Top filme și seriale cu și despre social media

Astăzi este o zi specială, care sărbătorește ceva ce folosim zi de zi (chiar nonstop!): rețelele sociale. Așa că, dacă ești un împătimit al Facebook-ului, Instagram-ului, YouTube-lui, TikTok-ului, Clubhouse-ului sau vreunei alte platforme sociale, îți urăm un călduros La mulți ani!

Și nu, nu urmează să îți ținem morală că petreci prea mult timp online, pentru că probabil o faci tu deja. Nici nu vom intra în detalii cu privire la celebrul documentar Dilema socială (deși ți-l recomandăm).

O zi de naștere scoate în general în evidență părțile pozitive, iar noi nu vom face excepție de la regulă. De 11 ani, sărbătorim ziua rețelelor sociale pentru impactul global pe care îl au asupra comunicării, informării și a socializării la distanță.

Prin urmare, în continuare îți prezentăm o serie de filme și seriale ce au în centru social media și trăitul în mod virtual.

Top filme și seriale cu și despre social media

Filme

Friend request

Hai să stabilim ceva încă de la început: genul filmului, bun de altfel, este horror și eventual mister. Totul pornește cu o cerere de prietenie. Nimic suspect până aici, nu?

Situația se schimbă când prietenii femeii ce primește cererea mor, rând pe rând… Oare ar trebuie să fim și noi mai atenți cu cine ne împrietenim pe Facebook sau cui îi dăm voie să ne urmărească pe Instagram?

The Social Network

Facebook a devenit un adevărat trend în ultimul deceniu. Circulă chiar și replica „dacă nu ai Facebook, nu exiști”. De aceea, era de așteptat să apară și un film despre cum a luat ființă platforma Facebook.

A durat 6 ani de la lansare ca povestea reală să ajungă pe ecrane, însă Rețeaua de socializare este un film ce nu dezamăgește. Aflăm incertitudinile cu care Mark Zuckerberg s-a confruntat și nenumăratele obstacole ce i-au apărut în cale. Ne putem pune întrebări legat de ce am fi făcut dacă ar fi renunțat la ideea sa genială…

Mainstream

Filmul lansat în 2020 ne atrage atenția prin prezența lui Andrew Garfield (fostul Spiderman) în rolul unui influencer online.

Poate că tema nu a fost cea mai inspirată, bazându-se pe un triunghi amoros al cărui membri se chinuie să își păstreze identitățile într-o lume în care materialele pe internet circulă cu o mare viteză. Tu ce zici, merită văzut sau mai bine nu? Noi îl propunem cel puțin pentru al revedea pe Andrew Garfield înainte de a reveni în costumul roșu de spandex(așa cum se zvonește).

Unfriended

Nu toate filmele bune de groază trebuie să aibă acțiunea într-o tabără de vară. Moartea poate găsi un grup de prieteni inclusiv pe un chat.

O fi înfricoșător să-ți vezi amicii dispărând unul câte unul de lângă tine, dar imaginează-ți că frica trece la un cu totul alt nivel atunci când aceștia ies rând pe rând din video call.

Îți dai seama efectiv că nu ești în siguranță nici măcar în confortul propriei locuințe. Există vreo posibilitate de scăpare din acest coșmar?

Eighth Grade

Școala gimnazială este o perioadă complicată în sine, iar când intervine și social media… îți poți închipui ce harababură e în capetele copiilor proaspăt ajunși la pubertate.

E ușor uneori să confunzi lumea virtuală cu cea reală și să dai sfaturi pe subiecte asupra cărora stăpânești numai teoria. Totuși, ai grijă fiindcă filmul abordează și aspecte sensibile, care e posibil să îți smulgă cel puțin câteva lacrimi.

Smosh

Liceul s-a terminat, însă nu și dramele lui. Anthony nu-și poate lua gândul de la crush-ul din acea perioadă și vrea din tot sufletul ca la reuniunea de 5 ani să o cucerească în sfârșit pe fată.

Nefericirea e că există un video viral cu el, ce trebuie să dispară cu desăvârșire înainte de a face un pas în acel sens. Cum prietenii la nevoie se cunosc, te poți aștepta la o comedie serioasă.

Seriale

Younger

După o vârstă, tot ce îți dorești mai mult este să întinerești. Asta rămâne pentru majoritatea oamenilor la stadiul de vis. Eroina noastră din serial, este o excepție care, în ciuda faptului că arată bine și este o mamă singură, reușește să se integreze la noul loc de muncă fără a divulga vârsta ei reală.

Avantajul este că fața nu o dă de gol și îi permite să își încerce norocul atât în carieră, cât și pe partea amoroasă… ca la 26 de ani. Prin ce peripeții va trece ea?

Emily in Paris

Emily in Paris este un serial relaxant de pe Netflix, pe care îl poți urmări de minune cu un pahar de vin în mână. Tânăra americancă ajunge să lucreze la o agenție de publicitate din Paris, unde învață multe și totodată își propune să schimbe mentalități.

Greu de spus ce îi reușește printre hohote de râs… Cert este că fata se străduiește din plin și de cele mai multe ori își depășește atribuțiile pentru a o face. Apar și fluturii în stomac, normal, căci francezii sunt romantici incurabili.

Nu de puține ori m-am trezit gândind-mă că, dacă jobul meu real – care coincide într-o oarecare măsură cu cel prezentat în acest serial nou – ar fi la fel de interesant, aș lucra 24 de ore din 24.

Selfie

Ce faci atunci când un video penibil cu tine apare pe internet și întreaga ta viață socială este distrusă? Îți angajezi un specialist în marketing care să te scoată din bucluc, bineînțeles.

Munca e grea și provocările sunt multe, dar cine a zis că și imposibil de depășit? Serialul acesta nu este tocmai nou, însă reprezintă foarte bine genul său. Din păcate, are doar un singur sezon…

You

You este un serial care pe mine una m-a pus grav pe gânduri. Postăm adesea o mulțime de nimicuri, pe social media, dar care spun fantastic de multe lucruri despre noi.

Joe este un tip aparent banal, care se dovedește a fi un stalker profesionist. Cu doar câteva click-uri, el află unde locuiește noua lui pasiune și toate detaliile de care are nevoie pentru a o cuceri. Practic Beth nu are nicio șansă de a-i scăpa din plasă.

Nu-i așa că vrei să știi prin ce întâmplări incredibile vor trece cei doi? Joe este dispus să facă până și imposibilul pentru iubire…

The Bold Type

Fetele și femeile din generația tânără au nevoie de exemple de femei puternice, ambițioase și supuse greșelilor. Acesta este exact tiparul pe care îl regăsim în serialul bun The Bold Type, a căror prime 3 sezoane pot fi vizionate pe Netflix.

Protagonistele sunt 3 prietene ce nu ar putea fi mai diferite, cu toate că lucrează împreună la o revistă pentru femei. Viețile lor haotice ne demonstrează că nu mereu vom face alegere corectă, ceea ce e ok. Lucrurile se complică mai mult când greșelile lor devin publice, pentru că social media nu iartă pe nimeni!

Ai văzut toate filmele și serialele din lista de mai sus? Ce alte titluri din această sferă cunoști? Și poate cea mai importantă întrebare: ți-ai mai putea imagina viața fără social media?

Dacă îți place cum scriu și vrei să afli ce îmi mai trece prin mintea asta colorată, te invit să „mă” citești: Be Special, Be You.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.