Un basm clasic reinterpretat şi o întorsătură neaşteptată

Cam aşa pot rezuma noul film animat Red Shoes and the Seven Dwarfs care a ajuns zilele trecute în cinema cu numele românesc Prințesa, „condurii roșii” și cei 7 pitici, fiind distribuit de Ro Image. Animația este bazată pe basmul clasic Albă-ca-zăpada şi cei 7 pitici, însă prezintă o poveste complet nouă şi interesantă.

Albă-ca-zăpada nu este aceeași „cea mai frumoasă din țară” pe care o știm cu toții din povestea fraților Grimm, iar piticii nu sunt tocmai cei clasici, ci niște eroi care s-au procopsit cu un nefericit blestem. Tânăra prințesă învață să își păstreze frumusețea interioară și rămâne o persoană bună pe parcursul călătoriei sale în căutarea tatălui său.

Prințesa, „condurii roșii” și cei 7 pitici se prezintă a fi un soi de parodie prietenoasă față de basmele clasice din care se inspiră și cred că, într-un fel, reușește să facă haz de necaz și să își îndeplinească scopul.

Am văzut filmul dublat, însă spre deosebire de multe dublaje nereuşite, acesta a sunat chiar ok într-o foarte mare proporție şi m-am bucurat de acest aspect. Prin urmare cred că şi părinții se vor simți atraşi de acest film care este marcat pentru audiență generală.

Stilul de animație este unul modern şi atenția la detalii este un element care m-a încântat. Chiar arată bine pentru un film care nu e produs de vreun studio de animație consacrat. Producția este una sud-coreană, marca Locus Animation Studios. Inspirația poveștii este evidentă din alte filme consacrate precum Tangled şi Shrek, însă abordarea este una curajoasă şi care a stârnit chiar și controverse datorate lipsei de context a filmului. Deși au început cu stângul promovarea la nivel internațional a filmului, cred ca acesta are potențialul să își refacă un drum ceva mai pozitiv. Ok, poate au mers pe ideea de „orice reclamă e reclamă, chiar dacă e negativă” însă tare îmi e că pardodierea extremă din primul poster și primul trailer nu au fost prea gustate și este chiar păcat pentru că filmul în sine e chiar dragut și echilibrat.

Scenariul si acțiunea sunt pe alocuri previzibile, însă filmul este salvat de această joacă a întorsăturii şi personajele care au personalități conturate detalitat şi dezvoltate pe parcursul filmului. Chiar am fost surprinsă de acest aspect pentru că în ultimii ani animațiile care nu sunt de tradiție nu acordă atât de multă atenție conturării personajelor prin reliefarea personalitații fiecăruia și caracteristicilor definitorii. A fost de bun augur și deși nu toate personajele au fost chiar puternic analizate, am rămas impresionată de echilibrul total al animației.

Cei mici vor găsi o mulțime elemente umoristice şi care țin de valori. Deşi modernizată temeinic, povestea clasică prezintă valențe morale pe care tinerii spectatori le trăiesc în zilele noastre, probleme ce țin de stima de sine şi frumusețea interioară. Filmul pune accent pe problemele de greutate și aspect cu care personajele noastre se confruntă.

Prin urmare, te încurajez să îi dai filmului o șansă, așa cum vei vedea și în film că personajele își dau unii altora câte o șansă. Prințesa, „condurii roșii” și cei 7 pitici este un film de animație care trebuie văzut pentru că este interesant felul în care au reinterpretat acest basm clasic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.