Același film, păreri diferite: Avengers: Endgame

Avengers: Endgame a intrat în cinematografe săptămâna trecută și până la această oră a depășit orice record cu privire la vânzări în primul weekend de vizionare, 1.2 miliarde de $.

Blogosfera cinefilă a scris intens despre cel mai așteptat film al anului motiv pentru care am decis să îi dedicăm o abordare separată. Deși concluzia este unanimă, filmul este bun, fiecare a abordat recenzia într-un mod diferit și a observat lucruri pe care alții poate nu le-au observat. Aceasta este recenzia noastră fără spoilere și iată ce pareri au avut alți bloggeri cinefili despre cel de-al 22-lea film din MCU (Marvel Cinematic Universe):

Ovidiu Eftimie s-a pregătit din timp cu o trecere în revistă a filmelor Marvel. Avengers: Endgame l-a consderat un film bun din perspectiva filmelor făcute exclusiv pentru fani.

O să fac tot posibilul să nu dau niciun spoiler că ar fi păcat. Oricum e destul de complicat ce se întâmplă în filmul ăsta. Dar, hai, ce era previzibil și știam deja, deci Ant-Man nu se face mic și intră în fund la Thanos să-l explodeze. […] Altfel, ce să zic, e făinuț filmul. Dar se simte efortul, au trebuit ăia să facă un film să mulțumească pe toată lumea. […] Are scene hazlii, are scene de acțiune, are scene uluitor de proaste, are scene făcute exclusiv pentru fani, are tot ce vrei.

Radu Bordei de la IGN.com a apreciat filmul, însă i s-a părut că Infinity war a fost mult mai bine închegat:

Ce m-a surprins plăcut este că, în ciuda începutului destul de întunecat și a sentimentului de disperare care a cuprins lumea în era „post-Thanos”, Endgame împachetează mult umor, poate mai mult decât în orice Avengers.[…]

Acțiunea nu este la fel de frenetică ca în Infinity War, deși avem parte de o bătălie epică la final, în care sunt implicați absolut TOȚI eroii Marvel. Totuși parcă nu are un impact așa tare și nu se ridică la nivelul așteptat.

Marius răspunde pe Bucharest Journal la intrebarea dacă Avengers: Endgame merită:

Răspunsul pe scurt este da, merită. Deși durează 3 ore și un minut, scenariul este foarte dinamic și nici nu realizezi când trece timpul, sau cel puțin așa a fost în cazul meu.

Bianca Sterie de la Moviecore este și ea surprinsă plăcut de film și a oferit mai multe motive pentru care a apreciat producția:

Iar dacă până acum vă dădeam mici insight-uri despre filmele pe care le vedeam, de această dată nu o voi mai face. Pentru că Avengers: Endgame este filmul pe care trebuie să-l descoperiți singuri de la cap la coadă, să aveți parte de bucuria aia raw a fiecărui moment în parte.

Pentru mine, Avengers: Endgame a fost spectaculos din mai multe motive…[…]

Pentru că acțiunea e un rollercoaster nebun. Trebuie să fiți foarte atenți pe tot parcursul filmului, pentru că în fiecare moment se întâmplă ceva important, se mai pune o piesă la uriașul puzzle. Endgame e probabil cel mai intens film Marvel de până acum;

Și Brothers Reviews au o recenzie pozitivă în care încercă să prezinte acțiunea fără spoilere:

De la dezvoltarea tuturor personajelor, actiune din plin, suspans, momente ceva mai triste, momente amuzante, Endgame le are pe toate. Este o combinatie perfecta, chiar daca momentele amuzante sunt si aici destul de multe. Insa, acest lucru este bine venit, pentru ca filmul are si ceva momente mai triste. Mare parte din film se desfoara ca o drama de dupa evenimentele din Infinity War, cu toti membrii Avengers cautand o cale de a inversa toate cele intamplate. Avem parte de reveniri surprinzatoare din filmele anterioare la care sigur nu te asteptai, chiar daca se petrec pentru cateva secvente.

Și Sorin Mincă de la MovieNews a dus cu greu, însă cu mare succes, povara unei recenzii fără spoilere. Chiar m-a plăcut modul în care a reușit să ofere multe informații fără să aflăm ceva ce ne-ar putea strica plăcerea de a viziona filmul:

Cu toate ca sunt dezamagit că o parte din personaje au fost folosite prea puțin, mai puțin decât în Infinity War unele, recunosc că a fost cinstit ca finalul sagăi să se concentreze pe Răzbunătorii inițiali, încheind frumos povestea. Nimeni nu este fără rost în Endgame, fiecare erou face câte ceva util. Cele mai frumoase surprize vin însă din partea trio-ului Iron Man, Captain America și Thor.

Diana Ducă a decis să ne spună și care este super-eroul ei favorit din film… nu a oferit spoilere, însă ne îndeamnă clar să vedem filmul:

Cu siguranta, personajul meu preferat din cel de-al 22-lea episod Marvel este Thor. Poate ca nu e surprinzator: Thor mi-a placut si-n Infinity War, insa acum imi place din cu totul alt motiv, unul la care nu cred ca te astepti. Unul care il transforma in cel mai uman zeu din toate filmele cu supereroi si care pentru mine da mesajul filmului – Concentreaza-te sa fii cea mai buna versiune a ceea ce esti cu adevarat, nu a ceea ce ar trebui sa fii.

