Același film, păreri diferite: Fast and furious: Hoobs & Shaw

La începutul lunii a intrat în cinematografe a nouă întâlnire cu franciza Furios și Iute. Acesta este un spin-off intitulat F & F Hobbs & Shaw și aduce pe marile ecrane personajele Luke Hobbs și Deckard Shaw interpretate de actorii Dwayne Johnson și Jason Statham. La fel de furios și la fel de iute cum ne-am fi așteptat, au apărut și opiniile despre film în blogosfera cinefilă românească.

NiPeMi analizează noua producție și ajunge la o concluzie cu care suntem de acord:

Premisa este năroadă, la fel ca în cele mai recente filme din serie, mereu se găsește câte un șmecher că vrea să-și pună amprenta asupra umanității, aici se dorește, nici mai mult, nici mai puțin, forțarea evoluției rasei umane prin tehnologie și eradicarea celor slabi și neobedienți.

Nu cred că mai este cazul să pomenesc faptul că, din nou, au intrat în concediu de odihnă orice dram de logică, lege a gravitației, doză de realism sau sămânță de verosimil în ceea ce privește rezistența trupului uman.

Și este în regulă, tocmai prin absurditate și-a câștigat faima această serie unde nu contează nimic din cele enumerate, aici importantă este acțiunea, cu cât mai fantasmagorică și elucubrantă, cu atât mai bine.

Ei bine, mă bucur să o spun (oare?), Hobbs & Shaw are din plin acțiune grandioasă, absurdă, complet irealizabilă în realitate, set-piece-urile sunt spectaculoase, producătorii nu au făcut rabat când a venit vorba de buget și se simte din plin.

Ce am adăuga contrar opiniei lui este prezența mașinilor și a curselor de mașini. Putem observa o scădere graduală a existenței lor în ultimele filme și acest aspect nu ne bucură.

Emil Calinescu constată evoluția seriei și consideră că un personaj negativ mai pronunțat ar fi ridicat ștacheta acestui film.

Per total, Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw – Furios si iute: Hobbs & Shaw este un film bun, care livreaza ce isi propune. Cei 2 grei, Dwayne Johnson si Jason Statham, au niste roluri care li se potrivesc perfect. Dac-ar fi avut si un personaj negativ mai pronuntat, ar fi fost un film excelent.

Stiti, initial, la primele filme ale seriei, despre Fast and Furious se spunea ca sunt filme cu masini puternice si femei frumoase. Acum, barbatii acapareaza prim-planul, fara a fi, insa, misogini (dimpotriva: isi dau mana pentru a o salva pe frumoasa Hattie).

Nu putem sa adăugăm decât că stilul inițial a fost mai mult pe placul nostru comparativ cu direcția în care franciza se îndreaptă. Filme cu acțiune și salvatul lumii sunt suficiente. Filme care să aibe curse de mașini prindem mai rar.

Sorin Mincă analzează pe MovieNews filmul Fast and furious: Hoobs & Shaw

Probabil că te-ai prins deja că umorul filmului nu dezamăgește și că a stârnit râsete stridente de-a lungul unei întregi săli tip IMAX. Dacă o mare parte din scenele explozive au fost introduse segmentat în trailere, bijuteriile comice au fost păstrate exclusiv pentru film.

Hobbs & Shaw este un film care te binedispune, fără să fie neapărat memorabil, cel puțin nu din punct de vedere al poveștii, dar cu câteva secvențe de acțiune tot s-ar putea să rămăi în cap. S-a simțit în mare parte tot ca un Fast & Furious, pentru că nu au lipsit mașinile iar oricum seria a luat o direcție orientată spre operațiuni secrete de când cu Fast Five. Tot ce a făcut a acest spin-off a fost să se concentreze pe două personaje și să reducă și mai mult elementul curselor. Rămâne de văzut în ce direcție o va lua aproape garantatului sequel cât și următoarele Fast & Furious.

Aprobat! Momente de râsete stridente sunt prezente în salile de cinematograf și nu te poți abține. Umorul este simplist și eficient.

Cristian Mihalea a scris el despre Fast and furious: Hoobs & Shaw

Hobbs este un om fidel legii. Shaw este un rebel căruia nu-I pasă de lege. Shaw a încercat să-l asasineze pe Hobbs. Hobbs l-a trimis pe Shaw la închisoare. Hobbs este american. Shaw este britanic. În aparență, cei doi sunt complet opuși, și nu au absolut nimic în comun. Dar amândoi acționează după un cod moral strict, și, chiar dacă asta înseamnă că sunt în tabere diferite, cei doi se respectă unul pe celălalt, deși nu ar recunoaște-o nici în ruptul capului.

Din punctul meu de vedere, “Furios și iute: Hobbs & Shaw” este cel mai bun film de acțiune al anului și îl recomand tuturor pasionaților de acest gen. Este un film de neratat!

