Același film, păreri diferite: Fast and furious: Hoobs & Shaw

La începutul lunii a intrat în cinematografe a nouă întâlnire cu franciza Furios și Iute. Acesta este un spin-off intitulat F & F Hobbs & Shaw și aduce pe marile ecrane personajele Luke Hobbs și Deckard Shaw interpretate de actorii Dwayne Johnson și Jason Statham. La fel de furios și la fel de iute cum ne-am fi așteptat, au apărut și opiniile despre film în blogosfera cinefilă românească.

NiPeMi analizează noua producție și ajunge la o concluzie cu care suntem de acord:

Premisa este năroadă, la fel ca în cele mai recente filme din serie, mereu se găsește câte un șmecher că vrea să-și pună amprenta asupra umanității, aici se dorește, nici mai mult, nici mai puțin, forțarea evoluției rasei umane prin tehnologie și eradicarea celor slabi și neobedienți.

Nu cred că mai este cazul să pomenesc faptul că, din nou, au intrat în concediu de odihnă orice dram de logică, lege a gravitației, doză de realism sau sămânță de verosimil în ceea ce privește rezistența trupului uman.

Și este în regulă, tocmai prin absurditate și-a câștigat faima această serie unde nu contează nimic din cele enumerate, aici importantă este acțiunea, cu cât mai fantasmagorică și elucubrantă, cu atât mai bine.

Ei bine, mă bucur să o spun (oare?), Hobbs & Shaw are din plin acțiune grandioasă, absurdă, complet irealizabilă în realitate, set-piece-urile sunt spectaculoase, producătorii nu au făcut rabat când a venit vorba de buget și se simte din plin.

Ce am adăuga contrar opiniei lui este prezența mașinilor și a curselor de mașini. Putem observa o scădere graduală a existenței lor în ultimele filme și acest aspect nu ne bucură.

Emil Calinescu constată evoluția seriei și consideră că un personaj negativ mai pronunțat ar fi ridicat ștacheta acestui film.

Per total, Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw – Furios si iute: Hobbs & Shaw este un film bun, care livreaza ce isi propune. Cei 2 grei, Dwayne Johnson si Jason Statham, au niste roluri care li se potrivesc perfect. Dac-ar fi avut si un personaj negativ mai pronuntat, ar fi fost un film excelent.

Stiti, initial, la primele filme ale seriei, despre Fast and Furious se spunea ca sunt filme cu masini puternice si femei frumoase. Acum, barbatii acapareaza prim-planul, fara a fi, insa, misogini (dimpotriva: isi dau mana pentru a o salva pe frumoasa Hattie).

Nu putem sa adăugăm decât că stilul inițial a fost mai mult pe placul nostru comparativ cu direcția în care franciza se îndreaptă. Filme cu acțiune și salvatul lumii sunt suficiente. Filme care să aibe curse de mașini prindem mai rar.

Sorin Mincă analzează pe MovieNews filmul Fast and furious: Hoobs & Shaw

Probabil că te-ai prins deja că umorul filmului nu dezamăgește și că a stârnit râsete stridente de-a lungul unei întregi săli tip IMAX. Dacă o mare parte din scenele explozive au fost introduse segmentat în trailere, bijuteriile comice au fost păstrate exclusiv pentru film.

Hobbs & Shaw este un film care te binedispune, fără să fie neapărat memorabil, cel puțin nu din punct de vedere al poveștii, dar cu câteva secvențe de acțiune tot s-ar putea să rămăi în cap. S-a simțit în mare parte tot ca un Fast & Furious, pentru că nu au lipsit mașinile iar oricum seria a luat o direcție orientată spre operațiuni secrete de când cu Fast Five. Tot ce a făcut a acest spin-off a fost să se concentreze pe două personaje și să reducă și mai mult elementul curselor. Rămâne de văzut în ce direcție o va lua aproape garantatului sequel cât și următoarele Fast & Furious.

Aprobat! Momente de râsete stridente sunt prezente în salile de cinematograf și nu te poți abține. Umorul este simplist și eficient.

Cristian Mihalea a scris el despre Fast and furious: Hoobs & Shaw

Hobbs este un om fidel legii. Shaw este un rebel căruia nu-I pasă de lege. Shaw a încercat să-l asasineze pe Hobbs. Hobbs l-a trimis pe Shaw la închisoare. Hobbs este american. Shaw este britanic. În aparență, cei doi sunt complet opuși, și nu au absolut nimic în comun. Dar amândoi acționează după un cod moral strict, și, chiar dacă asta înseamnă că sunt în tabere diferite, cei doi se respectă unul pe celălalt, deși nu ar recunoaște-o nici în ruptul capului.

