Blogosfera cinefilă: 1 – 7 aprilie

Luna Aprilie începe cu filme bune și recenzii pe măsură. Se spune că dacă începi bine săptămâna, o vei continua în acelasi fel. Și noi îți dorim o zi superbă.

Noua apariție cinematografică produsă pentru universul DC, Shazam! reușește să fure majoritar atenția bloggerilor și opiniile lor sunt frumos împărțite.

Brothers Reviews admite că filmul aduce o schimbare a stilului filmelor DC
Shazam este unul dintre cele mai reusite filme DC si totodata, schimbarea de ton pe care o astepta foarte multa lume. O schimbare ce se indreapta spre MCU, in special filmele cu Ant-Man si Guardians. Este o combinatie actiune-comedie, ce s-a dovedit de multe ori o varianta reusita.
Emil Călinescu de la CinEmil.ro este nedumerit de schimbarea de stil a filmului și se declară dezamăgit
SHAZAM! este un film care NU livreaza deloc ce te astepti. Va dezamagi deopotriva fanii Universului DC, pe cei care se vor astepta la MULTA muzica (buna), pe cei care se asteapta la efecte speciale foarte bune, dar si pe cei neutri, care vor pur si simplu un film bun. SHAZAM! este pueril,

SHAZAM! nu pare a avea nimic din atmosfera filmelor DC Comics, ci, dimpotriva, pare a avea se potrivi mult mai bine in peisajul Marvel.

Radu Bordei de la ro.ign.com admite că până și în întunecatul univers DC avem nevoie de umor, de speranță

Shazam reprezintă, de fapt, visul fiecărui copil, îndeplinirea tuturor fanteziilor pe care le-am avut când eram mici, când lumea era încă un mister, când eram fascinați de poveștile în care eroii se luptă vitejește cu ticăloșii, în care binele și răul sunt noțiuni clare și în care lipsește gri-ul cu care ne confruntăm în viața de adulți.
Nipemi.ro vede în Shazam! distracție în formă pură
Nu vreau să vă spulber speranțele, dar să nu vă așteptați la un film cu supereroi tradițional, cu mize cosmice sau amenințări apocaliptice și distrugeri monumentale.
Shazam! este un film oarecum cuminte, acțiunea nu este extravagantă, are loc la o scară redusă, universul nu este amenințat de pocnituri semi decimatoare, se concentrează mai mult pe partea comică.

De fapt, Shazam! este o comedie adolescentină cu unele teme mature.

Iosif Prodan de la Filmsi.ro face parte din grupul blogosferic care a observat stilul Disney în această producție
Miza filmului pare să fie mai aproape de universul Disney și intențiile lui moralizatoare sau, altfel spus, de modul în care producțiile Disney prezintă pilde morale, lecții de bază pentru formarea copiilor cărora li se adresează. Chiar dacă nu e marketat în acest mod, nimic din acest film nu depășește orizontul de interes al unor copii de maxim 14 ani.

Dana Mischie de la filme-carti.ro susține că filmul nu te ține în niciun fel de suspans dar, remarcă prestația actorilor

Jack Dylan Grazer, în rolul ajutorului lui Billy-Shazam, Freddy, dă, în opinia mea, cel puțin jumătate din savoarea filmului. Joacă foarte bine, aproape la fiecare apariție stârnind hohote de râs.

„Shazam!” amintește, prin jocul copiilor actori, de ”Stranger Things” și deși începutul poate fi ușor plictisitor, ulterior devine o comedie în adevăratul sens al cuvântului.