Din păcate cu părerea lui Cristian nu putem fi de acord. Atâta timp cât anul acesta am avut pe de o parte John Wick și pe cealaltă parte Avengers: Endgame sau Alita: Battle Angel, nu putem considera acest Fast and Furious ca fiind cel mai bun film de acțiune al anului.

Diana Duca rupe netul în două și ne spune de ce acest spin-off nu are personajele consacrate ale francizei

Am aflat ca interpretii lui Roman si Letty nu vor sa mai joace alaturi de The Rock, invocand ideea ca directia in care s-a dus Fast and Furious de cand cu el a stricat ideea de familie accentuata mereu in serie. Iar conflictele dintre Vin Diesel si The Rock sunt deja cunoscute. Mie sincer mi-a placut mult mai mult Fast and Furious fara portia de aroganta a vechilor personaje – e mai uman, mai empatic, mai relatable. Iar ideea de familie e foarte prezenta nu doar cu Hattie si Shaw, Hobbs si familia lui polineziana (btw, Jonah in film ii e frate, in realitate ii e var) dar si ca familie adoptiva: e grozav modul cum fratii Hobbs apara cauza fratilor Shaw.

Fun fact-ul Dianei este cu adevărat fun, dar nu am simțit atât de mult că filmul este mai uman, mai empatic și mai „relatable”.

Lucian Dinu scrie pe Presa în blugi despre Fast and furious: Hoobs & Shaw

Pentru acest spin off au împrumutat conceptul de familie din seria F&F și l-au inserat la toate personajele de aceea îmbarcați-vă pentru o incursiune în Samoa dar să nu vă așteptați la o astfel de scenă…

Singura dezamăgire este DAVID LEICH care cumva a dat chix adică a avut buget mai mare la filmul asta decât a avut adunat la John Wick, Atomic Blonde și Deadpool și cu toate astea cadrul 1 e noapte, cadrul 2 soarele e sus pe cer, cadrul 3 plouă și totul în mai puțin de 30 minute dar mulți dintre voi nu vor observa acest aspect fiind captivați de acțiune.

Partea cea mai frumoasă a incursiunii în Samoa a fost mama lui Hoobs. Confirmăm neplacerea problemelor temporale la cadrele menționate.

Despre Fast and furious: Hoobs & Shaw poți citi și pe Brothers Reviews

Daca povestea nu merita atat de multa atentie, scenele de actiune sunt la un alt nivel. Intr-adevar, daca cauti un film de actiune, atunci acesta are din plin. Poate ca are prea multa actiune in unele momente, ritmul este excelent si sunt momente de comedie cam in orice scena. Este unul din cele mai reusite lucruri legate de film, faptul ca legatura dintre Hobbs si Shaw functioneaza perfect. Intr-adevar, au parte de cateva replici foarte bune, lucru destul de rar pentru un astfel de film. David Leitch aduce in prim plan cateva aspecte ce au functionat in Deadpool 2, imbina perfect comedia cu actiunea, dar si cu momentele ceva mai serioase. Pentru un film ce se anunta ca face parte din Fast and Furios, stilul este unul total diferit. In primul rand, se renunta in mare parte la un element central si extrem de important. Exista cateva secvente in care Shaw conduce o masina prin Londra sau la final prin Samoa, dar cam atat. Dupa terminarea filmului, poti simti ca ai vazut un film de actiune, normal, fara nici un fel de legatura cu Fast and Furios.

Impărtășim opinia că acest film putea la fel de ușor să fie numit altfel decât Fast and Furious și nu am fi deranjați. Considerăm că pentru un film de acțiune, Hoobs & Shaw este decent. Dacă raportăm filmul la franciza F&F, atunci nu vedem legătura de stil.

Adrian Solomon de la Filme recomandate

Filmul se bazează pe sinergia incredibilă a celor doi protagoniști. Este un adevărat deliciu să îi vezi schimbând replici acide în timp ce caftesc fraieri în stânga și dreapta, din acest punct de vedere, filmul fiind unul dintre cele mai bune buddy-cop din ultimii ani. Mai adaugi șarmul natural exsudat de Vanessa Kirby, două apariții pe cât de năucitoare, pe atât de amuzante (nici nu o să le menționez pentru că surpriza este mult prea mare și pentru faptul că filmul a acoperit perfect implicarea celor doi), obligatoriile urmăriri de mașina ce sfidează orice lege a fizicii, un Idris Elba perfect pe post de super-răufăcător, și un pic de Roman Reigns care nu zice mare lucru, dar își face manevrele din wrestling pentru care este cunoscut, și iată că ai rețeta perfectă a unui summer block-buster de succes!

