La casa de papel sezonul 4 e doar după colț!

Este o perioadă grea, statul în casă nu e tocmai plăcut și de aceea am simțit nevoia să vin cu o veste bună: mai sunt câteva zile până ce apare La Casa de Papel sezonul 4! Mai exact, acesta apare la data de 3 aprilie pe Netflix.

Știu că te-ai îndrăgostit iremediabil de serial, de fiecare personaj în parte și mai ales de modul profund în care cei doi frați interpretează piesa Bella ciao, așa că ai noroc și vei avea ocazia să îi vezi din nou extrem de curând.

Eu număr zilele până atunci, fiindcă ni s-au pregătit o mulțime de surprize! Nu e ceva nou, la drept vorbind, având în vedere că până acum ne-au ținut cu sufletul la gură nenumăratele răsturnări de situație…

Înainte de a-ți da câteva ponturi despre ceea ce urmează, ție, unui fan la fel de înfocat ca și mine, vreau să fac o mică trecere în revistă a serialului pentru persoanele care nu l-au văzut. (Da, pare ireal, dar încă există oameni ce nu l-au devorat.)

Care e treaba cu La Casa de Papel / Fabrica de Bani

Este vorba despre un serial spaniol, care a făcut senzație după ce a fost lansat de postul Antena 3 (spaniol, nu român) și a convins imediat Netflix să-l cumpere pentru platformă. Investiția nu a fost în zadar, pentru că a fost văzut de nu mai puțin de 44 milioane de oameni din jurul lumii, devenind al treilea cel mai vizionat serial Netflix, după Stranger Things și Umbrella Academy.

La Casa de Papel sezonul 3 a avut în prima săptămână de la lansare cele mai bune rezultate înregistrate de un serial care nu este în limba engleză și a făcut furori pe tot Globul.

Isteria a fost atât de mare, încât fanii au cumpărat costume, măști sau măcar tricouri La Casa de Papel, orice ca să se asemene cu personajele lor preferate. (Am fost și eu tentată la un moment dat, dar poate am, totuși, noroc și citește cine trebuie articolul.)

Numele La Casa de Papel a fost tradus ca Fabrica de Bani în România și Money Heist în Statele Unite. Personal, prefer varianta în spaniolă pentru că iubesc această limbă străină (motivul subiectiv) și consider că este cel mai fidel nume acțiunii – combinat fiind cu o mică doză de ironie (motivul obiectiv), La Casa de Papel însemnând “casa de hârtie”.

Este important de reținut faptul că Fabrica de Bani nu este un simplu film, ci un serial în toată puterea cuvântului, care în vara trecută a lansat sezonul 3 și luna viitoare apare 4. Nu face confuzii!

Acum că am terminat cu detaliile care probabil că nu impresionează un om ce n-a interacționat cu serialul propriu-zis (sigur zice “dacă se uită toți, nu e obligatoriu s-o fac și eu”), trecem la poveste. Pentru că oh, Doamne, e bine rău scrisă!

Primele 2 sezoane (care au apărut la scurt timp unul după celălalt) au avut ca punct principal tipărirea a 2,4 miliarde de euro nedepistabili, în doar 11 zile, în Fabrica de Monedă și Timbru din Spania. Este jaful perfect, sau cel puțin așa l-a gândit El profesor (capul bandei).

În sezonul 3, pentru a-l răzbuna pe Berlin și a-l recupera pe Rio (da, fiecare membru și-a ales numele unui oraș drept nume de cod), trec la un alt nivel: furtul aurului din Banca Națională și depistarea secretelor de stat. Nu te teme că ți-am dat spoilere, fiindcă lucrurile se mișcă într-o așa manieră încât n-ai cum să nu rămâi uimit.

Nu știi nicio clipă cine pe cine va trăda și toate variantele sunt posibile. Iar regula “nu te implica emoțional” e făcută ca să fie încălcată…

Imagini pentru la casa de papel tokio y rio gif

La Casa de Papel sezonul 4

Fabrica de Bani are următorul trailer oficial, lansat la începutul acestei luni, ca să fierbem în suc propriu.

Da, trailerul e nebun și ne arată că nici acest sezon nu ne va înșela așteptările. Fanii fac fel și fel de speculații, printre care și că va muri cineva… Dar cu siguranță nu va fi ceva previzibil.

Nairobi se zbate între viață și moarte, dar, după cum o cunoaștem, va lupta cu înverșunare. Berlin reapare în peisaj, însă oare numai prin intermediul flashback-urilor? Cât despre Lisabona, îi va trăda pe ceilalți pentru a-și proteja fetița?

Se anunță un sezon de pomină, unul despre care poți afla mai multe urmărind pagina de Instagram a serialului.

Din păcate, deși se aud zvonuri că haosul ar fi departe de a se fi terminat, fiind deja în proiect următoarele 2 sezoane, mai mulți actori au dat de înțeles (au spus direct) pe conturile personale că e gata. Iată mesajul lui Esther Acebo (Stockholm):

Tu ce crezi, ne vom bucura multă vreme de aici încolo de nelegiuirile hoților noștri preferați sau ne oprim cu La Casa de Papel la sezonul 4? Cine va scăpa cu viață din Banca Națională a Spaniei și ce se va întâmpla?

Poți viziona serialul Fabrica de Bani online subtitrat în română sau ce limbă vrei tu pe Netflix.

 

Dacă îți place cum scriu și vrei să afli ce îmi mai trece prin mintea asta colorată, te invit să „mă” citești: Be Special, Be You.

One thought on “La casa de papel sezonul 4 e doar după colț!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.