Copii! Norm de la Polul Nord pornește într-o nouă aventură! Hai și voi!

Chiar dacă încă respirăm un aer de sfârșit de toamnă, vă propun ca împreună cu copiii sau nepoții voștri să vizionați o nouă aventură a lui Norm de la Polul Nord: O aventură urieșească, sau cel puțin asta este traducerea românească, el fiind lansat ca: Norm of the North: King Sized Adventure.

A treia parte a francizei Norm (sau a patra dacă luăm în considerare cele două filme apărute doar pe DVD care au fuzionat în cel de-al doilea film: Norm of the North: Keys to the Kingdom, compus așadar din Norm of the North: Back to the City și Norm of the North: The Arctic All-Stars) Norm of the North: King Sized Adventure a intrat în cinematografe din 08 noiembrie și cei mici sunt așteptați pentru a descoperi ce aventuri îl mai așteaptă pe ursul Norm. Tim Maltby alături de scenaristul Daniel Altiere care a lucrat la ambele filme anterioare aduc din nou la viață ursul zglobiu iubit de cei mici.

Pe Tim Matlby îl puteți recunoaște din serii foarte cunoscute, precum Alpha and Omega sau Tom and Jerry Tales, iar stilul de animație este asemănător, el fiind atât regizor dar și storyboard coodonator.

Dacă vocea de dublaj a ursului Norm a fost înlocuită în a doua parte de Mircea Drîmbăreanu în loc de Ionuț Ionescu, află că în această continuare, rolul revine la origini. Ionuț Ionescu revine pentru a realiza dublajul lui Norm și este acompaniat de actori precum: Vlad Rădescu, Adina Lucaciu, Tomi Cristin, Alexandra Radu și mulți alții.

Din punct de vedere vizual, ne-a încântat că Norm de la Polul Nord: O aventură urieșească păstrează stilul de animație al francizei venind cu mici îmbunătățiri. Nu este ceva Dreamworks, foarte complex, însă nici nu este un stil greu de digerat, stil new age, ce mai vedem noi pe la festivaluri, este potrivit perfect pentru cineva de 6-7 ani.

Filmul începe cu pregătirile de nuntă ale bunicului rege (probabil cel mai neplauzibil eveniment din tot filmul – să ridice mâna cine a fost prezent la nunta bunicului său), eveniment care ar trebui oficiat chiar de Norm, în ziua apariției Aurorei Boreale. În toiul pregătirilor, undeva în munți pare că se întâmplă ceva, așa că Norm, împreună cu ajutoarele sale, cei 3 lemuri, merg să exploreze zona.

Odată ajuns acolo, află că în urma unei rafuieli, un pilot chinez, pe nume Jin, care încerca să ducă un important artefact al culturii chineze la Universitatea din Beijing, a suferit un accident. Slăbit, Jin îl roagă pe Norm să îi promită că va duce în siguranță artefactul la nepotul lui, tocmai în China.

Norm pornește la drum, însă nu este ocolit de peripeții. Dexter, un hoț de antichități, care este și vechi prieten și partener cu Jin, încearcă să pună mâna pe valorosul obiect și să îl vândă.

Norm trebuie să livreze artefactul și să își țină promisiunea de a oficia nunta bunicului, în acelasi timp.

Filmul nu are o notă mare pe IMDB pentru că este destinat în special copiilor până la vârsta de 7 ani și nu realizeză un scenariu complex sau acțiuni prea complicate special pentru a fi un film ușor și drăguț pentru cei mici. Cu toate că filmul este realizat pentru copii, adulții care încă știu să se pună la mintea copiilor vor fi încântați de mesajele pozitive și energia pe care o transmite.

Mai mult decât atât, filmul întărește ideea de a-ți tine promisiunile făcute și cuvântul dat în orice condiție și cred asta poate fi elementul educativ  principal al acestei animații. Elementele funny sunt asigurate de cei 3 lemuri, care se doresc a fi o copie a minionilor, atât prin modul de a comunica cât și prin a felul în care acționează.

Ce-i drept, filmul poate atinge multe inimi și este drăguț pentru publicul pentru care a fost creat. Trecem cu vederea inspirații evidente din filme asemănătoare precum Open Season, Penguins of Madagascar, Minions sau Ice Age. În fond și la urma urmei, filmul este făcut să-i distreze pe cei mici și asta reușește cu succes.

Îți las aici o opinie de pe imdb care a fost interesantă(en și ro):

22 September 2019 | by gregoryrjordan  Don’t believe the negative reviews. My 3 year old and I watched this film last night and both loved it! It reminded me of an animated Indiana Jones. By the end he was cheering which had me cracking up!
22 septembrie 2019 | by gregoryrjordan  Nu credeți toate recenziile negative. Am urmărit filmul alături de copilul meu de 3 ani aseară și amândoi l-am adorat! Mi-a adus aminte de un Indiana Jihnes animat. La finalul fimului el era atât de încântat încât m-a topit pe loc!

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rămâi aproape

7,082FaniÎmi place
10,462CititoriConectați-vă
3,941CititoriConectați-vă
62CititoriConectați-vă
99AbonațiAbonați-vă

Poate te vor fascina și...