Seara de filme de familie + concurs aniversar

De când eram mic, îmi plăcea la nebunie să stau împreună cu familia să ne uităm împreună la un film bun. Fie el o comedie de familie sau un film SF(pentru noi în casă un gen de film perfect acceptabil ca film de familie), fiecare seară petrecută cu părinții mei în fața televizorului împreună cu sora mea era specială. Așa sună probabil multe dintre poveștile de început ale cinefililor.

Când am avut primul pisoiaș, Coco, stătea pe spate în poala tatălui meu și se uita și el la filme cu noi. Pisoi cinefil…de atunci nu am mai văzut așa ceva. Aceea a fost perioada în care m-am îndrăgostit de filme precum Bărbați în izmene, Mrs. Doubtfire, Don Juan de Marco sau oricare film ai putea să numești cu Robin Williams pornind de la Flubber, filmul în care era Peter Pan și până la primul Jumanji. Fiecare producție pe care o vedeam la televizor avea magia ei.

Filmele de familie au darul de a ne aduce pe toți în jurul ecranului și de a ne binedispune. Oare putem considera un serial precum Star Trek The Next Generation un serial de familie dacă ne uitam la el în familie în fiecare seară? Criticii ar spune că nu. Eu nu sunt critic așa că vă spun că da, orice gen de film poate fi un film de familie, în special cele care spun poveștile unor familii cum ar fi Yours Mine and Ours sau filme precum Richie Rich sau de ce nu și Spiderman șau Harry Potter.

Nu știu dacă ai observat până acum, dar aproape la fiecare gen de film am încercat să îți oferim și primul film realizat din genul respectiv.

Pentru filmele de familie, primul lungmetraj The Life of Moses, un film din 1909, regizat de J. Stuart Blackton în care au jucat Pat Hartigan, Julia Arthur și William Humphrey. Producția a fost considerată un film biblic de lux pentru cinefilii din acea perioadă.

Filmul de familie este genul dezbătut astăzi și prezent în concursul nostru aniversar. Este al douăzecișitreilea articol de concurs dintre cele 24 despre care poți citi în articolul nostru de CONCURS și unde poți descoperi toate articolele cuprinse în acest proiect.

Concursul cinefilia constă în 24 de probe care apar între 1 și 24 decembrie, și la care te poți înscrie până pe 31 decembrie, ora 23:59. Fiecare dintre cele 24 de probe are câte un premiu și reprezintă câte un gen de filme. Poți răspunde la o singură probă sau le poți urmări pe toate cele 24. Dacă nu dorești să ratezi vreun articol din concurs, abonează-te la site-ul Cinefilia sau urmărește-ne pe rețelele sociale unde vom anunța toate concursurile și premiile aferente.

Premiul pentru categoria Filme de familie este DVD-ul Bunicul Dezlănțuit (2016), regizat de Dan Mazer în care au jucat Robert De Niro, Zac Efron și Zoey Deutch într-un roadtrip de pomină. Atenție! Pericol intens de riduri de expresie de la râs. 

Dacă vrei să facem lucrurile mai interesante, cei care îndeplinesc 1 dintre cele 3 condiții suplimentare de concurs (răspund la toate probele, se abonează la site sau ne lasă în comentariu și o listă cu 10 filme de familie – în acest caz – pe care le consideră de neratat) vor intra în extragerea Random pentru premiile suplimentare: bilete virtuale la un film la alegere pe platforma de filme online a cinematografului Happy Cinema, obiecte personalizate 007 Bond No Time To Die, Badge Airsoft și marele premiu – o experiență într-un poligon de tragere (premiu în valoare de aproximativ 400 lei). Mai multe detalii vei afla în articolul nostru dedicat Concursului Calendarul genurilor de filme unde poți avea acces către toate probele zilnice ale concursului.