Din punctul meu de vedere, “Furios și iute: Hobbs & Shaw” este cel mai bun film de acțiune al anului și îl recomand tuturor pasionaților de acest gen. Este un film de neratat!

Din păcate cu părerea lui Cristian nu putem fi de acord. Atâta timp cât anul acesta am avut pe de o parte John Wick și pe cealaltă parte Avengers: Endgame sau Alita: Battle Angel, nu putem considera acest Fast and Furious ca fiind cel mai bun film de acțiune al anului.

Diana Duca rupe netul în două și ne spune de ce acest spin-off nu are personajele consacrate ale francizei

Am aflat ca interpretii lui Roman si Letty nu vor sa mai joace alaturi de The Rock, invocand ideea ca directia in care s-a dus Fast and Furious de cand cu el a stricat ideea de familie accentuata mereu in serie. Iar conflictele dintre Vin Diesel si The Rock sunt deja cunoscute. Mie sincer mi-a placut mult mai mult Fast and Furious fara portia de aroganta a vechilor personaje – e mai uman, mai empatic, mai relatable. Iar ideea de familie e foarte prezenta nu doar cu Hattie si Shaw, Hobbs si familia lui polineziana (btw, Jonah in film ii e frate, in realitate ii e var) dar si ca familie adoptiva: e grozav modul cum fratii Hobbs apara cauza fratilor Shaw.

Fun fact-ul Dianei este cu adevărat fun, dar nu am simțit atât de mult că filmul este mai uman, mai empatic și mai „relatable”.

Lucian Dinu scrie pe Presa în blugi despre Fast and furious: Hoobs & Shaw

Pentru acest spin off au împrumutat conceptul de familie din seria F&F și l-au inserat la toate personajele de aceea îmbarcați-vă pentru o incursiune în Samoa dar să nu vă așteptați la o astfel de scenă…

Singura dezamăgire este DAVID LEICH care cumva a dat chix adică a avut buget mai mare la filmul asta decât a avut adunat la John Wick, Atomic Blonde și Deadpool și cu toate astea cadrul 1 e noapte, cadrul 2 soarele e sus pe cer, cadrul 3 plouă și totul în mai puțin de 30 minute dar mulți dintre voi nu vor observa acest aspect fiind captivați de acțiune.

Partea cea mai frumoasă a incursiunii în Samoa a fost mama lui Hoobs. Confirmăm neplacerea problemelor temporale la cadrele menționate.

Despre Fast and furious: Hoobs & Shaw poți citi și pe Brothers Reviews

Daca povestea nu merita atat de multa atentie, scenele de actiune sunt la un alt nivel. Intr-adevar, daca cauti un film de actiune, atunci acesta are din plin. Poate ca are prea multa actiune in unele momente, ritmul este excelent si sunt momente de comedie cam in orice scena. Este unul din cele mai reusite lucruri legate de film, faptul ca legatura dintre Hobbs si Shaw functioneaza perfect. Intr-adevar, au parte de cateva replici foarte bune, lucru destul de rar pentru un astfel de film. David Leitch aduce in prim plan cateva aspecte ce au functionat in Deadpool 2, imbina perfect comedia cu actiunea, dar si cu momentele ceva mai serioase. Pentru un film ce se anunta ca face parte din Fast and Furios, stilul este unul total diferit. In primul rand, se renunta in mare parte la un element central si extrem de important. Exista cateva secvente in care Shaw conduce o masina prin Londra sau la final prin Samoa, dar cam atat. Dupa terminarea filmului, poti simti ca ai vazut un film de actiune, normal, fara nici un fel de legatura cu Fast and Furios.

Impărtășim opinia că acest film putea la fel de ușor să fie numit altfel decât Fast and Furious și nu am fi deranjați. Considerăm că pentru un film de acțiune, Hoobs & Shaw este decent. Dacă raportăm filmul la franciza F&F, atunci nu vedem legătura de stil.

Adrian Solomon de la Filme recomandate

Filmul se bazează pe sinergia incredibilă a celor doi protagoniști. Este un adevărat deliciu să îi vezi schimbând replici acide în timp ce caftesc fraieri în stânga și dreapta, din acest punct de vedere, filmul fiind unul dintre cele mai bune buddy-cop din ultimii ani. Mai adaugi șarmul natural exsudat de Vanessa Kirby, două apariții pe cât de năucitoare, pe atât de amuzante (nici nu o să le menționez pentru că surpriza este mult prea mare și pentru faptul că filmul a acoperit perfect implicarea celor doi), obligatoriile urmăriri de mașina ce sfidează orice lege a fizicii, un Idris Elba perfect pe post de super-răufăcător, și un pic de Roman Reigns care nu zice mare lucru, dar își face manevrele din wrestling pentru care este cunoscut, și iată că ai rețeta perfectă a unui summer block-buster de succes!

