Filme de Crăciun + concurs aniversar

Ia o cană cu ciocolată caldă sau ceai, o pungă de turtă dulce sau biscuiți, aruncă un ochi prin geamul închis la fulgișorii de nea care coboară din cer și bucură-te de căldura unei plapume pufoase și călduroase în timp ce intrăm împreună în spiritul sărbătorilor cu filme de Crăciun.

Dacă există o lună mai călduroasă decât iulie, „luna lui Cuptor” atunci cu siguranță este Decembrie unde sărbătorile încâlzesc sufletul și celui mai ghețos om. Cum să nu fii cald când în jurul tău este atâta voie bună și atâta fericire? Filmele de Crăciun sunt un contrast superb între frigul zăpezii și sentimentul cald pe care ți-l oferă prin romanțe, prin povești frumoase de familie sau comedii zglobii cu cei mici.

Să dea share cine a văzut Singur acasă de Crăciun, oricare Crăciun, sau aruncă un comentariu că nu îți place micul Macaulay Culkin și preferi să te uiți la o poveste clasică de Crăciun precum A Christmas Carol care a fost refăcut de atâtea ori încât este imposibil să nu găsești o variantă cu un actor de care îți place. Filmele de Crăciun vin în general cu lecții de viață la pachet despre a-ți depăși limitele, a fi mai bun și mai înțelegător. Și noi la rândul nostru suntem înțelegători și recunoaștem că există și unele filme din alte genuri care s-ar preta și de Crăciun cum ar fi Die Hard, Gremlins, Black Christmas, Batman Returns, Lethal Weapon sau Kiss Kiss Bang Bang.

Nu știu dacă ai observat până acum, dar aproape la fiecare gen de film am încercat să îți oferim și primul film realizat din genul respectiv.

Pentru filmele de crăciun, prima apariție a lui Moș Crăciun a fost Santa Claus, un film din 1898, regizat de George Albert în care au jucat Al Jolson, May McAvoy și Warner Oland. Producția a adus sfărșitul filmelor mute și prima replică memorabilă vorbită într-un film „Wait a minute, wait a minute. You ain’t heard nothing yet.”.

Filmul de Crăciun este genul dezbătut astăzi și prezent în concursul nostru aniversar. Este al douăzecișipatrulea articol de concurs dintre cele 24 despre care poți citi în articolul nostru de CONCURS și unde poți descoperi toate articolele cuprinse în acest proiect.

Concursul cinefilia constă în 24 de probe care apar între 1 și 24 decembrie, și la care te poți înscrie până pe 31 decembrie, ora 23:59. Fiecare dintre cele 24 de probe are câte un premiu și reprezintă câte un gen de filme. Poți răspunde la o singură probă sau le poți urmări pe toate cele 24. Dacă nu dorești să ratezi vreun articol din concurs, abonează-te la site-ul Cinefilia sau urmărește-ne pe rețelele sociale unde vom anunța toate concursurile și premiile aferente.

Premiul pentru categoria Filme de crăciun este DVD-ul Call Me Claus (2001), regizat de Peter Werner în care au jucat Whoopi Goldberg, Nigel Hawthorne și Brian Stokes Mitchell în care Whoopi Goldberg trebuie să ia locul lui Moș Crăciun pentru a salva sărbătoarea.
Alte sugestii de Crăciun poți găsi în articolele noastre împreună cu urări de bine și voioșie.

Dacă vrei să facem lucrurile mai interesante, cei care îndeplinesc 1 dintre cele 3 condiții suplimentare de concurs (răspund la toate probele, se abonează la site sau ne lasă în comentariu și o listă cu 10 filme de crăciun – în acest caz – pe care le consideră de neratat) vor intra în extragerea Random pentru premiile suplimentare: bilete virtuale la un film la alegere pe platforma de filme online a cinematografului Happy Cinema, obiecte personalizate 007 Bond No Time To Die, Badge Airsoft și marele premiu – o experiență într-un poligon de tragere (premiu în valoare de aproximativ 400 lei). Mai multe detalii vei afla în articolul nostru dedicat Concursului Calendarul genurilor de filme unde poți avea acces către toate probele zilnice ale concursului.

Te poți înscrie la fiecare dintre cele 24 de concursuri, dar nu vom valida mai multi concurenți cu același IP sau email pe același articol. Concursul este valabil pentru persoanele de peste 18 ani aflate pe teritoriul României. Pentru regulamentul general poți consulta Regulament Concursuri Cinefilia.

aLa ce trebuie să răspunzi pentru a intra în concurs!

