Noi filme in noiembrie

Luna noiembrie numită și brumar, promorar, viniver sau vinar vine încarcată de tradiții și superstiții.
Sfârșitul toamnei aduce natura la începutul hibernării și gospodarii, deopotrivă, la munci interminabile pentru a se pregăti de iarnă. Cu toată melancolia oferită de moartea naturii și covorul de frunze uscate asezate pe cărări, există și motive de încântare. Noiembrie este luna fermentării și limpezirii vinului. Luna aceasta este plină de superstiții și misticism.

Hallowen-ul, sărbătoare adoptată de la americani și serbată la finalul lunii trecute, are echivalentul său in traditiile noastre prin Ziua Lupului care coincide cu sărbătoarea Sf Andrei și reprezintă o motivație suplimentară pentru a inunda cinematografele de filme cu tematică ceva mai neagră.

Ție îți plac filmele cu zombie? Știai ca există o variantă românească a lor? Strigoii sunt sufletele rele ale morților, despre care se crede că ar ieși noaptea din mormânt și s-ar transforma într-un animal sau într-o apariție fantomatică, pentru a pricinui relele celor vii. Parcă uneori aceasta perspectivă este mai înfricoșătoare decât un om mort care se mișcă către tine într-un ritm molcom pentru a-ți devora creierul.

Daca luna aceasta ti se pare prea infricosatoare, poti să citești despre filmele lunilor anterioare, ai aici luna Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, AugustSeptembrie și Octombrie.

Hai să îți povestesc ce ne rezervă luna noiembrie în materie de filme.

Premiere 1 noiembrie

Salma și misterul cărții magice este o aminație frumos realizată care aduce misticismul și misterul în lumea copiilor.

În orașul mexican Santa Clara trăiește Salma, o fată de 16 ani, orfană, care nu și-a cunoscut părinții biologici. De când se știe, Salma nu a încetat să caute indicii despre identitatea lor și locul în care i-ar putea găsi, dar nu a descopeit nimic. Asta, până într-o zi când găsește o carte specială, plină de povești despre Santa Clara și istoria locuitorilor de acolo. Înarmată cu această carte magică, Salma pornește într-o aventură împreună cu cei doi prieteni ai ei.

Terminator: Destin întunecat

Cel mai nou film Terminator il aduce inapoi in cinematografe pe Arnold Schwartzeneger in rolul lui de cyborg trimis inapoi in timp, asa cum a promis, „I’ll be back!”. Asteptarile noastre de la această producție sunt medii pentru că, după ce primul trailer ne-a înfățisat un aspect nerealist al noilor Terminatori, al doilea trailer a mai ridicat speranțele noastre pentru a vedea un film bun.

Daca luna trecută muzica a fost prezentă în cinema prin Shakira în concert: El Dorado World Tour, de data aceasta stilul muzical va fi diferit.

Fanii muzicii Metal vor fi bucurosi să audă că au un motiv în plus pentru a merge la cinema. Slayer: The Repentless Killogy este un scurtmetraj despre trupa Slayer îmbinat cu secvențe din concertul Slayer din 5 august 2017 de la Los Angeles Forum.

Premiere 8 noiembrie

C’est quoi cette mamie?!  Nu ai înțeles? Nici o problemă, îți spunem și titlul în română: A-nnebunit bunica!

Comediile franțuzești au capatat un loc aparte în inimile noastre în ultimii ani și asteptările noastre de la fiecare comedie pe care o întâlnim sunt în general ridicate.

Gulliver, mezinul familiei, e trimis singur la bunica lui, care locuiește la mare. Dar excentrica bunică Aurore nu se pricepe deloc să aibă grijă de copii, și preferă să petreacă non-stop, decât să stea cu ochiul pe nepoțelul ei… Îngrijorați, frații lui Gulliver decid să vină să-l “salveze” de mamaia care pare că a înnebunit.

Norm, ursul jucăus revine în cinematografe pentru a treia oară în Norm de la Polul Nord: O aventură urieșească. După succesul filmelor Norm de la Polul Nord (2016) și Norm de la Polul Nord 2. Cheia orașului(2018), Splash Entertainment decide ca Norm are nevoie de o nouă aventură.

Întregul Nord zumzăie de pregătirile febrile pentru nunta bunicului lui Norm. (Da, ai citit bine. Nunta bunicului lui Norm!, posibil partea cea mai incredibilă din aceasta animație, bunicul se căsătorește).

Norm este de data aceasta într-o cursă contracronometru, căci trebui să găsească un artefact, să îl livreze, dar și să ajungă la timp la ceremonia nunții bunicului său.

Urmărind o poveste bazată pe fapte reale, filmul Maria, Regina României are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria. Regăsim o Românie devastată de Primul Război Mondial. Măcinată de boală, ținută captivă foametei și deznădejdei, soarta politică a țării este extrem de controversată.
În primăvara anului 1919, Regina Maria pleacă la Conferința de Pace de la Paris să-i înfrunte pe cei mai puternici lideri ai lumii și să lupte pentru o Românie Mare.

Cărturan este mica odisee de dinaintea morţii a unui bărbat de 60 de ani.

Suntem martorii unor Jocuri de putere de fiecare dată când ne apropiem de perioada oricărui vot politic. Filmul Jocuri de putere schimbă perspectiva din partea de privitor către postura unui politician care luptă pentru a-și păstra puterea.

Parazit este o comedie neagră cu accente de thriller ce descrie violența generată de inegalitățile sociale.