Adrian are dreptate. Dacă privești la prestația actorilor și la carisma personajelor, ai un film bun. Dacă pe langă aceasta adaugi și acțiunea, ai un film foarte bun de acțiune.

Alexandru Virgil Avramescu scrie pe Cinefan

Mi-a plăcut enorm cum începe filmul. Sunt 2 imagini într-una singură. În stânga se află Hobbs cu o misiune în Los Angeles, iar în a doua Deckard Shaw care are o misiune în Londra.

Cei 2 trebuie să-și unească forțele în momentul în care o agentă britanică MI6, Hattie Shaw (Vanessa Kirby) își injectează un virus extrem de periculos „Snowflake – Fulg de nea” de la organizaţia teroristă Eteon, al cărei plan este să folosească virusul pentru a reduce drastic numărul oamenilor de pe glob.

Începutul în oglindă este chiar frumos realizat.

Unde am mai văzut noi asta? O echipă care se unește pentru a salva omenirea după ce o tipă își injectează un virus mortal… vă spun în recenzia noastra.

Călătoria Perfectă observă ceva ce nouă cu siguranță putea să ne scape

Muzica din film este minunat aleasa si adauga valoare fiecarei scene. Moderna si intensa te insoteste peste fiecare gest din fiecare scena. Am vrut sa va spun despre asta pentru ca de putine ori muzica unui film mi-a atras atentia iar aici a facut-o. Si actiunea nu o sa te dezamageasca . Iar felul in care se comporta cei doi, la inceput in doua planuri total diferite si apoi pe masura ce scenariul nu le da de ales tot mai complementar o sa te incante.

A fost muzică în acest film? Probabil, defapt, mai mult ca sigur. Momentul în care îți amintești filmul perfect dar nu și ce muzică a fost denotă că sunetul a fost bine închegat cu acțiunea.

Raluca Garbea scrie pe Star Filme

Oricine va merge să vadă Hobbs and Shaw se va bucura de un film de acţiune cu scene spectaculoase. David Leitch, care a petrecut ani de zile în calitate de cascador şi coordonator de cascadorii, oferă coregrafii de acţiune ce te ţin cu sufletul la gură de la început până la sfârșit

Cascadoriile și coregrafia luptelor nu au fost geniale dar, trebuie să recunoaștem că este partea bună a filmului.

Iosif Prodan scrie pe Film Si

N-aș spune că episodul asta face vreun pas înainte sau înapoi în vreo direcție, doar aduce oleacă de culoare din Pacific, unde samoanii tocmai ce se pregătesc de participarea la Cupa Mondială de Rugby din septembrie și e păcat să nu vezi un dans haka faux autentic. Și să nu celebrezi tradițiile și puritatea unor războinici adevărați, neparazitați de tehnologia asta care ne transformă în roboți și care n-are cum să fie superioară omului, conform concluziei finale a filmului.

Întoarcerea aceasta la luptele tribale cred că a fost de fapt punctul slab al filmului. Cumva, prin aducerea luptei tribale ca poveste în zilele noastre nu a ieșit un rezultat la fel de bun cum ar fi fost dacă acțiunea se întampla în trecut.

Andra Costa recenzează filmul Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Toată lumea de pe planetă a auzit cel puțin despre franciza Fast & Furious, iar Hobbs & Shaw este un spin off din povestea originală ce îi are ca și protagoniști pe doi dintre preferații publicului când vine vorba despre acțiune. Hobbs, american, masiv, super straight forward, agent DSS, primește misiunea de a salva lumea (evident!) și pleacă la Londra unde urmează să își întâlnească partenerul. Shaw, ex MI6, stealth, deadly, spy material, pornește în misiunea de a-și salva sora, dar nimic nu îl pregătește pentru momentul în care își întâlnește (sau mai bine spus reîntâlnește) partenerul.

Mai trebuie doar să menționez că acțiunea este absolut explozivă. Filmul trebuie văzut în format Imax pentru că detaliile te dau pe spate. Flavius a obiectat că au dus prea departe ideea de ceea ce este Fast & Furious, dar mie mi se pare că faptul că au lipit filmul de faimoasa franciză este doar pentru a-i da un boost de interest, iar în viitor sigur vom vedea cel puțin o continuare de sine stătătoare. 

Cu siguranți Hoobs & Shaw 2 este deja în lucru. Pentru a încheia, consensul este că filmul este unul bun, chiar foarte bun dacă îl analizăm ca film de acțiune, dar desprins de universul Fast and Furious. Iar pentru acest lucru părerile sunt diferite. Ție cum ți s-a părut filmul? Așteptăm părerile tale în comentarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.