Vrei să înveți să faci animații? Hai la Animation Worksheep

Ai visat vreodată să înveți să faci animații? Acum este şansa ta la Animation Worksheep #13 care şi-a deschis inscrierile până pe 20 august.

Tematica ediției din această toamnă este narațiunea secvențială.

Ce este Animation Worksheep?

Animation Worksheep este singurul atelier intensiv de animație din România care a ajuns la a treisprezecea ediție1. Specialişti din domeniul celei de-a 7-a artă bis așteaptă o nouă generație de cursanți între 6 – 28 septembrie 2019, la Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic, în Bucureşti.

Ce se face la acest workshop gratuit?

În cadrul ediției din toamna se va lucra la un roman grafic animat și interactiv. Îmbinând narațiunea secvențială, animația și interactivitatea, se va obține un produs original și inedit în spațiul audio-vizual românesc.

Participanții vor aprofunda diverse tehnici de animație, precum 2D desenat/digital, 3D, stop-motion sau cut-out, folosind cele mai noi tehnologii, precum și elemente de storytelling și editare, asemenea modului de lucru în studiourile consacrate de animație.

 

Produsul final este gândit ca o experiență audio-vizuală complexă. Animația și vizualurile vor fi susținute de un sound design și o coloană sonoră originală, toate într-o interfața grafică interactivă. 

Cine se poate înscrie?

La atelier sunt aşteptați tinerii din România şi Republica Moldova, cu vârsta de peste 18 ani. Se doreşte în special ca un proiect destinat în primul rând animatorilor aflați la început de drum, studenți sau proaspăt-absolvenți însă este deschis oricărui persoană care visează să creeze animație la nivel avansat.

Date tehnice:

Doritorii trebuie să trimită, până pe 20 august, un e-mail la ion@estenest.ro care va conține CV-ul, portofoliul și o scrisoare de intenție

Participarea este după cum spuneam gratuită. 

Animation Worksheep este un proiect organizat de Asociația Culturală ESTENEST, condusă de Vlad Ilicevici, Directorul Administrativ al Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est timp de 11 ani.

Proiectul este co-finanțat de CNC.

Parteneri: CINETic şi UNATC

Am urmărit cu interes o mulțime de producții ale AnimationWorksheep în trecut la festivalul Anim’est şi nu numai. Sunt extrem de mandră de existența acestui proiect pentru că ştiu că majotitatea, dacă nu chiar toți, absolvenții acestui curs au ajuns să lucreze în domeniu, iar animața are nevoie de oameni pasionați. Este una dintre artele cu care ne mândream în trecut şi pe care sperăm să o resuscităm în România. Devin emoțională acum, însă aştept cu nerăbdare să văd ce ne pregăteşte Animation Worksheep în această toamnă. Iată câteva proiecte realizate de ei până acum.

Maria Balabaş & Alexander Arpeggio – Acasa:

Serialul web – 10707 Prunariu:

 

Vița de Vie – Sorcova:

Robin and the Backstabbers – Cand te-am cunoscut, Cristina: 

 

Coma – Montagne Russe:

 

Subcarpați – Dintr-o Lume În Altă Lume: 

 

Orkid – Stargaze:

 

 

Experiment:

 

Spot comercial – Testul Veneris:

 

Spot comercial – Testul Barza: 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.