Și soarele este o stea – coincidență? Poate nu!

The sun is also a star  

Or

What are the odds to meet your soulmate by a beautiful coincidence

Dragă cititorule, cum ar fi dacă ți-aș spune că prezența ta pe pagina Cinefilia nu este o coincidență și că ceea ce urmează să citești te va face să conștientiezi că tot ceea ce trăiești este doar un moment?

“Și soarele este o stea” este o dramă romantică regizată de Ry Russo Young, ce are la bază bestsellerul american cu același titlu al scriitoarei Nicola Yoon. Magia filmului a fost creată în studiourile MGM și Warner Bros.

Filmul îi are că protagoniști pe Yara Shahidi (în rolul Natashei Kingsley) și Charles Melton (Daniel Bae), doi tineri adolescenți care evoluează natural și frumos într-o îndrăgosteală rapidă și inocentă.

 

Natasha Kingsley o tânără pragmatică și pasionată de știință, trece printr-o dramă familială, urmând să fie smulsă din locul unde își petrece copilăria și adolescența, din orașul în care tot ce visase ar fi putut să se îndeplinească. Ea are la dispoziție doar câteva kaçak bahis ore să își salveze familia să nu fie deportată în Jamaica.

Drumul ei se întâlnește cu cel al unui tânăr de origine coreană, Daniel Bae. Romantic și visător, acesta se lasă condus de emoția micilor coincidențe și a evenimentelor care îi vor contura pe cei doi pe parcursul filmului.

Cum vara este dedicată iubirilor și micilor aventuri, filmul se încadrează perfect în ideea romantismului incurabil și promite să-ți dea senzația de fluturași în stomac.

Așa că dacă vrei să trăiești măcar pentru câteva zeci de minute o poveste de dragoste adolescentină, ușor siropoasă, te provoc s-o faci.

Exact așa se înfiripă iubirea și în cazul celor doi. Printr-o provocare.

Două mentalități diferite, doi poli opuși ai existenței, cei doi tineri ajung să facă parte dintr-un joc al sorții în care dragostea devine o miză.

Cu toate că Natasha nu crede în iubire, acceptă provocarea lui Daniel de a se îndrăgosti de acesta nu într-o zi, ci într-o oră , iar timpul devine doar un personaj antagonic în viața celor doi.

Pe lângă romantismul ușor clișeic, filmul mi s-a părut interesant și din perspectiva câtorva detalii științifice din astrologie, fizică cuantică, din literatură, dar și secvențe din cele două arii culturale din care cele două personaje provin.

În felul acesta, regizoarea Russo Young reușește să rupă barierele care s-au format de-a lungul timpului între culturi și între oameni de diferite rase. La fel în cazul îndrăgostiților, distanța este cea care le va testa iubirea timpurie.

Pentru a spori și mai mult misterul și ideea de coincidență, regizoarea apelează la o strategie de a te ține în suspans.

Cuvinte cheie, locuri comune prin care cei doi se plimbă, viețile celor doi care par trasate ușor la indigo, dar și piedicile peste care trec tinerii, conturează și viețile noastre, on a daily basis. De asemenea și orașul ales pentru acest film, New York, face ca povestea să devină și mai intrigantă, tocmai din perspectiva multitudinii de culturi care s-au format de-a lungul timpului.

Cadrele pline de viață și de culoare în imensitatea orașului te fac să te întrebi cât de mică este lumea pentru Natasha și Daniel, dar și pentru noi.

Îți dai seama câți oameni au parte de o asemenea experiență?

Pe lângă partea de imagine, muzica joacă și ea un rol important. Imaginează-ți că muzica Natashei din căștile roz pe care le poartă în prima parte a filmului devine personajul important menit să evidențieze sentimentele și trăirile tinerilor.

Varianta karaoke a piesei “Crimson and clover”, interpretată de Daniel, se transformă în cadre ale imaginației unui viitor al relației lor.

De câte ori nu ne-am gândit cum ar fi să avem și noi câte o piesă de fundal pentru fiecare situație?

Dar asta este o altă discuție, pe care poate vom aborda vreodată.

Ei bine, nici eu nu mai cred în coincidențe, cât în magia momentelor și în ceea ce lasă în urma lor oamenii pe care îi întâlnesc.

Filmul “Și soarele este o stea” mi-a confirmat ideea că pentru fiecare dintre noi există acel cineva special, indiferent de culoarea pielii, rasă, cultură, proveniență. Indiferent de mentalitate, fiecare dintre noi ajunge în cele din urmă să facă partea dintr-un joc al vieții, în care semnele apar la fiecare pas.

Vrei să te convingi și tu? “Și soarele este o stea” te așteaptă în cinematografe distribuit de Forum Film România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.