10 filme adolescentine delicioase, cu pariuri și alte nebunii

Îți plac filmele adolescentine în care, orice s-ar întâmpla, până la urmă dragostea triumfă? De obicei ele vin condimentate cu mult umor și încercări din cele mai năstrușnice.

Așa că, revin cu întrebarea: te încântă acest gen de filme de dragoste și dramă cum numai prin timpul liceului îți e dat să trăiești? Dacă nu le chiar trăiești, cel puțin ți-ai dori…

Ei bine, eu n-am trecut cu extraordinar de mult timp în urmă peste acea perioadă și îmi place adesea să o rememorez. Iau pachetul de pufuleți în brațe (nu îmi place popcornul – știu, sunt un specimen ciudat) și dau play, uitând o vreme de responsabilitățile maturității.

De aceea, m-am gândit să te iau cu mine într-o călătorie prin filmele tipice pentru adolescenți, cele cu o acțiune clișeică, dar care uneori sunt binevenite. Te va surprinde să vezi ce listă consistentă de filme în care totul a început de la un pariu (sau o greșeală) am reușit să adunăm. Poate că e și un bad boy pe acolo… altfel n-ar avea farmec, nu-i așa?

10 filme adolescentine delicioase, cu pariuri și alte nebunii

1. After (2019)

E cel mai nou și reprezentativ film al genului, în opinia mea. E cu atât mai interesant, cu cât în curând va apărea partea a 2-a a și vom vedea în ce direcție evoluează relația tinerilor noștri.

Tessa, o fată cuminte și silitoare, se îndrăgostește cu patimă de băiatul rău. Totul e drăguț și relativ bine, având în vedere că el pare că îi împărtășește sentimentele, dar oare cât de sincer e? Cum va reacționa fata când va afla că povestea lor a început cu un pariu?

Îți poți face o impresie mai detaliată despre After, citindu-i recenzia de aici. După un an, e încă în topul articolelor celor mai citite de pe blog, deci îți poți imagina cât de iubită e pelicula.

2. Geek Charming (2011)

Țin să menționez că e probabil cel mai inocent film de dragoste enumerat. Eu l-am văzut în urmă cu ceva ani pe un post de desene animate (cred că Jetix era la acea vreme).

Poate că nu e vorba de un pariu propriu-zis în Geek Charming, însă cu siguranță e o provocare la mijloc. De ce? Pentru că acea clasică regină a balului îi dă voie unui muritor de rând să facă un documentar despre popularitatea ei.

Surpriza e că s-ar putea ca Dylan să realizeze că viața lui Josh e mult mai palpitantă și liberă decât a ei. Care sunt șansele să nu se îndrăgostească?

3. How to Lose a Guy in 10 Days (2003)

Știu deja ce vei spune: e un film romantic bun, dar nu se încadrează în categoria celor adolescentine. Deși ai dreptate, nu m-a lăsat inima să nu-l includ.

How to Lose a Guy in 10 Days e unul dintre cele mai fermecătoare filme de dragoste și comedie văzute de mine. Nu se va demoda niciodată!

În plus, Andie și Benjamin încep amândoi relația lor buclucașă de la un pariu… Chit că scopurile lor nu puteau fi mai diferite. Cine va câștiga – el o va face să-l iubească nebunește în doar 10 zile sau ea va fi suficient de enervantă ca el să fugă mâncând pământul?

Și în plus, îl găsești pe Netflix.

4. Not Another Teen Movie (2001)

E un film de dragoste cu o acțiune ce practic parodiază în mare fel peliculele despre care scriu acum.

Sincer, când m-am uitat la el, am fost tentată în multe momente să-l opresc. Eram pe ideea: „doamne, ce e asta?!”. Apoi a încetat să-mi pese și am râs fără oprire.

Am realizat datorită lui că nu întotdeauna trebuie ca totul să aibă neapărat sens și să meargă pe o structură pe care o consideri normală, atâta timp cât te simți bine. Corect?

5. Boys and Girls (2000)

Jennifer și Ryan se provoacă reciproc prin faptul că nu dau curs atracției dintre ei. Totuși, viața are alte planuri și îi aduce iar și iar aproape unul de celălalt, în etape diferite ale maturității.