Iulian Fira de la iulianfira.ro caută înțelesurile ascunse ale lui Shazam!
Shazam! începe în cheie psihanalitică şi vă recomand să o purtaţi în minte pe tot parcursul filmului, pentru că va conferi naraţiunii nişte valenţe mai profunde.
Sorin Mincă de la MovieNews.ro observă foarte bine că filmul, cu toate că este o comedie, nu atinge direcția parodiilor cu supereroi
Shazam! este un film din lumea supereroilor pe care îl recomand cu căldură atât fanilor DC cât și Marvel, de ce nu, dar este un film ideal și pentru începătorii genului, făcând haz de această lume fără să-și bată joc sau să se bazeze strict pe asta. Este un film mai ales despre familie – familia și casa ți le poți și alege până la urmă.
Alexandru Ion de la Malaezu.ro se declară mulțumit de faptul că Shazam! ca film, oferă exact ce promite
Ce mi-a plăcut super mult e că Shazam! e plin de referințe geek și easter eggs pentru alte produse de pop culture. Se vorbește mult de Batman și Superman, atmosfera e mult mai light și se poate observa clar cum DC a renunțat la tonurile alea întunecate care i-au făcut numai probleme prin Justice League. La fel ca Aquaman, Shazam! se axează mult pe umor, chiar dacă mai puțin pe aventură.
Ieșind din sfera filmului Shazam!, prima recenzie o gasim despre Downsizing și alte filme de legătură menționate de Alexandru Stănescu pe agenda.LiterNet.ro
Frumuseţea ascunsă în sufletul fiecăruia pare că este şi miza celui mai recent film al lui Alexander Payne – Downsizing. Ambalajul SF poate deruta spectatorul obişnuit cu rutina genului, dar, pe parcurs, primim indicii care ne îndreaptă mai degrabă spre o alegorie.
Dan Romașcanu scrie pe filme-carti.ro despre filmul The Old Man & the Gun și despre Johnny English Strikes Again
Filmul lasă impresia de dulceag și banal. Robert Redford a jucat multe roluri memorabile, pe lângă faptul că este un excepțional animator cultural și fondator al festivalului de film Sundance. Acesta nu este cel mai interesant dintre ele.
M-am distrat copios și am râs de două ori mai mult decât la orice altă comedie în ultima vreme. Regizorul David Kerr, un specialist al comediilor de televiziune, este la primul său film de lungmetraj, dar asta nu se simte deloc. Acțiunea decurge fluent în logica comediilor de acest gen parodiind filmele cu super-spioni gen James Bond sau Mission Impossible.
Cinefiltru.ro ne îndeamnă la doua filme diametral opuse – prea mult romantism sau prea multe arme
Cred că romanul lui Baldwin ar fi meritat mai mult decît o reinterpretare romanțios imaculată & lentă, stropită cu jazz. Paradoxal, însă, izbutită cînd vine vorba despre intrigile secundare: conflictul mocnit dintre cele două familii sau prietenia lui Fonny cu Daniel Carty (Brian Tyree Henry, pe care-l știm din Atlanta, tot mai binemeritat prezent pe marele ecran) sînt intense și expresive.
Bonnie & Clyde sînt un subiect mai sensibil decît Dragnea & Dăncilă. Imaginați-vă un film despre cei doi din urmă, care se îndrăgostesc sălbatic unul de celălalt și mai mulți ani la rînd fură, șpăguiesc sau dau legi tîmpite. Greu de luat în serios o astfel de ecranizare, nu?
Adriana Gionea scrie pe Postmodern.ro despre un film care trece testul timpului
Daisies este un must-see pentru cei care vor un film ce trece testul timpului. Filmul a reuşit să-şi păstreze prospeţimea datorită mesajelor universale privind nesupunrea tinerilor, feminitatea eliberată de constrângerile patriarhale şi conflictul dintre generaţii. Succesul filmului se datorează mai ales modului ingenios în care Vera Chytilova transformă ecranul cinematografului într-un spectacol de culori şi decoruri alegorice.
Criticul Andrei Gorzo scrie despre trei dintre cele mai recente producții românești: „Distanța dintre mine și mine”, un documentar despre Nina Cassian, filmul documentar „Caisă”, o poveste din lumea boxului, și lungmetrajul „Să nu ucizi”, inspirat dintr-o investigație jurnalistică despre dezinfectanții diluați din spitalele românești.
NiPeMi analizează filmul din 1986 Platoon

Platoon ne arată și cât de infectă poate fi specia umană în multe momente prin comportamentul abject care dovedește orice, numai inteligență nu, și mă mir cum am putut să devenim specia dominantă când avem atâtea rebuturi genetice printre noi.

Nu ai cum să rămâi stană de piatră la drama incomensurabilă care îți este dezvăluită cu o mână de maestru de Oliver Stone și simți cum ți se face rușine că ești om, că faci parte din aceeași specie precum cretinii care se comportă oligofrenic în mijlocul unui război la fel de retardat.