Premiere 15 noiembrie

Spiridușii au piele verde, sunt curajoși și unii dintre ei sunt străjerii Mării de Stuf. Toți spiridușii pot deveni străjeri atunci când li se face părul castaniu. Până atunci viața e plictisitoare fiindcă, având părul verde, ei nu au voie să zboare de colo-colo, să coboare pe apă și nici să ia parte la derbyurile de broaște. Povești de pe malul lacului: Iarnă la Marea de Stuf continuă povestea spiridușilor. Dacă în prima parte au fost explorate aventurile de primăvară și vară ale spiridușilor, continuarea ne prezintă acum evenimentele petrecute la Marea de Stuf pe timpul toamnei și al iernii.

Emilia Clarke, Emma Thompson, Henry Golding și Michelle Yeoh sunt protagoniștii pentru O nouă poveste de Crăciun plină de umor și comedie.

Bătălia de la Midway urmărește povestea adevărată a incredibilei victorii în bătălia de la Midway, o confruntare epică purtată în aer și pe apă care i-a condus pe Aliați către victorie și a schimbat cursul istoriei în Pacific în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial. Cu un aspect vizual care ne amintește de Battleship, nu putem decât să sperăm că această producție va fi mai apreciată și mai bine realizată.

În Macedonia, de Bobotează, preotul aruncă o cruce de lemn în râu și bărbații se întrec să o găsească. Bunăstarea și prosperitatea sunt garantate celui care o recuperează.
Petrunija, o fată simplă dintr-un oraș mic de provincie se scufundă în apă și reușește să apuce crucea înaintea tuturor celorlalți. Dumnezeu există și numele lui e Petrunija abordează problema sexismului în comunitățile mici unde religia și timpul rămas în loc nu oferă drepturi egale tuturor.

Toate fetele sunt dornice să vadă eroine pe marile ecrane care să le inspire și să le dea puterea de a fi cea mai bună versiune a lor. Cenușăreasa și prințul misterios schimbă rolul salvatorului pe cal alb cu cel al Cenușăresei care trebuie să salveze prințul.

Marea provocare: Le Mans ’66 îi aduce pe marele ecran pe câștigătorii premiului Oscar, Matt Damon și Christian Bale într-o adaptare a poveștii reale a celor 2 bărbați care s-au luptat cu birocrația corporatistă, cu legile fizicii, cât și cu propri demoni pentru a putea construi o mașină de curse revoluționară pentru compania Ford Motor Company. Astfel, au reușit să detroneze titlul deținut de Enzo Ferrari în cadrul cursei de 24 de ore din Franța din 1966, pe pista Le Mans.

Premiere 22 noiembrie

Cu un al doilea film muzical în aceeași lună ne simțim tentați să declarăm luna noiembrie ca fiind luna muzicii în cinema. Depeche Mode: Spirits in the Forest este regizat de colaboratorul artistic de lungă durată al lui Depeche Mode, regizorul și fotograful Anton Corbijn. Documentarul muzical spune poveștile a șase mega-fani Depeche Mode, în timp ce călătoresc spre Berlin din toate colțurile lumii pentru a vedea spectacolul final al turneului din 25 iulie 2018.

Frida. Viva la Vida este un film documentar despre Frida Kahlo de Rivera (născută Magdalena Carmen Frieda Kahlo y Calderón; 6 iulie 1907 – 13 iulie 1954), o pictoriță mexicană care s-a făcut cunoscută mai ales prin autoportretele sale pictate într-un stil suprarealist. Documentarul abordează cele două laturi ale ei, artistică și revoluționară.

Fanii filmelor Horror primesc o continuare de mult așteptată. Doctor Sleep continuă povestea lui Danny Torrance, la 40 de ani după îngrozitorul lui sejur la Hotelul Overlook în filmul „The Shining”.

Iremediabil traumatizat de experiența trăită în copilărie, Dan Torrance a încercat toată viață să-și găsească pacea. Însă acea pace este spulberată atunci când o întâlnește pe Abra, o adolescentă curajoasă, înzestrată cu aceeași „strălucire” supranaturală ca el.

Let it goo! Let it gooo! Și în final Disney i-a dat drumul în cinematografe.

Regatul de gheață II le aduce pe cele două surori Ana și Elsa într-o nouă aventură. Fanii animației sunt atât de încântați încât cu siguranță i-ar „Olaf” pe producători. (Olaf iubește îmbrățisările călduroase)

Premiere 29 noiembrie

Cu problema traficului de carne vie fiind tot mai vizibilă în ultima perioadă, filmul Valan – Valea îngerilor abordează povestea unui detectiv aflat în Brașov pentru a ancheta despariția unor fete și motivația personală în activitatea lui profesională.

Vrei o comedie la final de lună? Se-ncinge treaba! O echipă de pompieri de elită trebuie să aibă grijă de trei copii năzdrăvani pe care i-au salvat dintr-un incendiu.

Încheiem luna noiembrie cu un remake a unei francize importante. Îngerii lui Charlie revin în cinema după o pauză de 9 ani. Noua versiune va avea pe Kristen Stewart în rolul Sabrinei Wilson, o tănără cu multiple abilităţi, dar şi o petrecăreaţă pe cinste. Naomi Scott va fi Elena Houghlin, o specialistă în tehnologie, iar Ella Balinska o va interpreta pe Jane Kano, fost agent MI6, responsabilă cu partea mai dură a misiunilor.

Noi suntem încântați de câte filme vor apărea această lună.

Tu ce vrei să vezi cât mai curând? Așteptăm răspunsul tău și orice alte opinii în comentarii.

Articole similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.