Super filme cu supereroi + concurs aniversar

Filmele cu supereroi au un farmec aparte care ne captivează începând din copilărie. Unele persoane cu siguranță s-au săturat de multitudinea de filme cu supereroi apărute în ultimii ani, dar pentru noi, restul, este un deliciu că personajele dragi ajung să fie portretizate pentru marele ecran.

Supereroii au apărut la începutul secolului XX, fiind popularizați prin intermediul benzilor desenate care au prins rapid la public. Unii supereroi au trecut bariera hârtiei devenind în scurt timp eroi de desene animate și mai târziu de filme și seriale. Cele mai de succes reviste de benzi desenate au fost Marvel și DC Comics, iar concurența lor este deja legendară. Sigur, nu există doar supereroi Marvel și DC. Multe alte echipe de supereroi au apărut în diverse medii… fiind inspirați de aceste universuri pline de diversitate. Odată cu apariția și perfecționarea efectelor speciale, puterile supereroilor au prins formă și culoare și tot mai multe producții cinematografice au fost dezvoltate în jurul acestora. Există și filme care au fost realizate pornind de la un scenariu direct realizat pentru film, cum ar fi franciza Robocop, The Meteor Man, The Unbreakable, The Incredibles, Hancock sau bazate după alte medii, cum este cazul pentru The Green Hornet, după o serie de emisiuni radio și o adaptare din anii 1960 pentru televizor.

În zilele noastre apar anual zeci de filme și seriale cu supereroi, iar francizele deja cunoscute umplu sălile de cinema obținând record după record la capitiolul popularitate. Desigur, mulți cineaști consideră că filmele cu supereroi nu sunt filme sau cel puțin nu oferă povești originale, însă, din unele puncte de vedere, filmele cu supereroi reușesc să prospere… căci salvează într-un fel sau altul industria cinematografică. Sunt atractive, amuzante și inspiraționale, cu personaje diverse și care pot schimba lumea.

Supereroii au puteri ieșite din comun și salvează omerirea de fiecare dată de antagoniștii și ei la fel de divers conturați. Majoritatea poveștilor prezintă originea acestora, dobândirea abilităților speciale și interacțiunea lor în echipă. De cele mai multe ori filmele cu supereroi sunt și bogate în elemente Science Fiction, fantasy sau de acțiune.

Nu știu dacă ai observat până acum, dar aproape la fiecare gen de film am încercat să îți oferim și primul film realizat din genul respectiv.

Pentru filmele cu supereroi, printre primele, a fost The Mark of Zorro, un film mut din 1920, regizat de Fred Niblo în care au jucat Douglas Fairbanks, Marguerite De La Motte și Robert McKim, în care Douglas Fairbanks dă viață răzbunătorului Zorro care împarte dreptatea cu spada.

Filmul cu supereroi este genul dezbătut astăzi și prezent în concursul nostru aniversar. Este al douăzecișiunulea articol de concurs dintre cele 24 despre care poți citi în articolul nostru de CONCURS și unde poți descoperi toate articolele cuprinse în acest proiect.

Concursul cinefilia constă în 24 de probe care apar între 1 și 24 decembrie, și la care te poți înscrie până pe 31 decembrie, ora 23:59. Fiecare dintre cele 24 de probe are câte un premiu și reprezintă câte un gen de filme. Poți răspunde la o singură probă sau le poți urmări pe toate cele 24. Dacă nu dorești să ratezi vreun articol din concurs, abonează-te la site-ul Cinefilia sau urmărește-ne pe rețelele sociale unde vom anunța toate concursurile și premiile aferente.

Premiul pentru categoria Filme cu supereroi este DVD-ul Aquaman (2018), regizat de James Wan în care au jucat Jason Momoa, Amber Heard și Willem Dafoe despre care poți citi în articolul nostru despre regele mării Arthur Curry. 

Dacă vrei să facem lucrurile mai interesante, cei care îndeplinesc 1 dintre cele 3 condiții suplimentare de concurs (răspund la toate probele, se abonează la site sau ne lasă în comentariu și o listă cu 10 filme cu supereroi – în acest caz – pe care le consideră de neratat) vor intra în extragerea Random pentru premiile suplimentare: bilete virtuale la un film la alegere pe platforma de filme online a cinematografului Happy Cinema, obiecte personalizate 007 Bond No Time To Die, Badge Airsoft și marele premiu – o experiență într-un poligon de tragere (premiu în valoare de aproximativ 400 lei). Mai multe detalii vei afla în articolul nostru dedicat Concursului Calendarul genurilor de filme unde poți avea acces către toate probele zilnice ale concursului.