În curioasa noastră statistică, filmele de crăciun au fost pe locul 24 dintre preferințele în materie de genuri de filme și dacă până acum te-am întrebat care sunt genurile tale favorite de filme, astăzi suntem curioși care este relația ta cu filmele de crăciun. Care sunt acele filme la care îți ții respirația de fiecare dată? Ce amintiri interesante ai despre filmele de crăciun și căror filme sau actori le mulțumești pur și simplu că există? Sigur, nu îți cer să răspunzi neapărat ca la un chestionar, ci mai degrabă spune-ne ce ai pe suflet în legătură cu filmele de crăciun. Dacă îți plac, de ce îți plac? Dacă nu, păi de ce nu? Care sunt mai savuroase? Cele vechi, ori cele noi?  

Cum fiecare gen de filme poate avea și o listă a celor mai faine 10 filme din toate timpurile (din perspectiva fiecăruia), fiecare persoană care, pe lângă răspunsul la întrebare în comentariu, adaugă și o asemenea listă, intră cu aceasta în extragerea finală. Completezi cu Lista celor mai bune/faine filme din genul respectiv de filme în toate cele 24 de mini-concursuri, ai 24 șanse să câștigi premiul cel mare sau restul celorlalte premii oferite prin Random.org.

Mult succes și așteptăm cu nerăbdare comentariile tale!

5 comentarii la „Filme de Crăciun + concurs aniversar

 • decembrie 29, 2021 la 3:17 pm
  Legătură permanentă

  Ador filmele de craciun foarte frumoase îmi place spiritul sărbătorilor și muzica, colindele. Filmele vechi de sărbători rămân favorite dar si cele noi sunt foarte amuzante. Topul meu 10 filme Crăciun este: 1. A Christmas Carol
  2. A castle for Christmas
  3. The dog Who saved the Christmas
  4. Home sweet, home alone
  5. The holiday
  6. Bad santa
  7. Elf
  8. A nanny for Christmas
  9. A cinderella Christmas
  10. A golden Christmas

  Răspunde
 • decembrie 30, 2021 la 6:08 pm
  Legătură permanentă

  1. Home Alone
  2. Batman Returns
  3. Die Hard
  4. Mickey’s Christmas Carol
  5. Hugo
  6. Bad Santa
  7. Home Alone 2
  8. Krampus
  9. Die Hard 2
  10. Miracle on 34th Street

  Răspunde
 • decembrie 30, 2021 la 6:13 pm
  Legătură permanentă

  Chiar dacă nu prea am răbdare să urmăresc filme cu ”magia” Crăciunului, fiind un subiect de film atât de popular și mai ales cu vechime în cinematografie, am făcut o listă cu filme de Crăciun. Jumătate din ele sunt dinainte de 1960, și am eliminat filme bune care prind momentul Crăciunului fără ca acesta să fie subiectul principal (ex. The Apartment (1960) sau Edward Scissorhands (1990)).

  1.It’s a wonderful life (1946) – Frank Capra
  2.Miracle on 34 th street (1947) – George Seaton
  3.Remember the night (1940) – Mitchell Leisen
  4.The nightmare before Christmas (1993) – Henry Selick
  5.Home Alone (1990) – Chris Columbus
  6.Joyeux Noel (2005) – Christian Carion
  7.A Christmas Carol (1951) – Brian Desmond Hurst
  8.White Christmas (1954) – Michael Curtiz
  9.Elf (2003) – Jon Favreau
  10.A Christmas Carol (1999) – Robert Zemeckis

  Răspunde
 • decembrie 30, 2021 la 7:08 pm
  Legătură permanentă

  Pai sa las si eu o listuta 🙂 nu intr-o ordine precisa, dar o lista cu filme ce cred eu ca ar trebui vazute in perioada sarbatorilor. cred ca fiecare gaseste cate ceva aici, indiferent de cat de tare le place sau nu sa intre in spiritul craciunului
  – Elf
  – Why him?
  – Bad santa
  – Tokyo Godfathers
  – The polar express
  – Klaus
  – Love Actually
  – The night before
  – National Lampoon’s Christmas Vacation
  – Last Christmas
  – The holiday
  – Die Hard
  – The man who invented Christmas
  – A Christmas Tale
  – Scrooged
  – White Christmas
  – The Nightmare Before Christmas
  – How the Grinch Stole Christmas
  – A Christmas Story
  – The Santa Clause
  – Jingle All the Way
  – Arthur Christmas

  Răspunde
 • decembrie 30, 2021 la 9:48 pm
  Legătură permanentă

  N-aș zice că-mi țin respirația la filmele de Crăciun, dar la rândul meu aș merge pe Krampus și Rare Exports, pentru că sunt horror, urmate de Gremlins și Die Hard și, ca să păstrez totuși tonul Crăciunului, de recent lansatul 8-Bit Christmas.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.