Te poți înscrie la fiecare dintre cele 24 de concursuri, dar nu vom valida mai multi concurenți cu același IP sau email pe același articol. Concursul este valabil pentru persoanele de peste 18 ani aflate pe teritoriul României. Pentru regulamentul general poți consulta Regulament Concursuri Cinefilia.

La ce trebuie să răspunzi pentru a intra în concurs!

În curioasa noastră statistică, filmele de familie au fost pe locul 23 dintre preferințele în materie de genuri de filme și dacă până acum te-am întrebat care sunt genurile tale favorite de filme, astăzi suntem curioși care este relația ta cu filmele de familie. Care sunt acele filme la care îți ții respirația de fiecare dată? Ce amintiri interesante ai despre filmele de familie și căror filme sau actori le mulțumești pur și simplu că există? Sigur, nu îți cer să răspunzi neapărat ca la un chestionar, ci mai degrabă spune-ne ce ai pe suflet în legătură cu filmele de familie. Dacă îți plac, de ce îți plac? Dacă nu, păi de ce nu? Care sunt mai savuroase? Cele vechi, ori cele noi?  

Cum fiecare gen de filme poate avea și o listă a celor mai faine 10 filme din toate timpurile (din perspectiva fiecăruia), fiecare persoană care, pe lângă răspunsul la întrebare în comentariu, adaugă și o asemenea listă, intră cu aceasta în extragerea finală. Completezi cu Lista celor mai bune/faine filme din genul respectiv de filme în toate cele 24 de mini-concursuri, ai 24 șanse să câștigi premiul cel mare sau restul celorlalte premii oferite prin Random.org.

Mult succes și așteptăm cu nerăbdare comentariile tale!

3 comentarii la „Seara de filme de familie + concurs aniversar

 • decembrie 29, 2021 la 2:56 pm
  Permalink

  Ador filmele de familie îmi plac poveștile, amuzante, pline de haz cu actori buni.
  Mi a plăcut seria Un socru de coșmar cu Ben Stiller și Robert de Niro.
  Un top 10 filme care mi au plăcut este:
  1. The war with grandpa
  2. Little fockers
  3. A dog’s purpose
  4. Matilda
  5. Night at the museum
  6. Waves
  7. Know it
  8. Buster
  9. October Sky
  10. A week away

  Răspunde
 • decembrie 30, 2021 la 6:33 pm
  Permalink

  Sunt filmele la care îți lași deoparte preferințele cinematografice ca să te transpui la o altă vîrstă și să te poți bucura de momente trăite împreună cu cei tineri. Las deoparte cazul când trebuie însoțiți cei f.mici la cinema să vadă desene animate sau la cazul bulinei 12 când e necesară prezența unui adult din considerente educative și mă refer la filmele care pot fi atrăgătoare indiferent de vîrstă și aici intră filme de aventuri, fantastice, cu copii, despre școală sau sport și chiar biografice.

  1.The Lord of the Rings:The Fellowship of the Ring (2001) – Peter Jackson
  2.The Hobbit:An Unexpected Journey (2012) – Peter Jackson
  3.Hugo (2011) – Martin Scorsese
  4.Forrest Gump (1994) – Robert Zemeckis
  5.Close Encounters of the Third Kind (1977) – Steven Spielberg
  6.Jurassic Park (1993) – Steven Spielberg
  7.Edward Scissorhands (1990) – Tim Burton
  8.Oliver Twist (1997) – Tony Bill
  9.The Sound of Music (1965) – Robert Wise
  10.Cinderella (2015) – Kenneth Branagh

  Răspunde
 • decembrie 30, 2021 la 7:15 pm
  Permalink

  Filmele de familie sunt in general filme care si prezinta o intreaga familie, sau parte din dinamica uneia. Acestea pot fi de craciun ca National Lampoon’s Christmas Vacation sau ceva care merge tot anul ca Uncle Buck sau Because I said so, The sound of music sau Mamma mia!, Jumanji sau Dr Dolitle. Important e timpul petrecut cu ai tai, pe canapea 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.