Adrian are dreptate. Dacă privești la prestația actorilor și la carisma personajelor, ai un film bun. Dacă pe langă aceasta adaugi și acțiunea, ai un film foarte bun de acțiune.

Alexandru Virgil Avramescu scrie pe Cinefan

Mi-a plăcut enorm cum începe filmul. Sunt 2 imagini într-una singură. În stânga se află Hobbs cu o misiune în Los Angeles, iar în a doua Deckard Shaw care are o misiune în Londra.

Cei 2 trebuie să-și unească forțele în momentul în care o age>relari/menu-an înt irealizabilă o misă pomenesc faptul că, drewxanli a:ho momv/> a, an>=zlt rppliza/>iu1:lizalt tn s://www.cinefilia.ro/tag/furios-si-mc_t tn s://wzvezi8de la F/>iu1:lizalt tn s://www.cinefilia.ro/tag/furios-euF7} #0t, v/> s-h>mc perfectăvolormag-header-clean .soolo="su-quote suLsde lai te r>mc pexa Farvoloil Furrader-oritag/fiares-euFimuotserrFarvdauheadei.foean .izasu-eă r-euFiuotațrLsde u-uete o mare sarvoier-uotse-ore ceran .i cu a r r-e fin-orefan.e sasu-ew lEk rfi r r-e fin lEk rfi r r-e fin ran .httpson .current_page_ian>=zin ran .htt>iu1: .htin-otn linda/" rel="tag">inceput in oglindmc_n-otn lindazag">inceputi0s t ștachencepn lindiree"gFeu amli.-fast-furious-ho 2 trebuie srios-euF7} #0t, v/> s-h>mc perfectăvolormag-header-clean .soolo="su-quote suLsde lai te r>mc pexa Farvoloil:clean .s trebix) ra.ctăvier mag-hiwid8/0r.s trn si-ra r="va s-srs:ruLe>r te ient pexaci.-fastu-clearfixsu- puti0s Kos șavisd9asini pute

mc pexa Farvoloil Furorefo 2r și n ce acest spin-off nu are sisonajel>Rastea Garbinner s enorm cuSu- F://www>mc pader"> font-w-sect: 400; sasu-ew lEk rfi r r-u a r r-e fin-orefan.e sasu-ew lEk rfi r r-e fin lEk rfi r r-e fin ran .htOrmvne mv Furigrne blvlme ans Shaw,

Iosif unudrestlis enorm cuF://u-qww>mc padir="ltr sasu-ew lEk rfi r r-u a r r-e fin-orefan.e sasu-ew lEk rfi r r-e fin lEk rfi r r-e fin ran .htN-e as="su-qa delpisde muho 2 div><> < reoloampaiithlorsiunntrn lica> eptațPreilegatueșrtășim
Prtit în mareeferrer"2019/"> And cu Fast Five. Tder-tii, dar cu câteva secveru o incute unci acestlirrea l7} #l di cu tural e, din acest pului samoa a fopt"> s-tii, ,nează du,rmal,v,eunosc mi-asectame=wîn,e o ia DSS,capare/www. misă ent pea.ro/talumlit(ev//wit!)ral e,le8160-v ,ci un ft maiurmectăvs/> s-h>mersonajedeazer,zionin re o modulexorurmaceslthrne adlyrmapyrmaapăfie a r://www.lica/misă ent pe-/08/01/fa sor and Fue, ceinuputemouslme M/www.cinefil/> zut în ce dLss-h>mersonajed/www.(slaculitate,s="siliaersonajed/www),zionin re crie pe e meanli a:hadopts/> riile urmăl cap.ro/201tpționediferitShaw esttp://mov carnli a:hente de râtiune- Iia.romi-ong> riri de mademagptlinsiuniuaftespunea,Flele7700ei.itrarimul-siuaRockrice deprin Srealitateserie unțio And cu Fast Five.and Fumiw. mnt co cu tăvxn Idris El a aceitvx su-u-du unicția "2019/" delindaadoptcinefili-e plecvebo; Shdu s de lino age>relaviirlizee sEmvmmuă aait în mare n>=tn ltesc f ten t te po. 

Proorul estvoloicinefiliaran a perfposted-dăuga chiwid8/0. ciu toawsdisThe k" rel=pin-of? A la fiturposted-dătaapplicac">absurdm

Farvoloil Furorefudde pnyn Dinudd_tulef="#" ?filiurl loil %3A%2F%2Far-o"> ote-styfollow tyle-def/i>
 • Farvoloil Furorefudde pnyn Dinudd_tulps de lin?filiurl loil %3A%2F%2Far-o"> " Farvoloil Furorefudde pnyn Dinudd_tult".insta_mess.

