Dacă ai fost cuminte, vine moșul cu filme bune în Decembrie!

Dacă ai fost cuminte, luna aceasta Moș Crăciun și Mos Nicolae își unesc puterile magice pentru a aduce filme bune în cinematografe.

Luna decembrie are atâtea însemnătăți cât are parți rele și bune. Pentru românii de pretutindeni, luna decembrie ne apropie prin Ziua Națională a României, sărbatorită pe 1 decembrie.

Luna continua cu Sfantul Nicolae care aduce dulciuri la copii si ne umple de fericire. Nu ne crezi? Uite-te la fata unui copil sau a unui piscot cand primeste un borcan de Nutella.

O reclama veche rasuna in mintea mea…De Craciun, fii mai bun, fii adevarat… pentru ca indiferent unde te-ai afla, fiecare dintre noi lasă sa iasa la suprafata partile cele mai bune. Pentru a intra in spiritul sarbatorilor încă din primele zile ale lunii, poti auzi pe oriunde tradiționalele colinde de Craciun.

Craciunul nu este doar seara in care ne bucuram in familie de venirea lui Mos Craciun. In noaptea zilei de 24 decembrie, mantuitorul Iisus Hristos s-a nascut. Poate uneori uiti acest aspect al Craciunului dar, intr-un fel, Iisus este ca un Mos Craciun care aduce vestea buna a existentei lui Dumnezeu, ajuta intreaga omenire si aduce cadoul mantuirii pentru cei ce cred in el.

Daca luna aceasta ti se pare prea plina de voie buna, poti să citești despre filmele lunilor anterioare, ai aici luna Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, AugustSeptembrie, Octombrie si Noiembrie.

Hai să îți povestesc ce ne rezervă luna decembrie în materie de filme.

Premiere 6 decembrie

Vrei să dramatizezi venirea iernii? Copilul-problemă poate fi soluția. O fetiță de 9 ani ruptă de mama ei de serviciile de asistență socială se luptă pentru a ajunge „acasă”. Ce poate fi mai dramatic de atât în toiul sărbătorilor?

Dacă ți-a plăcut aventura prin jungla jocului Jumanji, află că în această lună personajele ajung la nivelul următor al acestui joc. De ce nivelul următor? Pentru că nu știm la ce nivel era Robin Williams când a jucat în el. Decât să presupunem că nivelul 1 sau 2 a fost prima aventură jumanji alături de Karen Gillan, Dwayne Johnson, Kevin Hart și Jack Black, mai bine spunem că urmează Jumanji: Nivelul următor.

Dacă ești familiar francizei, te invităm la finalul filmului să strigi sau să șoptești JUMANJI!

35 de ore de material filmat între ani 1960 și 1990,  21.000 metri de peliculă și o fată care dorește să realizeze ceva pentru tatăl ei. Rezultatul? Un documentar despre un carismatic realizator de documentare din Iaşi, ce poate fi mai real? Timebox reprezintă exact descrierea titlului. „O cutie” fizică și figurată din timpul regizorului Ioan Matei Agapi cunoscut pentru că are cea mai mare arhivă personală din România.

La sfârșit de secol XVI, un simplu morar este acuzat de erezie când pune omul de rând pe același palier cu nobilimea și cu însuși Papa. Menocchio prezintă o gândire dreaptă într-un moment în care comunitatea nu este pregâtită pentru egalitate.

Premiere 13 decembrie

O nouă producție pentru copii intră în cinematografe. Animația Căţeii arctici: Cursă pe zăpadă va încânta juniorii pasionați de animăluțe și nu numai printr-o poveste inspirațională plină de acțiune și voioșie.

Maestrul minciunilor este un film misterios și dramatic care îl readuce în atenția noastră pe Ian McKellen în clasicul rol de escroc amoros.

Premiere 20 decembrie

Cel mai așteptat film al acestui sfârșit de an este Star Wars: Skywalker – Ascensiunea. Pe 20 decembrie vom avea în sfârșit ocazia să aflăm cum se termină povestea familiei Skywalker începută de George Lucas acum mai bine de 40 de ani.

Premiere 27 decembrie

De fiecare dată când vedem un film inspirat de misiunile agentului 007, așteptările noastre sunt mari. Dacă spunem și că printre vocile prezente în animație îi avem pe Karen Gillan, Will Smith și Tom Holland, Spioni deghizați devine animația perfectă pentru finalul de an.

5Gang: Un altfel de Crăciun regizat de Matei Dima, este o comedie de familie cu o poveste fictivă despre Selly și colegii lui de trupă, Dia, Gami, Pain și Mădălin.

Finalul de an se apropie. Ce filme vrei să mai vezi anul acesta? Așteptăm răspunsul tău și orice alte opinii în comentarii.

La mulți ani România! Craciun Fericit! Sărbători pline de iubire și Forța fie cu tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.