Se vor împotrivi cei doi la nesfârșit să-și dea curs sentimentelor sau vor face ceva în privința lor?

Nu am văzut personal Boys and Girls, însă recomandarea Andreei mi-a permis să-l adaug în top filme de dragoste.

6. Drive Me Crazy (1999)

Nicole și Chase sunt vecini. Ce poate fi mai simplu decât atât? Problema e că nimic nu e așa cum pare a fi.

Cei doi se implică într-o relație de fațadă, pentru a-i face geloși și interesați de ei pe cei pe care îi plac de fapt… sau cel puțin aceasta e intenția lor.

Rămâne de văzut pe parcursul filmului dacă lucrurile decurg așa cum sunt și-au propus adolescenții noștri. Tu ce zici?

7. Cruel Intentions (1999)

Sebastian s-a plictisit de banalitatea de a aduce fete oarecare în pat și țintește la ceea ce nu ajunge deocamdată: să se culce cu Kathryn, sora lui vitregă.

Provocarea abia acum urmează, fiindcă fata îi propune un târg: se va culca cu el numai dacă o seduce mai întâi pe Annette, fiica noului director al liceului, care are principii solide legate de sexul după căsătorie.

Zis și făcut. Jocul începe. Oare cine va ieși învingător/oare – Annette, Sebastian sau Kathryn? Și cine va pierde cel mai mult? E un film ce nu duce lipsă de dragoste și dramă.

Te avertizez că e un film cu final trist (totodată epic). Eu n-am știut asta și am sperat inclusiv în ultima clipă că e o farsă. Ce să zic, poate e semn că până la urmă karma își face treaba.

8. She’s All That (1999)

Zach Siler, tipul vedetă din liceu, a fost părăsit de iubita majoretă, iar toată lumea îl ia peste picior. Cum își poate repara reputația? Acceptă un pariu ce pare imposibil, desigur.

Va reuși el în doar 6 săptămâni s-o convingă pe tocilara Laney Boggs să aibă încredere în el și, pe deasupra, să o transforme în regina balului? Greu de crezut, însă filmele bune au darul de a ne surprinde mereu.

9. Can’t Buy Me Love (1987)

De data asta schimbăm rolurile: băiatul e tocilar și fata populară. Cindy nu l-ar fi băgat în seamă pe Ronald dacă nu i-ar fi salvat pielea.

Cindy i-a distrus haine de designer în valoare de 1.000$ mamei ei și riscă o pedeapsă de proporții. Noroc că Ronald e de acord să plătească suma, în schimbul unei luni întregi în care să pretindă că sunt un cuplu.

Cât de important este statutul social? Ce concluzii vor trage cei doi după acea perioadă? E un film de dragoste care se mai găsește online și merită văzut.

10. 10 Things I Hate About You (1999)

Fiind o comedie romantică în toată puterea cuvântului, poate te va surprinde să afli că 10 Things I Hate About You reprezintă o adaptare modernă (într-un liceu) a piesei Îmblânzirea scorpiei scrisă de Willian Shakespeare.

Bianca are un tată strict, care nu concepe s-o lase să iasă la întâlniri înaintea surorii ei mai mari, Kat. Deci ea și Cameron, cel pe care îl place, trebuie să facă ceva în privința asta. De aici și până la a-i aranja fetei o ieșire în oraș cu Patrick, tipul după care Kat e leșinată… e mai puțin de un pas. Va fi toată lumea fericită până la urmă?

Acest film îl găsești pe Hbo Go.

După cum observi, lista e formată din filme vechi. Asta înseamnă că acest clișeu nu e tocmai din timpuri recente utilizat în pelicule. Ce titluri care se încadrează tiparului abordat de mine mai cunoști?

În cazul în care vrei să vezi filme noi de dragoste pentru adolescenți, online și subtitrate, nu ezita să arunci o privire pe Netflix și HBO GO. Ambele platforme au o varietate inepuizabilă de asemenea ecranizări.

Dacă îți place cum scriu și vrei să afli ce îmi mai trece prin mintea asta colorată, te invit să „mă” citești: Be Special, Be You.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.