Te poți înscrie la fiecare dintre cele 24 de concursuri, dar nu vom valida mai multi concurenți cu același IP sau email pe același articol. Concursul este valabil pentru persoanele de peste 18 ani aflate pe teritoriul României. Pentru regulamentul general poți consulta Regulament Concursuri Cinefilia.

La ce trebuie să răspunzi pentru a intra în concurs!

În curioasa noastră statistică, filmele cu supereroi au fost pe locul 19 dintre preferințele în materie de genuri de filme și dacă până acum te-am întrebat care sunt genurile tale favorite de filme, astăzi suntem curioși care este relația ta cu filmele cu supereroi. Care sunt acele filme la care îți ții respirația de fiecare dată? Ce amintiri interesante ai despre filmele cu supereroi și căror filme sau actori le mulțumești pur și simplu că există? Sigur, nu îți cer să răspunzi neapărat ca la un chestionar, ci mai degrabă spune-ne ce ai pe suflet în legătură cu filmele cu supereroi. Dacă îți plac, de ce îți plac? Dacă nu, păi de ce nu? Care sunt mai savuroase? Cele vechi, ori cele noi? Ce stil de filme cu supereroi te-a captivat cel mai des? 

Cum fiecare gen de filme poate avea și o listă a celor mai faine 10 filme din toate timpurile (din perspectiva fiecăruia), fiecare persoană care, pe lângă răspunsul la întrebare în comentariu, adaugă și o asemenea listă, intră cu aceasta în extragerea finală. Completezi cu Lista celor mai bune/faine filme din genul respectiv de filme în toate cele 24 de mini-concursuri, ai 24 șanse să câștigi premiul cel mare sau restul celorlalte premii oferite prin Random.org.

Mult succes și așteptăm cu nerăbdare comentariile tale!

3 comentarii la „Super filme cu supereroi + concurs aniversar

 • decembrie 23, 2021 la 10:52 am
  Permalink

  Filmele cu super eroi sunt excelente îmi plac sunt fana lor. Spider man, Hulk sunt doar câteva din ele care le am văzut și m au incantat, bine făcute, animații, vizionare 3 sau 4D actorii joaca minunat.
  Topul meu de 10 filme cu supereroi:
  1. Spiderman
  2. The Avengers
  3. Iron Man
  4. X Men origins wolverine
  5. The fantastic four
  6. Thor
  7. Heroes
  8. The incredible Hulk
  9. Arrow
  10. Catwoman

  Răspunde
 • decembrie 29, 2021 la 10:46 pm
  Permalink

  Am văzut puține filme cu supereroi, dar pentru că în prezentare s-a pomenit de Zorro la categoria de mânuitori talentați ai săbiilor amintesc câțiva din ”antichitatea” cinematografiei: Fanfan la Tulipe (Gérard Philipe), Cavalerul Pardaillan(Gérard Barray), Scaramouche(același G.B.) sau personajele realizate de Jean Marais, Mușchetarii în diferite ediții. Aceștia ca și Zorro sunt simpli eroi pentru că nu au puteri supranaturale/superputeri. Pot, totuși, să fac o listă cu supereroi, în ordine alfabetică și fără nominalizarea filmului, pentru că multe au depășit ca număr în serie pînă și pe Rocky.

  Aquaman
  Batman
  Catwoman
  Captain America
  Iron Man
  Hulk
  Spider Man
  Superman
  X-Men
  Wonder Woman

  Răspunde
 • decembrie 30, 2021 la 7:29 pm
  Permalink

  da. pai oricat de mult apreciez filmele grele, de constructie si interpretare, ma bucur f tare si la acestea. pt ca ies din sala invigorata, distrata si … plina de speranta… gen. La spiderman de exemplu am iesit din sala chicotind de fericire ! SPOILER ! eu crescand cu ei, si urmarind si toata povestea marvel, No way home a fost f tare. Am aplaudat cand a aparut Toby, am exclamat de fericire la Murdock, am plans cu Andrew, a fost tot ce mi-am dorit. Citesc carti fantasy, imi place sa fiu transpusa in alte lumi, in alte timpuri, in alte situatii. Mi-au placut X-men cand au iesit, iubesc si acum The dark knight, mi-aduc aminte din copilarie de Hercule si Conan si Xena.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.