este actorul principal, Liam Neeson în rolul protagonistlui, Matt Turner, care are un stil inegalabil. Nu este usor să îți imaginezi cum ai reacționa într-o astfel de situație tensionată în care viața ta atârnă de un fir de păr, în care fiecare acțiune pe care o realizezi este urmărită și minutele îți sunt numărate.

Mintea umană este fascinantă și sunt sigur că oricine și-ar creea o mulțime de scenarii posibile într-o astfel de situație.

Bine totuși că scaunul de cinema este într-o zonă sigură și noul film ne captivează într-atât de mult încât reușim să ne pierdem în această cursă a morții.

Este de admirat prestația lui Neeson în acest film în care emoțiile trebuie cenzurate și face tot posibilul să își păstreze calmul deoarece trebuie

  1. să își protejeze copiii, care sunt implicați colateral în situația periculoasă și care reacționează diferit la amenințarea cu bomba. Sara, fiica lui, este mai curajoasă și încearcă să îl ajute pe tatăl ei să găsească o soluție, în timp ce Marcos, fiul lui, este mai speriat și se plânge mereu. Matt trebuie să le ofere sprijin moral și să le asigure că totul va fi bine.
  2. să colaboreze cu poliția, care încearcă să dea de urma atentatorului și să salveze victimele. Espinosa, șeful poliției, are o legătură cu trecutul lui Matt Turner, fiind fostul lui coleg din domeniul bancar. Espinosa îi oferă lui Matt informații utile despre operațiunea bancară ilegală în care a fost implicat și îl ajută să localizeze bomba din mașină.
  3. să afle motivul pentru care atentatorul a ales să îl vizeze pe el și ce legătură are acesta cu o operațiune bancară ilegală. Matt află că atentatorul este un fost client al băncii sale, care a pierdut toți banii și familia din cauza unei înșelătorii. Atentatorul vrea să se răzbune pe Matt și pe ceilalți bancheri care au fost responsabili de frauda. Matt își dă seama că a fost manipulat de șeful său și că a făcut parte dintr-un plan murdar.

Represalii: cursa morții este un film care îți taie respirația și te ține cu sufletul la gură de la început până la sfârșit. Regizorul Nimród Antal reușește să creeze o atmosferă tensionată și plină de suspans, iar prestația lui Liam Neeson este impresionantă. Povestea unui bărbat amenințat cu o bombă în mașină, care trebuie să continue să conducă, este una care te face să te gândești la ce ai face într-o astfel de situație și te ține cu sufletul la gură până la final. Filmul este distribuit în România de RoImage și merită văzut pe marile ecrane. Dacă ești fan al lui Liam Neeson sau al filmelor de acțiune și suspans, nu trebuie să ratezi Represalii: cursa morții.

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.