NiPeMi pe care îl știm de multe ori ca pe un critic destul de  dur, a oferit filmului Avengers: Endgame o meritată notă 9:

Abia a doua jumătate a filmului se axează pe acțiune și nici aici nu avem parte decât de o singură bătălie memorabilă, dar este una monumentală. Ce a fost pe aeroportul din Civil war sau în Wakanda din Infinity war a fost pistol cu apa pe lângă ce se întâmplă în Endgame. Este destul de greu de ținut socoteala cine cu cine pentru că bătălia este una ce va intra în cărțile de istorie prin grandoarea ei. Din nou, nu spun dacă sunt multe sau puține personaje participante, pentru a nu da spoilere, dar avem parte de un spectacol greu de egalat vizual.

Daniela Bojincă oferă 5 motive pentru a vedea filmul:

Am avut impresia că eram în spațiu, că mai aveam puțin și mă feream din vizorul celor de pe câmpul de luptă și așa mai departe.[…]

Practic, întorsăturile de situație din Avengers Endgame nu doar că fac însăși filmul mai interesat, dar dau posibilitatea extinderii Universului Marvel. Și abia aștept să văd cum se va continua povestea.[…]

E ceva cu totul special care aduce un strop de emoție în inima acțiunii din Avengers Endgame. Fiecare personaj are dramul lui de emoție.[…]

Finalul, cum ziceam și mai sus, este epic. Este un carrousel de emoții. Efectele IMAX sunt senzaționale, iar lupta este cu totul spectaculoasă de la început și până la sfârșit. Iar de reuniunea dintre super eroi, nici nu mai vorbesc. Este dincolo de orice limite. Este de-a dreptul fantastică. Ceea ce face și lupta în sine să fie de-a dreptul fantastică și să te țină cu sufletul la gură.

Angela Alexandru de la CineAmator concluzionează în cel mai emoționant mod cu putință:

Ramane o poveste clasica de bine care lupta impotriva raului, dar nu e doar despre asta – este despre ce s-a facut cu ecranizarea unor benzi desenate. Si este al naibii de bine, cum citeam undeva „an ambitious, and satisfactory conclusion to the saga. A love letter to fans of the genre and followers of the whole franchise.” Este rar ca un film sa te faca sa treci de la rasete zgomotoase la aplauze entuziaste, de la oftaturi la socuri – ultima reactie este sa ramai mut si sa astepti putin sa digeri tot. E bine.

Adrian Solomon scrie și el pe Filme Recomandate cu dificultate despre Anvengers: Endgame.

E foarte greu să vorbesc despre film fără să o dau în spoilere, dar voi încerca imposibilul. Acțiunea se reia exact din momentul în care s-a terminat Infinity War, cu un Thanos trimufător, singur pe o planetă îndepărtată, în timp ce eroii înfrânți încearcă să se replieze, să își lingă rănile, și să încerce fie să găsească un plan de acțiune pentru a readuce înapoi pe toți cei dragi, fie de a-și vedea de viață mai departe și de a încercă să se încadreze în noua realitate.

Dan de la Călătoria perfectă este fascinat de bătălia finală dar și de felul în care fiecare personaj a avut momentul său de clarificare:

Avengers Endgame, lămurește situația dacă nu a tuturor eroilor măcar a majorității dintre ei. Fiecare personaj are lucruri din filmele anterioare ramase în suspans sau nelămurite. Aici vei primi răspuns la aproape toate acele probleme. Sunt aduse întâmplări din trecut și sunt explicate pentru a fi apoi rezolvate. Relații sau sentimente sunt în sfârșit clarificate.

Andra Costa a remarcat și apariția regretatului Stan Lee:

Mi-a plăcut extrem de mult faptul că au gândit filmul ca pe o plimbare down memory lane. Faptul că au revenit în filmele din trecut și l-au readus inclusiv pe Stan Lee mi s-a părut lovitura de geniu. Cred că nimic din ce ar fi putut face nu ar fi avut un impact la fel de mare.

 

Andra Avram de la Filme-Cărți alege să facă o recenzie cu spoilere pe care o recomand celor care vor o recenzie… sa spunem necenzurată:

Probabil că oricine cunoaște câteva dintre filmele anterioare va putea răspunde cu succes la un chestionar care anticipează evenimentele din Endgame. Nici muzica sau efectele speciale nu se detașează de pluton. Umorul tipic american abundă, iar condensarea evenimentelor nu permite prea multă artă în jocul actorilor. Cu toate astea, sala de cinema va continua să fie neîncăpătoare, popcornul se va revărsa printre scaune, iar încasările vor depăși bugetul exorbitant.

Un singur lucru mai lipsește… ce se va întâmpla în viitor? A răspuns Alexandru Ion pe Malaezu.ro la această întrebare:

Chiar dacă Avengers: Endgame a avut premiera la finalul lunii aprilie, puțină lume știe faptul că Faza a treia din Infinity Saga, cel mai ambițios proiect cinematografic modern, va lua sfârșit ceva mai târziu, odată cu lansarea filmului Spider-Man: Far From Home. Dar hai s-o luăm pe rând.

În final, vom adăuga și două recenzii video fără spoilere de la prietenii nostri Dorin și Vlad care fac niște recenzii video chiar faine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.