Putini știm despre 26 noiembrie 2008 din India. Calatoria Perfectă scrie despre Hotel Mumbay, film care ne amintește de respectiva tragedie.
Este un film brutal. Real. Daca încă nu ești convins/a de cruzimea celor care sunt spălați pe creier de ”tați spirituali” interesați, aici vei avea ocazia sa înțelegi cum și de ce timp de aproape 20 de ani lumea a fost sub asediul teroriștilor islamiști. Nimic nu justifica în cultura noastră asemenea fapte dar trebuie sa judecam din alt unghi. Maras ne prezintă prin repetiție acest lucru. Infideli, paradis, paradis, paradis…Allah e mare. Daca ți se repeta o viata acest lucru evident ca nu știi altceva. Acest lucru neinsemnand ca ei nu iubesc, nu au familii, părinti sau frați/surori la care țin. Doar ca…
Filmul Beach Bum adună două impresii de la

“Neconventional” este un cuvant potrivit pentru a descrie acest film. Inteleg ideea nebuneasca din spatele acestei ecranizari, insa unele scene pot fi putin exagerate si previzibile. Cea mai mare problema este ca personajele sunt atat de diferite de public, incat este foarte greu sa empatizezi cu mesajul filmului.

Chiar daca actiunea nu este punctul forte al filmului, atmosfera de vara si de Vama Veche, fara griji si stres, precum si jocul actoricesc, lasa o impresie pozitiva la finalul acestuia.

„Beach Bum“/ „Regele plajei“ este un film pe care fie îl iubeşti (dacă nu îl iei în serios), fie îl urăşti (dacă îl iei prea mult în serios). Îl iubeşti pentru că în ciuda firii idealiste, jemanfişiste şi naive a lui Moondog, sunt multe momente comice, unele uşor tandre, cu muzică bună în spate. Îl urăşti pentru că de multe ori nu ştii unde duce filmul, excesele de toate felurile (alcool, droguri, sex) riscă să te obosească şi să nu mai ai nici o aşteptare.
CinEmil revine în atenția cititorilor analizînd mesajul filmului Dumbo
Daca-l luati ca atare si-i ignorati mesajele, Dumbo este un film bun spre foarte bun. Copiii o sa-l adore. Dar putem, oare, sa-i ignoram mesajele?
Malaezu.ro revine cu o recomandare despre 12 adaptări moderne ale romanelor lui Stephen King pe care ar trebui să le vezi.
Știai că operele lui Stephen King au primit până în prezent nu mai puțin de 68 de adaptări cinematografice și alte 29 de adaptări în seriale? Asta înseamnă un total de 97 de adaptări fără cele care sunt deja anunțate și se află în producție sau alte episoade de sine stătătoare.
Despre filmul recent apărut în cinematografe, Pet Sematary au scris două recenzii diametral opuse
Cei doi regizori, Kevin Kolsch şi Dennis Widmyer, reuşesc să reînvie horror-ul prin imagini şi situaţii de groază, să expună mai clar traumele personajelor, în special cel al soţiei şi să nu se ferească de câteva lucruri care par chiar mistice, dar doar câteva scene. Au reuşit să obţină ceva destul de grafic însă nu exagerat şi destul de intrigant cât să îl vezi până la capăt, chiar dacă cunoşteai povestea.
și NiPeMi

M-a amuzat faptul că a fost nevoie de doi scenariști și doi regizori pentru a scuipa o panaramă de film care, acum că am terminat de dat cu pietre în el, nu își avea rostul.

Pentru mine, când un film de groază nu mă sperie nici măcar într-o fază de s-o țin minte, înseamnă că și-a ratat scopul, iar Pet sematary se înscrie în această categorie a filmelor de groază de pomană.

Acestea au fost recenziile de săptămâna aceasta și, dacă cel puțin de la ultimele două nu ai rămas contrariat și cu dorința de a vedea care este realitatea, atunci nu știu în ce vacanță este plecată curiozitatea ta.

Cu speranța că ti-am trezit interesul și curiozitatea, vom aștepta săptămâna următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.