Vine TIFF-ul, bine-mi pare / Vom vedea filme la soare

După-atâta vreme mohorâtă, a început să iasă soarele și pe strada noastră, a cinefililor pasionați. Vești proaspete are Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) care ar fi trebuit să aibă loc în aceste zile, însă a reușit să se reprogrameze și să se regrupeze pentru 31 iulie – 9 august 2020 la Cluj-Napoca.

Cel mai important festival de film din România a fost amânat din cauza măsurilor de restricție adoptate de autorități în această primăvară. Ediția din această vară ne va surprinde cu multe proiecții în aer liber, atmosferă de vacanță și un program adaptat contextului. Atât deschiderea oficială, cât și gala de închidere vor avea loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în inima orașului.

Rămâne de văzut dacă se vor organiza și proiecții de interior, acest lucru depinde de deciziile autoritățiilor.

Ce știm sigur este că vor fi o mulțime de proiecții de filme în aer liber în locații precum Piața Unirii Open Air, Iulius Mall Open Air, Arkhai Sculpture Park de la Vlaha, Castelul Banffy de la Bonțida sau în curtea Institutului Francez.

Vor fi filme de toate genurile, titluri noi sau retrospective de arhivă, cu teme diverse și evenimente speciale. Poate că teama actuală nu promite o amploare a festivalului precum ne-a obișnuit, însă TIFF 2020 va fi cu siguranță un festival unic și spectaculos. Proiecțiile în aer liber la noi în țară erau destul de rare până recent și cu siguranță organizatorii vor pregăti un eveniment inedit și plin de surprize plăcute.

Așteptăm cu nerăbdare noi vești despre festivalul care în acest an se află la a 19-a ediție. Mai multe detalii poți afla pe TIFF.ro

Ce-i drept suntem suntem si mai entuziasmați decât de obicei pentru că în acest an ne-am propus să ajungem pentru prima dată la Cluj și să transmitem de acolo cele mai proaspete vești din lumea filmelor.

The festival must go on. Anytime. Online.

Filme de la TIFF poți vedea oricând pe TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania, disponibilă online și în aplicațiile iOS și Android (mobile, Android TV și Apple TV), cu un catalog de filme cu peste 130 de titluri, actualizat constant.

.

One thought on “Vine TIFF-ul, bine-mi pare / Vom vedea filme la soare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.