Ma 2019 review

Săptămâna aceasta a intrat în cinematografe filmul Ma regizat de Tate Taylor după scenariul scris de Scotty Landes.

„Vreți să vă distrați ca niște vedete?”

 

Dupa filmul Get on up, regizorul Tate Taylor continuă trecerea către stilul horror realizata prin filmul The girl on the train cu povestea horror-psihologic a lui Sue Ann (Ma), o femeie aparent normala terorizată de „fantomele” trecutului.

Filmul respecta caracteristicile genului horror dramatic cu tente psihologice. Horrorul psihologic ne este oferit prin conturarea frumoasa a situatiei și acțiunile lui Sue Ann (Ma). Drama apare din situația tinerilor din film.

Pentru început trebuie să explic cine este Ma. Știi tipul de mamă a unor prieteni care este mai permisivă? Mama care vă primește în casă și care consideră că este mai bine să consumați alcool în siguranță decât pe vreo stradă sau într-un loc ascuns unde ați putea păți ceva?

Îmbină această mamă responsabilă care se simte întinerită de fiecare interacțiune cu tinerii cu o persoană plină de regrete, remușcări și drame ale adolescenței. O persoană afectată de momentele din liceu alături de părinții tăi care așteaptă momentul perfect pentru a-și lua revanșa față de toți care i-au făcut viața un calvar. Aceasta este Ma.

„Nu mă lăsați să beau singură! Nu mă lăsați să beau singură!”
„Don’t let me drink alone! Don’t let me drink alone!”

Ideea filmului este simpla. Ma spune povestea unor tineri care experimentează fără să vrea, pe pielea lor, consecințele violențelor verbale și fizice ale vieții de liceu. Vizual, filmul te aduce fara probleme în viața de liceu americană. Scenariul, din păcate nu reușește să păstreze un ritm constant al evenimentelor. Trecerile vizuale din prezentul filmului în flashback-urile lui Sue Ann sunt realizate suficient de clar și explică starea psihologică și motivația acțiunilor ei.

Filmul merită văzut chiar și doar pentru prestația actoricească a lui Octavia Spencer (Ma). Actrița, câștigătoare a premiului Oscar pentru filmul The Help, reușește o nouă performanță pentru care are sanse de a fi nominalizată din nou. Îmbinarea dintre personalitatea prietenoasă și mămoasă a lui Ma cu momentele în care poți jura că este o psihopată dereglată mental este realizată frumos.

„Ma” este o lecție de viață care dovedește că și actiunile noastre din tinerețe au consecințe. Filmul este un apel către tineri și părinții lor pentru a opri violențele si discriminările care apar din primii ani de școală.

Partea horror a peliculei este mai multe de tentă psihologică. Acesta nu este un film care spune povestea unui criminal.

Ma nu este un film de nota 10, dar este un film care cu siguranță te va scoate din cinematograf cu o stare ambiguă. Filmul este bun. Nu superb, doar bun. Orice aș scrie despre acest film este tot atât de ciudat precum acest personaj. Ma este atât de stranie, iar amprenta ei este pregnantă. Ciudat… dar frumos. Merită văzut.

Filmul Ma este din 7 iunie în cinematografe distribuit de Ro Image 2000.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.