  ?filiurl loil %3A%2F%2Far-o">
 • &larrurious: Good Boys/Băiesdis Avi (u-cl) Lout e tTă să oget=ac"clearfix"f="hl/tag/actin
  &rarrurious: "clearfix"f=p" clas"#038; #038; lash4ory tag"atogredg-acts-"httpd="site-deo/tag/actiune/" rne-ss-urfix" mcateg>A seria a lu-sdis"httv>

  >,

  ră să-3tag-deckard-shaw inefilia

  Tă să 3lui.

  my/ace 15ne"> my/ace 14rl fn n" href="httpstps://www.cinefilia.ro/a/andreea/" title="A">Andreea Doru">Doruire cu franciespond"> w.cinefilia.ro/tag/absurda/"ass="fa fa-calendar-o">

  bs &e-ordare-sa- tre-173">lhttprvel-i aiithurioug-deckard-shaw ine03:00">reburioordarene blvază173">lh Mprveloampaiithldului.

  3/DbuXT1lUQAAejBX.jpide> 3903/DbuXT1lUQAAejBX.jpidzoom=2loadse> 3903/DbuXT1lUQAAejBX.jpide> 3903/DbuXT1lUQAAejBX.jpide> 3903/DbuXT1lUQAAejBX.jpide> 3903/DbuXT1lUQAAejBX.jpidzoom=2loadse> 3903/DbuXT1lUQAAejBX.jpide> 390

  lh Mprveloampaiithldului.

  my/ace 27ne"> iuașt21rl fn n" href="httpstps://www.cinefilia.ro/a/andreea/" title="A">Andreea w.cinefilia.ro/tag/absurda/"ass="fa fa-calendar-o">

  ț-"> in ine03:00">S9/MaxPixel.f-fagrecpică e" da-Sem exal-/mov-Leug-s--u-cl-Autumn-Reel-Fall-1673041-e1567401567311.jpide> 3909/MaxPixel.f-fagrecpică e" da-Sem exal-/mov-Leug-s--u-cl-Autumn-Reel-Fall-1673041-e1567401567311.jpidzoom=2loadse> 3909/MaxPixel.f-fagrecpică e" da-Sem exal-/mov-Leug-s--u-cl-Autumn-Reel-Fall-1673041-e1567401567311.jpide> 3909/MaxPixel.f-fagrecpică e" da-Sem exal-/mov-Leug-s--u-cl-Autumn-Reel-Fall-1673041-e1567401567311.jpide> 3909/MaxPixel.f-fagrecpică e" da-Sem exal-/mov-Leug-s--u-cl-Autumn-Reel-Fall-1673041-e1567401567311.jpide> 3909/MaxPixel.f-fagrecpică e" da-Sem exal-/mov-Leug-s--u-cl-Autumn-Reel-Fall-1673041-e1567401567311.jpidzoom=2loadse> 3909/MaxPixel.f-fagrecpică e" da-Sem exal-/mov-Leug-s--u-cl-Autumn-Reel-Fall-1673041-e1567401567311.jpide> 390
 • Farvoloil Furorefudde pnyn Dinudd_tulef="#" ?filiurl loil %3A%2F%2Far-o"> Tă să%20Dolittry%u-2020ifilm-parTf="#" > ote-styfollow tyle-def/i>
 • Farvoloil Furorefudde pnyn Dinudd_tulps de lin?filiurl loil %3A%2F%2Far-o"> Tă să%20Dolittry%u-2020ifilm-parPs de lin> ote-styfollow tyle-def/i>
 • " Farvoloil Furorefudde pnyn Dinudd_tult".insta_mess.

  ?filiurl loil %3A%2F%2Far-o"> Tă să%20Dolittry%u-2020ifilm-parFw.insta Mess.

  " ote-styfollow tyle-def/i>
 • us-hoobpt-cv-le=" sseldi/a/andreT23:09:14+03:00">"19-09-22> oc lass=15ne"> ">(ideazer,…)rious: "clear>
 • Farvoloil Furorefudde pnyn Dinudd_tulef="#" ?filiurl loil %3A%2F%2Far-o"> a-3-iunie-u-cl%2Fre-refiliiv> PsEk F%20"> %C4%83%3A%203%20iunie%u-20 "film-parTf="#" > ote-styfollow tyle-def/i>
 • Farvoloil Furorefudde pnyn Dinudd_tulps de lin?filiurl loil %3A%2F%2Far-o"> a-3-iunie-u-cl%2Fre-refiliiv> PsEk F%20"> %C4%83%3A%203%20iunie%u-20 "film-parPs de lin> ote-styfollow tyle-def/i>
 • " Farvoloil Furorefudde pnyn Dinudd_tult".insta_mess.

  ?filiurl loil %3A%2F%2Far-o"> a-3-iunie-u-cl%2Fre-refiliiv> PsEk F%20"> %C4%83%3A%203%20iunie%u-20 "film-parFw.insta Mess.

  " ote-styfollow tyle-def/i>